Met de kerst in het vooruitzicht is het handig om te weten wat je nodig hebt voor jouw eigen LEGO kerstdorp. Net als vorig jaar hebben we ook nu weer een overzicht gemaakt met alle LEGO kerst sets en accessoires d.m.v. de LEGO kerst koopgids 2019.

LEGO kerst koopgids 2019

Met de LEGO kerst koopgids hieronder kun jij zien wat en of je nog iets toe kunt voegen aan je kerstdorp. We hebben een overzicht gemaakt van alle door LEGO uitgebrachte Winter Village sets en daaronder een selectie aan sets die dit jaar zijn verschenen, of nog te koop zijn. In sommige gevallen hebben we een link toegevoegd naar onze review van de set. In het geval een set nog verkrijgbaar is hebben we een link naar een webshop toegevoegd.


LEGO Creator Expert 10267 Gingerbread House

LEGO Creator Expert 10267 Gingerbread House

Dit jaar heeft LEGO het Gingerbread House als aanvulling in het Winter Village thema uitgebracht. Te bouwen is een peperkoekhuis die aan alle kanten voorzien is van zoetigheid. De set bevat 1477 onderdelen en twee Minifigures. Er is ook een baby-peperkoekfiguur toegevoegd in de vorm van een 1×2 tile met print. Lees hier onze review van het LEGO 10267 Gingerbread House.


Het LEGO 10267 Gingerbread House is o.a. verkrijgbaar via:

Amazon.deBol.comLEGO Shop@Home


LEGO Creator Expert 10263 Winter Village Fire Station

LEGO Creator Expert 10263 Winter Village Fire Station

De Winter Village Fire Station set is het winterdorp model van 2018. Met de kenmerkende rode kleuren van het gebouw en brandweerwagen, is dit een opvallende verschijning in menig kerstdorp. Naast de brandweerkazerne bevat de set een vijver waarop geschaatst kan worden, een bankje met lantaarnpaal en een kerstboom. Het meest unieke aan de set is de Minifig-baby met unieke kersttrui-print. Lees onze review van LEGO 10263 Winter Village Fire Station.


De LEGO 10263 Winter Village Fire Station is o.a. verkrijgbaar via:

Amazon.deBol.com | Dreamland | Fun.be | LEGO Shop@Home


LEGO Creator Expert 10259 Winter Village Station

LEGO Creator Expert 10259 Winter Village Station

Vorig jaar bracht LEGO deze Winter Village Station uit. Met dit stationnetje breng je nog meer diversiteit aan in je LEGO winterdorp. De set is netjes geprijsd en zorgt voor een station waarmee je eindelijk een volwaardige begin- of eindhalte voor je Winter Train hebt. De set bevat de nodige Minifigures, een paar spooronderdelen en een bus. Onze review vind je hier.


De LEGO 10259 Winter Village Station is o.a. verkrijgbaar via:

Amazon.deBol.com


LEGO Creator Expert 10249 Winter Toy Shop

LEGO Creator Expert 10249 Winter Toy Shop

Een speelgoedwinkel mag natuurlijk niet missen in een kerstdorp. De set is een heruitgave van de 10199 met her en der wat aanpassingen. De set zorgt naast de toevoeging van een speelgoedwinkel, ook nog voor een grote kerstboom, een bankje met lantaarnpaal en heel wat accessoires. De set is inmiddels uit de handel, maar nog wel te vinden via het internet.


De LEGO 10249 Winter Village Toy Shop is o.a. verkrijgbaar via:

Amazon.deBol.com


LEGO Creator Expert 10254 Winter Holiday Train

LEGO Creator Expert 10254 Winter Holiday Train

De trein die bij de Winter Station hoort. De trein is voorzien van 16 spoorelementen waardoor je direct al een stuk spoor hebt voor in je kerstdorp. Als accessoires krijg je een selectie aan Minifigures, speelgoed en een bankje waarop de Minifigs kunnen wachten op de trein. We raden je aan het bankje los te koppelen en bij de LEGO Winter Train Station set te zetten. De set is te koop zonder LEGO Power Functions, die dien je los nog aan te schaffen.


De LEGO 10254 Winter Holiday Train is o.a. verkrijgbaar via:

Amazon.deBol.com | Dreamland | Fun.be | LEGO Shop@Home


LEGO Creator 10245 Santa’s Workshop

LEGO Creator Expert 10245 Santa's Workshop

De werkplaats van de kerstman, zijn elfjes en de kerstvrouw mogen niet ontbreken in een kerstdorp. De set bevat de werkplaats, een lopende band, een arreslee met rendieren en wat accessoires. De set is inmiddels niet meer te officieel te koop, maar nog wel te vinden op het internet. Onze review van de set vind je hier.


De LEGO 10245 Santa’s Workshop is o.a. verkrijgbaar via:

Amazon.deBol.com


LEGO Creator Expert 10235 Winter Village Market

LEGO Creator Expert 10235 Winter Village Market

Plezier en vertier in het kerstdorp wordt gerealiseerd door deze Winter Village Market. De set bestaat uit diverse losse kraampjes met als hoogtepunt de draaimolen. De set bevat tevens negen Minifigures die allemaal winters gekleed zijn. De set is officieel niet meer te koop, maar nog wel op het internet te vinden. Onze review van de set vind je hier.


De LEGO 10235 Winter Village Market is o.a. verkrijgbaar via:

Amazon.deBol.com


LEGO Creator Expert 10229 Winter Village Cottage

LEGO Creator Expert 10229 Winter Village Cottage

Tijdens de donkere en vaak koude winterdagen, is het toch fijn om jezelf in huis op te warmen bij de open haard met een warme kop chocolademelk. De Winter Village Cottage geeft de Minifigures deze mogelijkheid. Het huis is de eyecatcher van het geheel, maar de sneeuwschuiver, houthok en iglo zijn mooie bijkomstigheden. De set bevat daarnaast acht Minifigures. De set is officieel niet meer te koop, maar is nog wel op het internet te vinden. Onze review van de set vind je hier.


De LEGO 10229 Winter Village Cottage is o.a. verkrijgbaar via:

Amazon.deBol.com


LEGO Creator Expert 10222 Winter Village Post Office

LEGO Creator Expert 10222 Winter Village Post Office

Traditiegewijs sturen mensen elkaar tijdens de feestdagen kaartjes om de beste wensen en fijne feestdagen te wensen. Minifigures zijn niet anders en hierdoor heeft LEGO de Winter Village Post Office set uitgebracht. De set bevat natuurlijk een postkantoor, maar daarnaast ook nog een prieel, een bankje met sneeuw en een auto voor de postbode. De set komt met acht Minifigures en een Light Brick. De set is officieel niet meer te koop, maar nog wel via het internet te vinden.


De LEGO 10222 Winter Village Post Office is o.a. verkrijgbaar via:

Amazon.deBol.com


LEGO Creator Expert 10216 Winter Village Bakery

LEGO Creator Expert 10216 Winter Village Bakery

Als het koud is gaat een lekker warm broodje er wel in. Deze bakkerij voorziet de Minifigures van een warm broodje tijdens de donkere dagen. De set bevat daarnaast een schaatsbaan, een paard en wagen voor het transport van kerstbomen en een kerstboomverkooppunt. De set is inmiddels niet meer te koop via LEGO, maar nog wel op het internet te vinden. Een review van de set vind je hier.


De LEGO 10216 Winter Village Bakery is o.a. verkrijgbaar via:

Amazon.deBol.com


LEGO Creator Expert 10199 Winter Village Toy Shop

LEGO Creator Expert 10199 Winter Village Toy Shop

Dit is de tweede set in het Winter Village thema en tevens de set die LEGO nadien nogmaals heeft uitgegeven. Weliswaar in een nieuwe doos, maar qua bouwwerk verschilt het niet enorm. Ondanks de leeftijd van de set is het op de tweedehandsmarkt nog goed te doen met de prijzen.


De LEGO 10199 Winter Village Fire Toy Shop is o.a. verkrijgbaar via:

Amazon.de


LEGO 10173 Christmas Holiday Train

LEGO 10173 Christmas Holiday Train

Deze Holiday Train is de voorganger van de LEGO Creator Expert 10254 Winter Holiday Train. De set is in feite de eerste set die LEGO uitbracht in het Winter Village thema dat toen nog niet met deze categorie werd aangeduid. De set bevat een locomotief, een aantal wagons en zeven Minifigs. De set is inmiddels niet meer te koop via LEGO, maar nog wel op het internet te vinden.


De LEGO 10273 Christmas Holiday Train is o.a. verkrijgbaar via:

Amazon.de


LEGO Seasonals/wintersets

LEGO brengt jaarlijks Seasonals, advent kalenders en andere sets uit die helpen de kerstsferen in huis te halen. Ook zijn er wintergerelateerde sets uit diverse andere thema’s te vinden. Hieronder een selectie van sets die dit jaar uitgebracht zijn. Eveneens hebben we linkjes toegevoegd waar de set te koop zijn.


LEGO Advent Calendars 2019

LEGO Advent Calendars 2019


De LEGO Advent Calendars zijn o.a. verkrijgbaar via:

Amazon.deBol.com | Dreamland | Fun.be | LEGO Shop@Home


LEGO kerstballen en accessoires

LEGO kerst koopgids


Deze LEGO kerstballen zijn verkrijgbaar via:

LEGO Shop@Home


LEGO City Ski Resort

LEGO City 60203 Ski Resort


De LEGO City Ski Resort is o.a. verkrijgbaar via:

Amazon.deBol.com | Fun.be | LEGO Shop@Home


LEGO City Snow Groomer

LEGO City 60222 Snow Groomer


De LEGO City Snow Groomer is o.a. verkrijgbaar via:

Amazon.deBol.com | Dreamland | Fun.be | LEGO Shop@Home


LEGO Creator Winter Vacation

LEGO Creator Winter Vacation


De LEGO Creator Winter Vacation is o.a. verkrijgbaar via:

Amazon.deBol.com | Fun.be


LEGO 40353 Reindeer and Elves

LEGO BrickHeadz 40353 Reindeer and Elves


De LEGO 40353 Reindeer and Elves is verkrijgbaar via:

LEGO Shop@Home


LEGO 40274 Mr. and Mrs. Claus

LEGO 40274 Mr and Mrs Claus


De LEGO 40353 Reindeer and Elves is verkrijgbaar via:

LEGO Shop@Home


LEGO 40338 Christmas Tree Limited Edition

LEGO 40338 Christmas Tree Limited Edition


De LEGO 40338 Christmas Tree wordt verkrijgbaar als promotie via:

LEGO Shop@Home

Laat van je horen!

We zijn benieuwd of jij de complete kerstdorp serie in je collectie hebt zitten of dat je nog een aantal sets mist. Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel of via social media. Heb jij je kerst- of winterdorp al staan, dan nodig we jou uit om binnenkort mee te doen met de mooiste LEGO kerstdrop van 2019 bouwwedstrijd.

Dit artikel bevat affiliate/gesponsorde links

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?