De geruchten over toekomstige LEGO sets blijven opduiken. Op de online webshop Mironet.cz is er een productpagina verschenen over een LEGO 10291 Queer Eye Apartment set. De set zou gebaseerd zijn op de gelijknamige serie die te zien is op Netflix. Meer over dit gerucht kan je hier lezen. 


Op de productpagina van de Tsjechische webshop Mironetz.cz is er te zien hoe er sprake is van een LEGO 10291 Queer Eye Apartment set. De set zou zijn inspiratie lenen uit de gelijknamige serie die sinds 2018 te zien is op Netflix. Volgens de productpagina heeft de set een prijskaartje van omgerekend €99,99. Volgens eerder geruchten op Instagram, zou de set 974 onderdelen bevatten en zijn er Minifigures van de Fabulous Five aanwezig zijn. Een release zou gepland staan in augustus. Het is aannemelijk gezien het bronmaterieel, dat de set een 18+ label zal krijgen en zou hierdoor voornamelijk gericht zijn op volwassenen.

Maar wat is de Queer Eye serie precies? De serie kent sinds 2018 een reboot en is te zien is op Netflix. In de hoofdrollen staan de Fabulous Five (Fab Five) die deel uitmaken van de LGBTQ+ community. In Queer Eye hervormen de Fab Five het leven van verschillende mensen. De Fab Five bestaat uit vijf experts waaronder Antoni Porowski (voeding), Tan France (mode), Karamo Brown (maatschappelijk werker), Bobby Berk (design) en Jonathan Van Ness (verzorging). Er vindt dus niet alleen een uiterlijke make-over plaats, maar ook op gebied van eten, verzorging en cultuur.  De serie streeft er eveneens naar om in te zetten op inclusiviteit, maar behandelt ook onderwerpen zoals racisme en homofobie. De serie kent een heel positieve vibe, waarbij wordt ingezet om het leven van mensen te verbeteren.

LEGO 40516 Everyone is Awesome

Zoals altijd neem je geruchten best met de nodige korrels zout. Maar zou het kunnen dat LEGO een LEGO 10291 Queer Eye Apartment zal uitbrengen? In juni heeft LEGO heeft met release van de LEGO 40516 Everyone is Awesome aangetoond in te willen zetten op inclusiviteit. De set is ter ere van Pride Month en de LGBTQ+ community uitgebracht, maar is het ook voor iedere LEGO fan een leuke aanwinst, ongeacht het geslacht, geaardheid, afkomst, etc. Dit in combinatie met de opgedoken product pagina lijkt het aannemelijk dat ze met de LEGO 10291 Queer Eye Apartment verder willen inzetten op inclusiviteit, maar ook een set willen uitbrengen voor wie fan is van de serie. Van zodra er meer informatie opduikt, voorzien we dit artikel van een update.

Disclaimer

Dit gerucht is niet bevestigd door LEGO. We raden aan de info hierboven met een korrel zout te nemen om teleurstellingen te voorkomen. 


Laat van je horen!

Wat vind jij van de geruchten over een aankomende LEGO 10291 Queer Eye Apartment set? Denk jij dat er waarheid zit in de geruchten? Of lijkt de kans je eerder onbestaande? Laat jouw mening achter in een reactie.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?