Claudio en Stefano van Piqabrick, hebben contact met ons opgenomen met de vraag of wij aandacht willen schenken aan hun LEGO Identifier project dat momenteel op Kickstarter staat. Natuurlijk willen we dat. Piqabrick is een LEGO identificatietool waarmee LEGO elementen gescand kunnen worden zodat je makkelijk kunt bepalen bij welke set ze horen.

Piqabrick LEGO Identifier

Heel kort door de bocht is Piqabrick een tool waarmee je LEGO elementen kun identificeren zodat je precies te weten komt welk onderdeel het is, uit welke set die komt of eventueel kunt bestellen via o.a. Bricklink. Nu zal Piqabrick niet perse handig zijn als je de onderdelen niet sorteert of weinig sets in de verzameling hebt zitten. Is dat niet het geval, dan kan dit een uitkomst zijn.

Piqabrick LEGO Identifier

Het apparaat is via USB aan te sluiten en werkt in de browser. Hierdoor hoef je geen programma te installeren. Eenmaal aangesloten kun je er een willekeurig onderdeel of Minifigures onder leggen. Zodra er op de “scan” knop wordt geklikt wordt er een foto gemaakt en zal het web dashboard het onderdeel of de Minifigure identificeren. Dit is met name makkelijk bij minder voorkomende onderdelen, bijzondere Minifigures, accessoires of kleuren. Eenmaal geïdentificeerd kun je er voor kiezen om een extra onderdeel te kopen, toe te voegen aan jouw winkel of het onderdeel op de juiste manier sorteren.

Piqabrick LEGO Identifier

Piqabrick staat momenteel op Kickstarter om fondsen te vergaren om het project te realiseren. Daar is te lezen dat:

  • Piqabrick 13cm x 13cm x 17cm is
  • Kan worden aangesloten via de USB (PC en MAC)
  • Er geen installatie nodig is
  • Piqabrick gebruik maakt van een 5MP camera
  • 20 LED-lampen geïntegreerd zijn voor goede belichting
  • De top 16×16 Bricks breed en 4 Bricks hoog is
  • Piqabrick elementen kan identificeren tot 10×12 breed
  • Gratis gebruik gemaakt kan worden van het Web Dashboard

Mocht je enthousiast zijn geworden, dan kun je het project bekijken op Kickstarter. Zie je er potentie in dan kun je Piqabrick voorzien van een donatie. Afhankelijk van de donatie krijg je voordelen. Je kunt het Piqabrick project hier op Kickstarter vinden.

Laat van je horen!

Wat vind jij van het Piqabrick concept en denk je dat jij hier handig gebruik van kan maken, of is het niet voor jou weggelegd. We zijn ook benieuwd of jij denkt dat dit project een kans van slagen heeft. Laat het weten in een reactie.

Schrijf je hier in als je van elk nieuw artikel op Bouwsteentjes.info een email wilt ontvangen.

 

Over ons

Alles over LEGO! Voor LEGO nieuws, reviews, MOC’s, acties, evenementen en nog veel meer.

LEGO® is een gedeponeerd handelsmerk van de LEGO Groep. Sommige afbeeldingen van LEGO, de LEGO handelsmerken en sommige van de teksten over de LEGO artikelen zijn intellectueel eigendom van de LEGO Groep.

Op onze teksten en foto’s berust een copyright. Het is niet toegestaan deze te dupliceren!

Bouwsteentjes is onafhankelijk en wordt niet gesponsord door de LEGO Groep, die Bouwsteentjes niet officieel autoriseert.

Recognized LEGO® Fan Media

Bouwsteentjes.info Recognized LEGO Fan Media