Met trots hebben we zojuist Bouwsteentjes 3.0 gelanceerd. Ons nieuwe kindje waarmee we jou graag kennis willen laten maken. Er is veel veranderd qua design, lay-out en features. Via dit bericht breng ik jou graag op de hoogte van dat wat nieuw is, dat de website geheel 2020 in bèta zal verkeren en hoe jij ons kunt helpen de website te verbeteren.


Welkom op Bouwsteentjes 3.0

Bouwsteentjes 3.0

Allereerst van harte welkom, dank dat jij ons trouw blijft bezoeken en we hopen dat jij de nieuwe website als een prettige stap vooruit zal ervaren. Bouwsteentjes 3.0 is een project dat al zeer ruime tijd in mijn hoofd zit. Het uitwerken daarvan en het daadwerkelijk tot uitvoering brengen heeft z’n tijd gekost.

Het was voor mij belangrijk een prettige ervaring te bieden voor ieder die onze website bezoekt. Of het nou is omdat je graag het laatste nieuws wilt weten, graag een review leest of benieuwd bent naar de aanbiedingen en promoties van LEGO, de ervaring moet voor iedereen gelijk zijn. De oude website was druk, soms traag, wellicht onoverzichtelijk en verouderd. Dit neemt niet weg dat het geen fijne website was, maar het kan altijd beter. Met Bouwsteentjes 3.0 hebben we het design volledig omgegooid. Geen sidebar, geen advertenties of banners, geen lange laadtijden of andere afleidende factoren. Gebruiksvriendelijk en overzichtelijk.

Wellicht dat je nog even moet wennen. Geloof ons, dat moeten wij ook. Als je jarenlang naar hetzelfde design kijkt, dan valt het niet mee om snel even om te schakelen. Maar geef het een tijdje en je weet niet beter meer!


Bouwsteentjes 3.0 Bèta

Zojuist benoemde ik al dat de website de rest van 2020 in bèta zal verkeren. De basis staat, maar we hebben nog veel wensen voor nieuwe features, het opschonen van de oude artikelen en alles strak te trekken. Het strak trekken en opschonen heeft met name te maken met de meer dan 3300 artikelen die in de loop der jaren geschreven zijn. Ze leunen nog op de oude vormgeving en dit gaan we handmatig in orde maken (gelukkig hebben we straks de zomervakantie).

Gedurende het jaar zullen we gaandeweg nieuwe features introduceren. Dat we de basis hebben staan, biedt de mogelijkheid dit uit te smeren, maar zorgt het er ook voor dat jij als bezoeker kunt wennen aan de nieuwe website en de toekomstige features wanneer we ze introduceren. We proberen hiermee de overgang soepel te laten verlopen en behapbaar te houden. Zodra de website wederom een update krijgt zullen we dat laten weten via een post of in onze Bouwsteentjes Changelog, zodat jij weet wat er zoal gaat veranderen.

De bèta stelt ons ook in staat om feedback te ontvangen van onze bezoekers. We zullen hiervoor een speciale pagina in het leven roepen waar jij de feedback in kunt dienen. De ontwikkelaar en ik zullen aan de hand hiervan makkelijker kunnen handelen. Dit wil niet zeggen dat we alles om gaan gooien, maar zonder feedback kunnen we niets verbeteren. Jouw hulp is meer dan welkom!


Maak een profiel aan

Voor onze terugkerende bezoekers die vaker op artikelen reageren, hebben we een belangrijke update. Vanaf heden kan er een profiel aangemaakt worden via Bouwsteentjes. We hebben Disqus gedag gezwaaid en besloten een eigen systeem neer te zetten. Dit heeft als voordeel dat jouw data enkel met ons gedeeld wordt. Er komt geen derde partij aan bod en we zijn daardoor ook niet afhankelijk van de diensten van een ander. Mocht jij een Disqus account hebben, dan kun je nu makkelijk jouw reactie koppelen aan jouw nieuwe Bouwsteentjes profiel. Maak hiervoor een account aan met dezelfde gebruikersnaam als bij Disqus. Ons systeem zal de reacties dan automatisch koppelen aan jouw profiel.

Momenteel is het aanmaken van een profiel vrij basis. Dit hebben we gedaan omdat we gaandeweg ook binnen de profielen en reacties meer mogelijkheden willen bieden. Ergens volgende week (week 26), zullen we het al mogelijk maken om een profielfoto te kunnen uploaden. Door de server momenteel even wat ademruimte te geven, hebben we deze mogelijkheid tijdelijk uitgezet.


Wat is er nieuw

Vanaf heden heeft de site meer mogelijkheden. Uiteraard kun je simpelweg onze artikelen lezen, maar we hebben voor wie het handig vindt, meer te bieden dan alleen dat. Een korte opsomming van alle nieuwigheden en aanpassingen:

 • Nieuw design
 • Nieuwe lay-out
 • Sneller laden van pagina’s
 • Clean en sleek voor meer overzicht
 • Aanmaken van Bouwsteentjes profielen
 • Verlanglijstje en wensenlijst
 • Reageren via eigen reactiesysteem
 • Database met LEGO sets
 • Producten in database bevatten tabbladen met daarin:
  • Documentatie indien beschikbaar (bouwinstructies)
  • Gerelateerde artikelen
  • Reviews
  • Overzicht met winkel en prijzen per set per winkel
 • Vernieuwde winkelpagina met kaart!
 • Mogelijkheid tot het aanmelden van een evenement of aanbieding
 • En more to come!!!

Nieuwsbrief spam! Excuses

Vanwege de update achter de schermen, heeft ons nieuwsbriefsysteem een flinke lading berichten verstuurd naar bezoekers die zich daarvoor hebben aangemeld. Dit was absoluut niet onze bedoeling, begrijpen dat de ontvangers hier niet blij mee zijn en bieden ons excuses aan. We zullen dit probleem oplossen en nadien de nieuwsbrieven weer versturen bij elke nieuw artikel op Bouwsteentjes.info.


Handig om te weten

Momenteel zijn we de database en de website aan het optimaliseren. Dit houdt in dat we meer afbeeldingen aan de sets toe gaan voegen, meer informatie, bouwinstructies, koppelingen naar reviews die we hebben geschreven en gerelateerde posts. Tevens werken we met terugwerkende kracht de oude artikelen bij. Met bijna 11000 producten en 3300 posts is dit flink wat werk. We vragen daarom hiervoor wat geduld te hebben.


Wat vind jij van de nieuwe website?

Uiteraard lezen we graag wat jij van de nieuwe website vindt? Laat jouw eerste indruk achter in een reactie en zodra je feedback hebt, laat het dan op een constructieve wijze weten. Loop je tegen problemen aan, dan kun je ons dat voorlopig laten weten in een reactie onder dit welkomstbericht. Zodra we de feedbackpagina online hebben staan, kun je daar laten weten waar je tegenaan loopt.

Schrijf je hier in als je van elk nieuw artikel op Bouwsteentjes.info een email wilt ontvangen.

 

Over ons

Alles over LEGO! Voor LEGO nieuws, reviews, MOC’s, acties, evenementen en nog veel meer.

LEGO® is een gedeponeerd handelsmerk van de LEGO Groep. Sommige afbeeldingen van LEGO, de LEGO handelsmerken en sommige van de teksten over de LEGO artikelen zijn intellectueel eigendom van de LEGO Groep.

Op onze teksten en foto’s berust een copyright. Het is niet toegestaan deze te dupliceren!

Bouwsteentjes is onafhankelijk en wordt niet gesponsord door de LEGO Groep, die Bouwsteentjes niet officieel autoriseert.

Recognized LEGO® Fan Media

Bouwsteentjes.info Recognized LEGO Fan Media