Bouwsteentjes.info is in september 2014 gelanceerd. De afgelopen jaren zijn we uitgegroeid tot dé grootste LEGO fan- en nieuwswebsite van de Benelux. We zijn daarnaast de enige door LEGO erkende LEGO fanwebsite in de Benelux. Hierdoor hebben wij een unieke positie, die het mogelijk maakt de community in de Benelux te vertegenwoordigen. Desondanks blijven wij onafhankelijk. Wij voorzien Nederlandse en Belgische LEGO fans van het laatste LEGO nieuws, de beste LEGO reviews, de strakste LEGO aanbiedingen en promoties, verbluffende LEGO MOC’s en onweerstaanbare LEGO winacties. Dat allemaal zonder lid te hoeven worden van een club! Dus helemaal gratis en voor niets.


LEGO Nieuws (2)

LEGO Nieuws

Er is bijna elke dag wel iets te schrijven over LEGO. Het bedrijf is zo groot en bekend, dat nieuws vanuit alle hoeken van de wereld naar buiten gebracht wordt. Dit kan over het bedrijf zijn, maar natuurlijk ook over nieuwe LEGO sets of aankomende promoties. Is er belangrijk nieuws over een nieuwe LEGO set of thema? Dan plaatsen wij dit zo spoedig mogelijk op de website.


LEGO Reviews (2)

LEGO Reviews

Is een set de moeite waard om aan te schaffen? Zitten er bijzondere onderdelen in een set? Valt er een hoop bouw- en speelplezier te beleven aan een set? Al deze punten bespreken wij in onze LEGO reviews. In onze reviews blijven we zo objectief mogelijk, maar we ronden ze wel af met een persoonlijke mening. Onze reviews kun je zien als een algemene samenvatting waarbij wij onze bezoeker zo goed mogelijk willen informeren over de plus- en minpunten van een (nieuwe) LEGO set. Alle reviews zijn objectief, ongeacht we de set van LEGO hebben mogen ontvangen.


LEGO Aanbiedingen

LEGO Aanbiedingen

Waar vind je de beste LEGO deal en wat zijn de huidige promoties bij LEGO zelf? Het antwoord op die vragen vind je op Bouwsteentjes.info. We brengen jou met plezier op de hoogte van de beste deals, de hoogste kortingen en de gaafste promoties. We kunnen niet alles bijhouden en daarom geven wij onze bezoekers de mogelijkheid deals aan ons te melden op de LEGO promotie en aanbiedingenpagina. LEGO kopen kan duur zijn, bespaar en check regelmatig de LEGO aanbiedingen.


LEGO MOC's

LEGO MOC’s

Naast LEGO nieuws en reviews, plaatsen we ook regelmatig opmerkelijke LEGO MOC’s. MOC staat voor “My Own Creation” wat mijn eigen creatie betekent. Daarnaast plaatsen wij elke zondag een MOC die is ingezonden op de LEGO Ideas website. Heb jij een leuke MOC gezien of heb je er zelf een gemaakt? Laat het ons dan weten…


Bouwsteentjes, Alles over LEGO

Alles over LEGO…

Naast deze vier uitgebreide onderwerpen hebben we nog meer LEGO voor je. Zo kun je bijvoorbeeld ook LEGO evenementen, het LEGO Woordenboek, specials, leuke winacties en overige pagina’s vinden op de website. Uiteraard zijn wij ook te volgen via social media.


Ons Team

Bouwsteentjes het team

Zonder een team van enthousiastelingen en LEGO fans zou Bouwsteentjes.info niet kunnen bestaan. Hieronder maak je kennis met het team van Bouwsteentjes.info!

Michiel de Ruijter

Michiel is geboren in 1986 en heeft een jeugd gehad waarin LEGO een grote rol speelde. De pubertijd maakte een einde aan het spelen met LEGO. Vrienden, vriendinnetjes, puberaal gedrag en uiteraard netjes studeren speelde een veel grotere rol dan “kinderspeelgoed”. Door een LEGO set die hij van zijn vrouw heeft gekregen, is het LEGO virus weer volop aanwezig (Ja, ze heeft hier volgens Michiel wel eens spijt van). In zijn vrije tijd luistert hij graag naar muziek om even de innerlijke rust op te zoeken. Daarnaast kan hij genieten van een goede film, serie of game. Interesses buiten LEGO om zijn er genoeg, maar tijdsgebrek is volgens hem wel eens een dingetje. Michiel is de beheerder van Bouwsteentjes.info en samen met Chris eindredacteur. Tevens is hij een LEGO Ambassador en woordvoerder voor Bouwsteentjes.info binnen het LEGO Ambassador Network (LAN).


Peter Broekstra

Peter is niet alleen het oudste lid van het team, maar ook het lid met het minste haar op zijn hoofd. Hoewel leeftijd niets zegt, is het wel handig dat hij die sets van “vroeger” zich goed kan herinneren. Zo leren de jonkies binnen de redactie ook nog eens wat. Peter schrijft graag reviews en als het kan pakt hij er een LEGO set uit zijn jeugd bij om die nog eens onder de loep te nemen. Zijn favoriete thema’s zijn LEGO Scooby Doo, LEGO Star Wars, LEGO Architecture en LEGO Creator Expert. Sinds kort is daar nog een nieuwe verslaving bijgekomen, namelijk het verzamelen van LEGO Star Wars sleutelhangers.


Kjelle Geldof

Kjelle is de jongste van het team. Hij is in 1995 geboren in België en werkt als treinmachinist bij de Belgische Spoorwegen. Val hem dus gerust lastig waarom de trein weer eens niet rijdt of te laat is. Kjelle weet het team vaak te verrassen met bijzondere woorden en zinnen en zijn Vlaamse accent. Volgens eigen woorden is de koopkracht die is ontstaan door zijn werk, de aanstichter van de LEGO hobby. De verleiding was zogezegd te groot. Hij woont inmiddels samen en het is de vraag hoelang dit excuus stand blijft houden. Kjelle schrijft graag reviews en nieuws, maar is ook moderator van de LEGO Verzamelaarsgroep (onderdeel van Bouwsteentjes) op Facebook. Naast LEGO is hij gek op gamen en Harry Potter. Dit heeft als bijgevolg dat hij de vraagbaak is als het om Harry Potter gaat.


Chris Hoogeveen

Chris is sinds begin 2020 onderdeel van het team. Nadat hij door de LEGO Ideas Steamboat Willie uit de Dark Ages was ontwaakt, wilde hij al snel de wondere wereld van LEGO herontdekken. Bouwsteentjes was zo’n beetje zijn eerste halte op deze ontdekkingstocht. Vanwege zijn journalistieke ervaring dacht hij een goede aanvulling op het team te zijn. En daar zijn we het eerlijk gezegd mee eens. Chris weet de rest van het team goed het bloed onder de nagels te halen door ze te wijzen op zinsopbouw, spel- en typfouten. Toch weten wij hem daarom juist te waarderen. Hij heeft volgens eigen zeggen een typische VT Wonen huis. Naast LEGO, houdt Chris er nog een paar andere dure hobby’s op na, namelijk Pokemon TCG en luxe Suske en Wiske stripalbums. Schrijven is zijn passie, maar vindt ook ontspanning in tekenen.


Winfried Scherpenzeel

Winfried is het meest mysterieuze redactielid van het team. De man is een druk bijtje en helemaal gek van muziek en geluid. Het is dan ook niet voor niets dat hij heel lang als DJ heeft gewerkt. Volgens eigen zeggen heeft hij aan de knoppen mogen draaien van de leukste feestjes. Winfried neemt geregeld een LEGO set mee op reis door Europa met het idee hem te bouwen zodra hij op locatie is. De afgelopen drie jaar zat zijn koffer vol met kleding en intacte dozen LEGO, die net zo hard intact weer terug naar huis werden genomen. Winfried werkt als geluidsman en verzorgt online conferenties en videomateriaal. Winfried ondersteunt Bouwsteentjes in het o.a. bijwonen van evenementen en de RLFM dagen.


Jean-Marc Honig

Jean-Marc is onze developer en verantwoordelijk voor de nieuwe versie van Bouwsteentjes. Hoewel hij geen direct onderdeel is van het team, vinden we dat we hem niet mogen vergeten te vermelden. De beste man houdt van aanpakken en bijt zich vast in de script van een website als een vegetariër in broccoli. Dit om nooit meer los te laten, althans totdat het werkt zoals hij wilt. Gedurende 2020 zal hij zorg dragen voor nieuwe functies op Bouwsteentjes.


Wesley Vaders

Afgestudeerd als Multi-Media vormgever en verantwoordelijk voor het ontstaan van Bouwsteentjes. Sinds 2017 geen onderdeel meer van het team daar hij de liefde voor LEGO en daarover te schrijven aan het verliezen was en een andere uitdaging zocht. Hij bouwt nog wel eens een setje, maar heeft geen ambitie er nog over te schrijven. Het laatste nieuws lezen op Bouwsteentjes doet ie nog met plezier.


Kom jij ons team versterken?

Kom jij ons team versterken_

Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste collega’s die ons team willen versterken. Let wel, het zal niet makkelijk zijn om met vijf ongeleide projectielen te werken… 😉 Ben jij helemaal onderste boven van LEGO en vind je het leuk om te schrijven over LEGO? Dan ben jij misschien we een mooie aanvulling op ons team! Wij hebben momenteel de onderstaande functies beschikbaar:

  • Blogger over MOC’s
  • Blogger over oude LEGO sets
  • Blogger om te reviewen
    • Reviews voor de thema’s Friends, Ninjago, Marvel en DC Comics

Meer info over het bloggen voor Bouwsteentjes.info, lees je op: Wil jij bloggen voor Bouwsteentjes?


Impressum


Bouwsteentjes.info wordt mogelijk gemaakt door:

Bedrijf: Bouwsteentjes.info
Straat: Ghanastraat 10
Postcode: 2622GJ, Delft
Land: Nederland
Tel: +31613899504
E-mail: info@bouwsteentjes.info

Verantwoordelijke persoon voor inhoud en redactie:

Michiel de Ruijter
Eigenaar: Michiel de Ruijter
Btw-nummer: NL001404934B05
Kvk-nummer: 69690553

Bankgegevens:

IBAN: NL87BUNQ2291509039
BIC: BUNQNL2A