Het is vele van onze vaste bezoekers bekend dat wij druk bezig zijn met Bouwsteentjes 3.0. Via dit bericht willen we jou op de hoogte brengen van de stand van zaken en wat onze plan is qua uitrol.

Bouwsteentjes 3.0 update + roadmap

De nieuwe website zal een flinke verandering worden. Niet alleen qua uiterlijk, maar ook door het implementeren van nieuwe functies. Op dit moment draait de website nog op het CMS (content management system) platform WordPress. Dit CMS is zeer populair en ideaal voor een website als deze. Maar, het brengt heel wat nadelen met zich mee. Daarom hebben we besloten voor Bouwsteentjes 3.0 een geheel eigen systeem te laten bouwen. Hierdoor hebben we meer vrijheid, meer mogelijkheden en zijn we niet afhankelijk van derde partijen.

Natuurlijk willen we niet dat jij voor onaangename verrassingen komt te staan, de nieuwe website onoverzichtelijk wordt en dat er een lange tijd van gewenning nodig is. We zullen hier zeker in gaan slagen – we hebben onze bezoekers als uitgangspunt genomen voor de nieuwe website – maar houden er rekening mee dat een redesign toch een zekere mate van aanpassen met zich mee zal brengen. We hebben zelf namelijk ook de nodige wensen. Dit goed in balans te krijgen is een uitdaging. Om er zeker van te zijn dat de website goed werkt, het overzichtelijk blijft, de nieuwe functies makkelijk te vinden zijn, etc, zullen we rond april een beta-test houden om feedback te verkrijgen. Feedback is belangrijk en zodoende kunnen we de nodige aanpassingen maken alvorens de website live gaat. Nadien zal de website dit jaar nog een aantal nieuwe functionaliteiten gaan krijgen. Deze updates faseren we, zodat er genoeg tijd is om te wennen aan alles wat nieuw is.

Voor de beta-test zijn we op zoek naar testers. Op 1 januari hebben we al de mogelijkheid gegeven om te laten weten of je hieraan wilt deelnemen. Via deze weg willen we vragen ons een mail te sturen naar redactie@bouwsteentjes.info met het onderwerp BS 3.0 Beta. Vermeld hierin jouw naam en hoe lang je al een bezoeker bent van Bouwsteentjes. Je mag natuurlijk ook eventuele wensen uitspreken. We zullen jouw email tijdelijk opslaan zodat we jou kunnen benaderen ten tijde van de beta. Inschrijven voor de beta geeft geen garantie voor deelname.


Roadmap Bouwsteentjes 3.0

Om een idee te geven wanneer we de website gaan updaten en nieuwe functies gaan implementeren, hebben we een roadmap gemaakt. De roadmap is onder voorbehoud. De nieuwe functies houden we momenteel geheim, maar we beloven alvast dat ze niet onzinnig gaan zijn. In de basis zullen we een LEGO fan-website blijven waarbij LEGO-nieuws, -reviews, MOC’s en andere artikelen te vinden is.

Bouwsteentjes update + roadmap

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?