Begin september zal LEGO met een aantal LEGO Star Wars sets komen die gebaseerd zijn op Star Wars The Last Jedi. Van deze LEGO Star Wars The Last Jedi sets, althans een gedeelte daarvan, zijn de eerste afbeeldingen gelekt. Wil je geheel onthouden worden van spoilers dan raden we je aan dit artikel NIET te lezen.

!!!Spoiler waarschuwing!!!

We hebben sinds november 2016 onderling besproken geen LEGO leaks meer te posten. Om deze reden zullen we dan ook geen afbeeldingen plaatsen van de sets maar dat neemt niet weg dat we ze niet in detail gaan bespreken. Hieronder de sets en de omschrijving. De prijzen die we vermelden zijn de Duitse RRP en hierdoor kunnen de sets in NL/BE duurder uitvallen dan we hieronder beschrijven.

LEGO Star Wars 75176 The Last Jedi ?

1 september 2017, €39.99

LEGO Star Wars 75177 The Last Jedi ?

1 september 2017, €59.99

LEGO Star Wars 75179 The Last Jedi ?

1 september 2017, €79.99

LEGO Star Wars 75187 The Last Jedi ?

1 september 2017, €99.99

LEGO Star Wars 75188 Resistance Bomber

1 september 2017, €109.99

De Resistance Bomber is redelijke grote set die plek heeft voor 5 Minifigs. Een van de figs kan in de cockpit plaatsnemen, twee andere zullen laser canons bemannen die bedoeld zijn om de Resistance Bomber te beschermen tegen vijandelijke Fighters, en er is plaats voor twee Minifigs in de laadruimte van de Bomber om bommen te laten vallen.

Er zijn een aantal speelfuncties die de set met zich mee brengt. Zo kan je Spring-loaded Missiles afvuren, de laser canons bewegen en de belangrijkste functie zal zijn dat je daadwerkelijk bommen kan laten vallen.

Over de exacte hoeveelheid onderdelen weten we tot dusver niets maar we kunnen wel vertellen welke Minifig je kan verwachten:

 • Resistance Bomber Pilot
 • Resistance Bombardier
 • Vice Admiral Holdo
 • Resistance Gunner Paige
 • Poe Dameron
\"LEGO

LEGO Star Wars 75189 First Order Heavy Assault Walker

1 september 2017, €139.99

De First Order Assault Walker lijkt zoals je zou verwachten op de AT-AT. Het grote verschil zit hem in de bepantsering van de Walker die in dit geval behoorlijk opgeschroefd is. Het model lijkt in z\’n geheel een stuk lomper en bevat meerdere laser canons die bedoeld zijn om de Resistance hard aan te pakken.

Grote verschillen zijn er op het eerste gezicht niet. Speelfunctie zijn een bewegende cockpit, Spring-Loaded Missiles, Stud Shooters, het bewegen en positioneren van de poten en een luik aan de zijkant van de Heavy Assault Walker.

Wederom geen details omtrent het totale aantal onderdelen maar wel zijn de bijbehorende Minifigs bekend:

 • Rey
 • Resistance Trooper
 • Captain Poe Dameron
 • First Order Walker Driver
 • First Order Stormtrooper
\"LEGO

LEGO Star Wars 75190 First Order Star Destroyer

1 september 2017, €149.99

De First Order Star Destoyer, waarvan de bekendste de Finalizer is is gebaseerd op het onderstaande schip. De set bevat een interieur die toegankelijk wordt door de set open te klappen. Dit is vergelijkbaar met de Imperial Star Destroyer uit 2014. Ook zal de set een aantal Stud-Shooters bevatten die fungeren als laser canons aan de bovenkant van het schip.

Hoewel het een groot schip is ziet het model er kleiner uit dan de Imperial Star Destroyer. Of dit ook daadwerkelijk zo is moeten we nog even afwachten. Wat wel duidelijk is is dat de set een stuk platter is dan de Imperial Star Destroyer.

De Minifigures in de set zijn:

 • First Order Officer
 • Shuttle Pilot First Order
 • Stormtrooper First Order
 • Stormtrooper Sergeant
 • Supreme Leader Snoke
 • BB-9E
\"LEGO

LEGO Star Wars Constraction Figures

LEGO Star Wars 75526 The Last Jedi ?

1 september 2017, €19.99

LEGO Star Wars 75528 The Last Jedi ?

1 september 2017, €24.99

LEGO Star Wars 75529 The Last Jedi ?

1 september 2017, €24.99

LEGO Star Wars 75530 The Last Jedi ?

1 september 2017, €34.99


Dit was het voor de leaks. De persoon die de afbeeldingen op internet heeft geplaatst laat weten dat hij binnenkort de rest van de sets online zal plaatsen. Zodra dit het geval is zullen we jullie hiervan op de hoogte brengen.

Ook geeft hij aan dat er een exclusieve Luke Skywalker promotie set aan zit te komen. Luke zal in dit setje een zwarte cape dragen. We gaan er van uit dat dit een Polybag gaat zijn maar dit is momenteel nog onduidelijk.

We willen jullie vragen geen afbeeldingen of links naar de afbeeldingen te plaatsten in de comments onder dit artikel of via social media.

Jouw mening telt!

Wat vind jij van de leaks en de informatie de we met jullie delen? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel of via social media.

Wist je dat?

– We elke maand een polybag verloten onder alle reacties op de website!
– Je op deze pagina heel veel LEGO aanbiedingen kan vinden!
– Je hier een LEGO Woordenboek kan vinden!
– We de geschiedenis van het LEGO logo uitgebreid hebben besproken!

Schrijf je hier in als je van elk nieuw artikel op Bouwsteentjes.info een email wilt ontvangen.

 

Over ons

Alles over LEGO! Voor LEGO nieuws, reviews, MOC’s, acties, evenementen en nog veel meer.

LEGO® is een gedeponeerd handelsmerk van de LEGO Groep. Sommige afbeeldingen van LEGO, de LEGO handelsmerken en sommige van de teksten over de LEGO artikelen zijn intellectueel eigendom van de LEGO Groep.

Op onze teksten en foto’s berust een copyright. Het is niet toegestaan deze te dupliceren!

Bouwsteentjes is onafhankelijk en wordt niet gesponsord door de LEGO Groep, die Bouwsteentjes niet officieel autoriseert.

Recognized LEGO® Fan Media

Bouwsteentjes.info Recognized LEGO Fan Media