Als LEGO fan kun je profiteren van de vele voordelen dat het LEGO VIP programma met zich meebrengt. Maar wat houdt het nou in en wat zijn de voordelen? Sterker nog, hoe word je LEGO VIP lid? We hebben op deze pagina alles beschreven wat je moet weten over het LEGO VIP programma.


Alles over het LEGO VIP programma

We beginnen bij de basis van LEGO VIP. Het programma is door LEGO in het leven geroepen zodat LEGO fans die via de LEGO Brand Retail Stores en/of LEGO Shop@Home LEGO sets kopen, beloond worden met VIP punten. De VIP punten kunnen vervolgens worden gebruikt voor korting op toekomstige aankopen of voor leuke extra\’s. Op deze manier probeert LEGO de fans te verleiden om LEGO sets te kopen tegen de verkoopadviesprijs. Dit is zowel voor LEGO een mooie manier om winst te maken, maar ook voor jou als LEGO fan omdat je voor korting, een gratis product of zelfs toegangskaartjes kunt sparen. Het mooie aan dit alles is is dat het gratis is.

Alles over het LEGO VIP programma

Nu is het zo dat er genoeg speelgoedspeciaalzaken zijn die andere, veelal lagere, verkoopprijzen hanteren dan LEGO dat doet. Zodra dit goedkoper is is het natuurlijk minder aantrekkelijk om dezelfde set bij LEGO te kopen, niemand wilt namelijk een dief van eigen portemonnee zijn. LEGO takelt dit door zo nu en dan dubbele of zelfs driedubbele VIP punten promoties in het leven te roepen. Tegelijkertijd kun je als LEGO VIP lid profiteren van VIP Early Access. Dit betekent dat bepaalde exclusieve sets twee weken eerder te bestellen zijn voor LEGO VIP leden. Naast dit heeft LEGO gedurende het jaar exclusieve promoties voor LEGO VIP leden. Merendeels betekent dit extra punten bij aankoop van bepaalde sets, verlaagde drempel voor gratis verzending, exclusieve LEGO VIP sets, enzovoort.


Waarde van VIP punten

Bij elke bestede €1 spaar je 7,5 punten. Bij 750 punten heb je een waarde van €5 opgebouwd. Gezien je pas vanaf 750 punten korting kunt krijgen, betekent dat dat je minimaal €100 hebt moeten besteden. Dubbele of zelfs driedubbele VIP punten, vermenigvuldigen het aantal te ontvangen VIP punten. Niet alleen bij elke uitgegeven Euro ontvang je 7,5 VIP punten, maar ook op centen. Dit noemt LEGO deelpunten. Deze deelpunten worden door LEGO wel berekent, maar zijn niet zichtbaar in jouw overzicht. Het totaal aan bestede centen wordt bij elkaar opgeteld. Zodra dit samen 100 cent is (€1) zal het als een 7,5 VIP punten bijgeteld worden. De overgebleven centen worden meegenomen naar je volgende aankoop.

Voorbeeld: Hoe bereken je de waarde van jouw punten

30.000 opgebouwde VIP punten ÷ 750 VIP punten =‬ 40 vouchers van €5
40 vouchers × €5 =‬ €200 totale waarde VIP punten.

 

Aankoopbedrag VIP punten actie Totaal punten Opgebouwde korting
€100 aankoop (1x) Standaard LEGO VIP punten 750 LEGO VIP punten €5 korting
€100 aankoop (2x) Dubbele LEGO VIP punten 1500 LEGO VIP punten €10 korting
€100 aankoop (3x) Driedubbele LEGO VIP punten 2250 LEGO VIP punten €15 korting

 


Hoe verzilver je de korting?

Uitgeven van VIP punten

Dat is heel simpel. Ga naar https://rewards.lego.com/account? en selecteer hier beloningen. Voor korting online of in de winkels, selecteer je een voucher voor LEGO.com of LEGO Store/winkel. Je hebt keuze uit een aantal bedragen. Selecteer welke van toepassing is, bevestig het aantal vouchers (standaard 1) en los de VIP-punten in. Er zal een voucher toegevoegd zijn aan jouw account. Te vinden bij VIP-account onder ingewisselde beloningen. De voucher(s) voor LEGO.com zijn enkel online te gebruiken en hetzelfde geldt voor die voor de winkel en telefonische bestellingen. Overhandig in de winkel jouw VIP-kaart zodat het personeel de korting toe kan passen. Je kunt de kortingen thuis al activeren of in de winkel zodra je er bent. Let wel dat de voucher maar beperkt geldig is en dat je de juiste voucher selecteert!


Meer dan alleen korting

Sinds 10 juni 2019 heeft het LEGO VIP programma een flinke update gehad en is het als LEGO VIP Rewards Centre in het leven geroepen. Je kunt nog steeds sparen voor korting op LEGO sets, maar het Rewards Centre geeft meer voordelen. Je kunt nu ook kiezen om LEGOLAND, LEGOLAND Discovery Centre of LEGO House toegangskaartje te kopen. Je levert daarvoor een x aantal VIP punten in en de kaartjes woorden via email naar je verstuurd

LEGO VIP Rewards Centre

Zie je hier niets in, dan kun je de VIP punten ook gebruiken om bepaalde promoties aan te schaffen. Denk hierbij aan de LEGO Iconische VIP set en de Ford Mustang Keychain. Je kunt daarvoor een x aantal punten inleveren om vervolgens een vouchercode te krijgen die je kunt invoeren zodra je een bestelling plaatst. Het item dat je hebt geselecteerd zal automatisch worden toegevoegd. Let er wel op dat de vouchers binnen 30 dagen na aanschaf verzilverd dient te worden. Doe je dit niet, dan vervalt de voucher en ben je de punten kwijt. Voor deze producten geldt wie het eerst komt wie het eerst maalt en op is op.


Aanmelden LEGO VIP programma!

Ben je net (weer) begonnen met LEGO als hobby of ben je al een geregistreerde klant bij LEGO maar nog geen LEGO VIP lid, dan kun je je hiervoor gratis aanmelden op de onderstaande manieren.

  • Online: Ga hiervoor naar https://shop.lego.com/nl-NL/, maak een gratis account aan als dat nog nodig is, en geef bij het afrekenen aan dat je graag LEGO VIP lid wilt worden. Zodra je je (eerste) bestelling hebt geplaatst en de ontvangen e-mail hebt bevestigd zul je aangemeld zijn voor het VIP programma. Het kan een aantal dagen duren alvorens dit zichtbaar is in je profiel.
  • LEGO Brand Retail Stores: Als je een aankoop doet in één van de vele officiële LEGO winkels (LEGO Brand Retail Stores), kun je bij de kassa aangeven dat je graag een LEGO VIP lid wilt worden. De medewerkers zullen je dan aanmelden en je ontvangt meestal een LEGO VIP kaart. Je dient je lidmaatschap nog wel online te voltooien.
  • Telefonisch: Je kunt de LEGO klantenservice bellen om te zorgen dat je aangemeld bent voor het LEGO VIP programma. Zodra mogelijk zul je een LEGO VIP kaart ontvangen met de post (niet voor Nederlandse klanten). Je dient je lidmaatschap wederom online te voltooien.

Let er op dat je je standaard aanmeldt voor het LEGO VIP programma. Het is volledig gratis en je profiteert van acties, aanbiedingen, Early Acces en exclusieve promoties. Het programma is enkel bij LEGO geldig en niet via andere LEGO winkels of speelgoedspeciaalzaken.


Handig om te weten

Geldigheid LEGO VIP punten:

De verdiende LEGO VIP punten zijn 18 maanden nadat ze zijn verdiend geldig. Aan het einde van de 18 maanden zullen je punten verlopen. Mocht je binnen die 18 maanden wederom een aankoop doen als VIP lid, dan wordt de geldigheid gereset en zijn de punten vanaf dan wederom 18 maanden geldig. Je kunt dus zeer lang door blijven sparen zonder ze uit te moeten geven.

Waarop verdien je geen LEGO VIP punten:

Er zijn een aantal producten die uitgesloten zijn voor het sparen van LEGO VIP punten. Hieronder vallen eventuele verzendkosten, de Bricks & Pieces service van LEGO, en promoties die je gratis krijgt bij je bestelling. Ook verdien je geen VIP punten op het bedrag dat in mindering is gebracht als je korting hebt of LEGO VIP punten inlevert. Het overgebleven nog te betalen bedrag telt wel mee voor het opsparen van LEGO VIP punten.

Het inleveren/verdienen van LEGO VIP punten:

Het inleveren van LEGO VIP punten kan in de LEGO Brand Retail Stores zodra je een set gaat kopen. Je maakt via LEGO Shop@Home een voucher aan voor het bedrag dat je wilt gebruiken als korting. Je hebt de keuze uit €5, €20, €50 of €100. Geef jouw VIP nummer door of laat je VIP kaart zien en de korting kunnen ze direct toepassen. De vouchers aanmaken kun je uiteraard ook in de store doen met de mobiel. Online werkt hetzelfde, maar dan dien je één of meerdere vouchers aan te maken voor LEGO.com. Zodra je een bestelling plaatst voeg je de vouchercode(s) toe bij promotiecode en de korting wordt verrekend. Ditzelfde geldt voor vouchers waarbij je een promotie krijgt. Over het overgebleven bedrag na de korting verdien je gewoon VIP punten.

Het verdienen van LEGO VIP punten kan in de LEGO Brand Retail Stores en op LEGO Shop@Home. Zorg dat je in de winkel je VIP kaart bij de hand houdt of je VIP nummer doorgeeft aan de medewerker. Online dien je je in te loggen met je LEGO-ID waarmee je geregistreerd bent als LEGO VIP lid. Zodra je een bestelling plaatst zullen de punten automatisch binnen enkele dagen toegevoegd worden aan je account. Telefonisch bestellen en sparen kan ook, geef daarvoor je VIP nummer door.

LEGO VIP promoties en extra informatie:

Voor meer informatie over het LEGO VIP programma kun je https://shop.lego.com/nl-NL/VIP bezoeken. Op die pagina vind je veelgestelde vragen en actuele promoties. Je kunt ook Bouwsteentjes.info in de gaten houden voor nieuws over LEGO VIP promoties, aanbiedingen en VIP Early Acces sets.


We hebben deze pagina met zorg samengesteld. Het kan zijn dat LEGO de voorwaarden en bepalingen van het LEGO VIP programma in de toekomst wijzigt. Zodra dit het geval is zullen we dit artikel zo spoedig mogelijk bijwerken. Tevens behandelen we hier enkel de grote lijnen van het LEGO VIP programma. Voor meer informatie en voor vragen over dit programma verwijzen we je door naar https://shop.lego.com/nl-NL/VIP.