Op de redactie van Bouwsteentjes zijn we fan van LEGO Ideas. Helaas krijgen niet alle projecten evenveel aandacht en daarom lichten we elke week een LEGO Ideas project uit op Bouwsteentjes.info. In deze editie de LEGO Ideas Auto Union Type C Racecar door Redera00.


LEGO Ideas Auto Union Type C Racecar

LEGO Ideas Auto Union Type C Racecar

De Auto Union Type C Racecar in LEGO vorm is een replica van de gelijknamige auto uit 1936. De auto, zoals je hem hier ziet, werd gebruikt in heuvelklim-races. De auto in LEGO vorm is zeer gedetailleerd nagebouwd. De 16-cilinder 6-liter motor is volledig nagebouwd met LEGO en het chassis is net als het echte model voorzien van twee sterke ronde draagbalken.

LEGO Ideas Auto Union Type C Racecar

Aan de voorkant is de auto voorzien van volledig onafhankelijke vering en aan de achterkant semi-onafhankelijke vering. Zelfs de dubbele banden aan de achterkant, zoals dat vroeger was bij heuvelklim-races, zijn gerealiseerd. Het model is op schaal 1:8 en 50cm lang. Alle carrosserie van de auto zijn verwijderbaar zodat de technische componenten te aanschouwen zijn.

Of het project ooit het levenslicht zal zien als echte LEGO Ideas set is geheel onduidelijk, maar mocht je enthousiast zijn geworden dan kun je het project voorzien van je stem zodat het kans maakt om als LEGO Ideas set uitgebracht te worden. Stemmen kun je doen op deze pagina.


Jouw mening telt!

Wat vind jij van dit project en ben jij van plan je stem uit te brengen, of heb je dat inmiddels al een keer gedaan? Laat het weten in een reactie onder dit artikel of via social media.

Handige pagina’s op Bouwsteentjes.info:

– Alles over het LEGO VIP programma lees je hier!
– Alles over de geschiedenis van het LEGO logo!
– Op deze pagina vind je handige links naar andere websites

0 0 stem
Vind je dit artikel leuk?