Zondag 20 juni is het Vaderdag, een dag waar elke vader naar uitkijkt. Je mag uitslapen, krijgt ontbijt op bed en met een beetje mazzel krijg je cadeautjes. We kunnen het ons bijna niet voorstellen, maar heb je helemaal geen idee waarmee je je vader kan verrassen? Dan hebben wij goed nieuws voor jou. Peter heeft tien LEGO sets uitgekozen – allen onder de 100 euro – waarmee jij jouw vader vast blij mee kunt maken. Wil je weten welke? Lees dan onderstaande overzicht!


LEGO Architecture Trafalgar Square

10 LEGO sets voor vaderdag

Uitdagende bouwtechnieken in de kleine ruimte, dat is kort samengevat de LEGO Architecture Trafalgar Square. Dit is momenteel één van de mooiste Architecture sets die tot op heden is uitgebracht. Met een aantal nog niet eerder vertoonde bouwtechnieken en een eindresultaat waar je u tegen zegt is dit een must have voor de vaders die van LEGO Architecture houden.


LEGO Batman Classic TV-Series Batmobile

10 LEGO sets voor vaderdag

Er zijn afgelopen jaren verschillende versies van de Batmobiel verschenen. De LEGO 76188 Batman Classic TV Series Batmobile is een echte klassieker. Welke vader heeft vroeger toen hij nog jong was niet gefantaseerd dat hij Batman was en rondreed in de Batmobile? Met deze set komt dat jongetje van vroeger weer naar boven en voelt hij zich voor even weer jong, ta-da-da-da Batman!


LEGO Creator Medieval Castle

10 LEGO sets voor vaderdag

Kastelen hebben voor de LEGO liefhebber één of andere magische aantrekkingskracht. Koop je deze set voor je vader dan zal hij zijn ogen uitkijken. Hij heeft namelijk niet keuze uit één kasteel, maar hij kan er drie bouwen. Welke van de drie zal hij kiezen? Misschien is hij wel zo enthousiast dat hij op een later moment de set nog twee maal zelf gaat kopen omdat de keuze tussen de drie modellen toch te moeilijk blijkt te zijn! Zoekt jouw vader meer uitdaging, dan is de LEGO Ideas Medieval Blacksmith ook een goede optie. Die kost wel meer dan €100, maar is het benoemen waard.


LEGO Harry Potter Hogwarts Wizard’s Chess

10 LEGO sets voor vaderdag

In Hogwarts Castle worden allemaal vreemde spelletjes gespeeld. Indien je vader fan is van Harry Potter jij bent een liefhebber van schaken, dan is dit de ultieme kans om een spelletje met hem te spelen. Om zijn humeur niet te verpesten laat je hem voor deze keer gewoon winnen. Dat je expres hebt verloren zal hij niet doorhebben omdat hij in zijn nopjes is met de gouden Professor Snape die als extraatje aan deze set is toegevoegd.


LEGO Marvel Infinity Gauntlet

LEGO Marvel 76191 Infinity Gauntlet

Ben je op zoek naar een opvallende display set voor een Marvel fan, dan scoor je waarschijnlijk hoge ogen met de LEGO Marvel 76191 Infinity Gaunlet. Deze gouden handschoen is een opvallende verschijning als hij staat te blinken in de vitrinekast. Als je vader deze krijgt zal hij net zo schitteren als de Infinity Gaunlet. Andere goede 18+ Marvel sets zijn de bouwbare LEGO Carnage of LEGO Venom hoofden, of de helm van Iron Man.


LEGO Loony Tunes Minifigures

10 LEGO sets voor vaderdag

What’s up, Doc? Op welke van de Minifiguren lijkt je vader het meest? Bug Bunny, Speedy Gonzales of toch de Tasmanian Devil? Heb je eigenlijk helemaal niets met Vaderdag, maar je wilt je vader niet teleurstellen dan is een Minifiguur van Looney Tunes een idee om te geven. Welke vader heeft vroeger niet naar de serie gekeken? Meep meep!


LEGO Ninjago Water Dragon

10 LEGO sets voor vaderdag

De draak is één van de oudste mythische dieren ter wereld. Het beest heeft bij heel veel mensen een bepaalde aantrekkingskracht. Geldt dit ook voor jouw vader? In dat geval zal de LEGO Ninjago 71754 Water Dragon het ideale cadeau voor hem zijn. Deze blauwe draak zal tot de verbeelding spreken en zal een leuke bouwervaring worden voor je vader. Het leuke aan Ninjago sets is, dat ze leuk zijn voor volwassenen om te bouwen en voor kinderen om mee te spelen. Win-win dus!


LEGO Speed Champions Chevrolet Corvette

10 LEGO sets voor vaderdag

Zeg maar nee, dan krijg je er twee! In dit geval tweemaal een Chevrolet Corvette. Als autoliefhebber zal je vader in zijn nopjes zijn met deze twee Speed Champions auto’s. Misschien dat je hem bij het bouwen van de Chevrolet Corvette C8.R even moet helpen bij het plakken van de stickers omdat zijn ogen wat minder worden, maar dat geeft niets. Er is niets leuker dan LEGO bouwen samen met je kind! Spreken deze auto’s niet aan, dan is er keuze uit veel andere LEGO Speed Champions sets waaruit je kunt kiezen.


LEGO Star Wars Darth Vader Helmet

10 LEGO sets voor vaderdag

I am your father.. Het ultieme vaderdag cadeau is natuurlijk de LEGO Star Wars 75304 Darth Vader Helmet! Een cadeau waar het woord vader in voorkomt, daar kun je geen buil aan vallen! Is je vader daarnaast ook nog  eens fan van Star Wars, dan zit je helemaal gebeiteld met deze imposante helm die garant staat voor heel wat bouwplezier. Er zij overigens meer LEGO Star Wars Helmets te koop, waaronder die van Boba Fett en een Storm Trooper.


LEGO Technic Jeep Wrangler Rubicon

10 LEGO sets voor vaderdag

Is je vader een liefhebber van LEGO Technic en auto’s dan is de LEGO 42122 Jeep Wrangler een mooie set om te geven. Verwacht bij deze set geen ingewikkelde versnellingsbakken die niet werken of een achtcilinder motor met werkende zuigers. Hoewel de bouw van de Jeep niet al te moeilijk is, is hij wel heel fijn om in elkaar te zetten. Is jouw vader geen liefhebbers van auto’s, dan zijn er diverse andere LEGO Technic sets die genoeg bouwplezier bieden voor onder de €100 euro.


Bonus: LEGO DOTS Creative Designer Box

10 LEGO sets voor vaderdag

Dit waren de tien Vaderdag-tips van Bouwsteentjes. Het is maar een hele kleine greep uit de enorme hoeveelheid sets die LEGO aanbiedt, kijk dus goed rond voor een leuke set. Zit hier nu helemaal niets voor je vader tussen, koop dan voor jezelf de LEGO Dots 41938 Creative Designer Box en ontwerp zelf een mooi bouwwerk voor je vader, dit kan hij vast waarderen. Elke vader vindt stiekem de door de kinderen zelf geknutselde onderzetters en pennenbakjes de mooiste cadeaus die ze mogen ontvangen.


Hoe vier jij vaderdag?

Hoe vier jij vaderdag? Geef jij jouw vader een leuke LEGO set cadeau of moet hij daar niets van hebben? We lezen ook graag indien je wat mist op deze lijst? Deel het hieronder in een reactie.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?