Op de website van LEGO Ideas vind je honderden verschillende projecten die nooit de grens van 10.000 stemmen halen. Vandaag hebben we voor jullie een project dat hoogstwaarschijnlijk wel die grens snel zal bereiken. Benieuwd over welk project het gaat? Ding ding ding, spring aan boord en ontdek het Lissabon met de tram!


Tram 28! Een absoluut icoon van Lissabon. De schilderachtige gele tram giert en rammelt door de smalle straten van de Portugese stad. Je krijgt een fantastische indruk van Lissabon, terwijl de tram het harde werk doet en zich bekwaam door de scherpe bochten manoeuvreert. Dankzij de inzending van Bricky_brick op LEGO Ideas wordt de kans groter dat je ooit deze befaamde tram 28 in huis kunt halen.

De designer Bricky_Brick is geen onbekende op het LEGO Ideas platform. Met The Lisbon Tram zit hij al aan 51(!) ingediende projecten. Zijn meesterwerk LEGO 21322 Pirates of Barracuda Bay ligt sinds maart 2020 in de winkelrekken en werd door de hele AFOL-community met luid gejuich onthaalt. Momenteel heeft hij vijf projecten die nog in de running zijn om het te schoppen tot een commerciële LEGO set en met de The Lisbon Tram zal daar snel een 6de aan toegevoegd worden.

Het dak van de tram kan je vakkundig demonteren zodat vier minifguren kunnen plaats nemen. De set bevat, naast de tram, ook een fietsenzaak, een restaurant, een studio en een appartement. De designer wou de geschiedenis en de tradities van de stad verwerken in deze LEGO Ideas set. Daar is hij fantastisch in geslaagd.

“Enjoy the terraces of its restaurants with fish specialties, especially the sardine. Receive the air of the Tajo river at its mouth while watching the classic trams of the city pass. Rent a bike and walk through its streets, but put on your helmet, that always.’’

Uitgelichte LEGO Ideas projecten

Mocht je enthousiast zijn geworden, breng dan vooral jouw stem uit. Hierdoor maakt het kans om als echte LEGO set uitgebracht te worden. Je kunt je stem uitbrengen op deze pagina. Benieuwd wat er nog meer op LEGO Ideas te vinden is? Op deze pagina vind je meer uitgelichte LEGO Ideas projecten die wel wat hulp kunnen gebruiken.


Laat van je horen!

Wat vind jij van dit LEGO Ideas The Lisbon Tram project? Zie jij het wel zitten dat hier een LEGO set van verschijnt en heb je ook jouw stem uitgebracht? Laat het weten in een reactie.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?