Op de site van LEGO Ideas staan veel projecten die meer aandacht verdienen dan ze krijgen. Om deze projecten wat meer in de spotlights te zetten, lichten we regelmatig een LEGO Ideas project uit op Bouwsteentjes. In deze editie: LEGO Ideas – The Simpsons – Krusty Burger.


Het is alweer vijf jaar geleden dat LEGO de 71016 Kwik-E-Mart op de markt bracht. Samen met 71006 The Simpsons House zijn dit de enige officiële LEGO Simpsons sets. Daarnaast zijn er nog twee CMF series, Brickheadz en een LEGO Dimensions Level Pack verschenen. Fast LEGO Brix vindt het tijd dat er weer een set verschijnt van The Simpsons en heeft een LEGO versie van The Simpsons – Krusty Burger ontworpen.

Het beroemde restaurant uit Springfield is een replica van het restaurant zoals we het kennen uit de serie The Simpsons. Het beschikt over een volledig ontworpen exterieur en interieur zoals de Drive Thru, het bord met het Krusty Burger logo, volledig ingerichte keuken, restaurantgedeelte en de wc. Het dak kan verwijderd worden en de muren kunnen door scharnieren naar buiten gedraaid worden, zodat het interieur toegankelijk wordt om mee te spelen.

De set bevat alle belangrijke Simpsons Minifigures, waaronder de complete Simpsons familie, Krusty the Clown, Mr. Teeny en Jeremy Freedman. Net als in de twee officiële sets is ook hier een auto toegevoegd. Het gaat om de oranje stationwagen van Marge. De set bestaat in totaal uit 3005 onderdelen.

Mocht je enthousiast zijn geworden, dan kun je het project voorzien van je stem zodat het kans maakt om als LEGO Ideas set uitgebracht te worden. Je kunt je stem uitbrengen op deze pagina. Benieuwd wat er nog meer op LEGO Ideas te vinden is? Op deze pagina vind je meer uitgelichte LEGO Ideas projecten.

4 1 stem
Vind jij dit artikel waardevol?