Op de site van LEGO Ideas staan veel projecten die meer aandacht verdienen dan dat ze nu krijgen. Om deze projecten wat meer in de spotlights te zetten, lichten we regelmatig een LEGO Ideas project uit op Bouwsteentjes.info. In deze editie het project van 17BenBricks, LEGO Ideas 1927-31 Bentley ‘Blower’.


LEGO Ideas 1927-31 Bentley ‘Blower’

1927-31 Bentley ‘Blower’

De Bentley 4,5 Litre is een iconische auto. Dit niet zozeer omdat er veel races mee gewonnen werden, maar meer vanwege de toewijding van Bentley en zijn team met coureurs om er toch een overwinning mee in de wacht te slepen. De toewijding werd in 1928 beloont toen de Bentley Blower de 24 uur van Le Mans won. Vanwege deze overwinning en het uiterlijk van het model, heeft 17BenBricks besloten er een LEGO Ideas inzending van te maken.

1927-31 Bentley ‘Blower’

Het model bestaat uit een combinatie van LEGO en LEGO Technic onderdelen. De bouwer heeft 8 maanden gewerkt om het model zo accuraat mogelijk na te bouwen. De auto is voorzien van een werkend stuurmechanisme die lijkt op die in de achte auto. De motorkap is van het model af te nemen zodat de motor en het stuurkolom zichtbaar worden. De voorwielen zijn voorzien van een positieve camber stand zoals ook bij het echte model het geval is. Zodra de auto vooruit wordt geduwd zal de krukas ronddraaien.

1927-31 Bentley ‘Blower’

Als een project de 10.000 supporters weet te bereiken, zal LEGO overwegen er een werkelijke LEGO set van te maken. Dit is echt geen garantie. Mocht je enthousiast zijn geworden, dan kun je het project voorzien van je stem zodat het kans maakt om als LEGO Ideas set uitgebracht te worden. Stemmen kun je doen op deze pagina.


Jouw mening telt!

Wat vind jij van dit project en ben jij van plan je stem uit te brengen, of heb je dat inmiddels al een keer gedaan? Laat het weten in een reactie onder dit artikel of via social media.

Handige pagina’s op Bouwsteentjes.info:

– Op deze pagina vind je alle aankomende LEGO Evenementen!
– Groot aanbod aan LEGO MOC’s vind je hier!

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?