Je zit thuis, je wilt graag bouwen, maar ook de nodige uurtjes zoet zijn. We hebben 10 LEGO sets geselecteerd waar je je een flinke tijd mee kunt vermaken.


De sets die hieronder vermeld staan zijn maar een kleine greep uit het totale aanbod van LEGO. De sets staat hoe dan ook garant voor de nodige uren bouwplezier. De lijst is in willekeurige volgorde. Er zijn natuurlijk veel meer sets die zich lenen voor uren bouwplezier, daarom mogen een aantal bonusvermeldingen niet missen. Die vind je onder de top 10.


1. LEGO Ideas 21318 Tree House

LEGO Ideas 21318 Treehouse

De Tree House is de eerste LEGO set waarbij alle plantonderdelen zijn gemaakt van het nieuwe plastic op basis van plantaardige grondstoffen. De Tree House biedt met z’n 3036 onderdelen heel wat uren bouwplezier. Daarnaast heb je de keuze om zowel een frisse zomervariant als kleurrijke herfstvariant te bouwen. Hiervoor heeft LEGO een tweede set bladeren toegevoegd.

Waar te koop:

Amazon.de
Bol.com
LEGO


2. LEGO Disney 71040 The Disney Castle

LEGO Disney 71040 The Disney Castle

Sprookjes en Disney zijn twee handen op één buik. In 2016 bracht LEGO deze The Disney Castle uit. voor wie wel eens in een Disneyland park is geweest, zal het kasteel herkennen. Bijgevoegd zijn Mickey en Minnie Mouse, Katrien en Donald Duck en Tinkerbel. Het kasteel telt 4080 onderdelen waarmee je zowel het kasteel bouwt, alsook diverse scenes uit Disneysprookjes.

Waar te koop:

Amazon.de
Bol.com
LEGO


3. LEGO Harry Potter 71043 Hogwarts Castle

LEGO Harry Potter 71043 Hogwarts Castle

J.K. Rowling heeft met Harry Potter een enorm succes gehad. Boeken, films, bordspellen, games en ga zo maar door. Maar ook LEGO sets maakten hun opwachting. Na wat jaartjes afwezigheid, heeft LEGO de licentie weer opgepakt. Het gevolg; flink wat nieuwe sets, waaronder deze Hogwarts Castle. Met 6020 onderdelen is het een flink gevaarte. Het model is op microschaal, maar bevat alsnog een aantal Minifigures van de oprichters van Hogwarts. Met name vanwege de microschaal zul je hier heel lang zoet mee zijn.

Waar te koop:

Amazon.de
Amazon.nl
LEGO


4. LEGO Jurassic World 75936 T-Rex Rampage

LEGO Jurassic World 75936 T-rex Rampage aangekondigd

LEGO geeft maar weinig sets uit die gebaseerd zijn op de eerste Jurassic Park films. Fans van de films en LEGO kunnen desondanks aan de gang met de T-Rex Rampage. De bouwbare poort is aan de achterkant voorzien van enkele scenes uit de film. Voor de Minifigures zijn een aantal van de meest belangrijkste geselecteerd. Het hoogtepunt is de bouwbare T-Rex. Met een hoogte van 22 cm, een lengte van 69 cm en een breedte van 17 cm, is het een indrukwekkend bouwwerk. Tip van flip: hoewel de instructies anders aangeven, kun je het beste eerst de poort en dan pas de T-Rex bouwen. Dit omdat de bouw van de poort repetitief kan zijn.

Waar te koop:

Amazon.de
Amazon.nl
Bol.com
LEGO


5. LEGO Creator Expert 10261 Roller Coaster

LEGO Creator Expert 10261 Roller Coaster

Een achtbaan van LEGO. Jarenlang moest je LEGO steentjes aanpassen om er een achtbaan van te maken. Sinds 2018 is dit niet meer nodig. De Roller Coaster bestaat uit 4142 onderdelen en kan optioneel aangedreven worden met Power Functions of Powered Up. Zorg er wel voor dat de achtbaan waterpas staat, anders zal de ketting vast kunnen lopen. Na een aantal uurtjes bouwen, kun je nog een flinke tijd vermaken met het spelen met deze set.

Waar te koop:

Amazon.de
Amazon.nl
Bol.com
LEGO


6. LEGO Stranger Things 75810 The Upside Down

Met een enorme tachtiger jaren vibe, een mysterieus verhaallijn en griezelige sfeer, weet Netflix met Stranger Things een dijk van een serie neer te zetten. LEGO focust zich meer en meer op de AFOL. Stranger Things leent zich dan ook goed voor dit publiek. Het gevolg is The Upside Down. Dit bijzondere bouwwerk van het huis van de Byers kan zonder problemen gedraaid worden. Hiermee beeld je de normale wereld en The Upside Down uit. Met 2287 onderdelen en een paar uurtjes bouwplezier, haal je een unieke set in huis.

Waar te koop:

Amazon.de
Bol.com
LEGO


7. LEGO Technic 42083 Bugatti Chiron

EGO Technic 42083 Bugatti Chiron

De Bugatti Chiron is het antwoord van LEGO op de vraag welke super car de opvolger van de Technic Porsche 911 GT3 RS zal zijn. Het blauwe racemonster is opgebouwd uit 3599 onderdelen, bevat heel wat speelfuncties en houd je – zoals de meeste Technic sets – wel even van de straat. Mocht je hier niet genoeg aan hebben, overweeg dan ook de Technic Land Rover of de Technic Rough Terrain Crane.

Waar te koop:

Amazon.de
Amazon.nl
Bol.com
LEGO


8. LEGO DC Super Heroes 76139 1989 Batmobile

LEGO DC 76139 1989 Batmobile

De 1989 Batmobile is wellicht het meest iconische voertuig die Batman in zijn carrière heeft bestuurd. Je kunt hem nu in LEGO-vorm in huis halen. Met 3306 onderdelen en een lengte van 60 cm dien je er wel de ruimte voor te hebben. Met een bijpassende display kun je het model rond laten draaien alsof ie in de showroom staat. Hoewel de set niet op Minifigure-schaal is, heeft LEGO drie Minifigures in de vorm van Batman, The Joker en Vicki Vale toegevoegd.

Waar te koop:

Amazon.de
Bol.com
LEGO


9. LEGO Creator Expert 10255 Assembly Square

LEGO Creator Expert 10255 Assembly Square

De Assembly Square is uitgebracht ter ere van het tienjarige bestaan van de Modulars. LEGO heeft dan ook niet zomaar een setje op de markt gebracht, maar eentje die diverse andere gebouwen uit de serie eer aan doet. Zoals dat de gewoonte is bij modulaire gebouwen, zijn de verdiepingen te scheiden om het gedetailleerde interieur te onthullen. De set is tevens de laatste uit de serie waarbij LEGO standaard hoofdjes gebruikt. Met de 4002 onderdelen is dit de grootse Modular uit de serie.

Waar te koop:

Amazon.de
Amazon.nl
Bol.com
LEGO


10.  LEGO Star Wars 75192 UCS Millennium Falcon

LEGO Star Wars 75192 UCS Millennium Falcon

De titel van de grootste LEGO set ooit (aan de hand van de hoeveelheid onderdelen), was jarenlang in bezit van de UCS Millennium Falcon uit 2007. In 2017 verloor de set de titel aan de nieuwe UCS Millennium Falcon. De set telt 7541 onderdelen, bevat zeven Minifigures en geeft de mogelijkheid de klassieke versie te bouwen of die van de nieuwe trilogie. Trek voor het bouwen een aantal uurtjes uit, want 14 uur is eerder regel dan uitzondering. Bouwplezier gegarandeerd.

Waar te koop:

Amazon.de
Amazon.nl
LEGO


Bonusvermeldingen

  • Het LEGO Creator 3-in-1 thema kent grote en kleine sets en zijn allen voorzien van drie mogelijkheden om te bouwen. Hierdoor zul je ook daar de nodige uren bouwplezier uit kunnen halen. Tevens zijn de sets ook geschikt als je minder geld uit wilt geven.
  • In de loop der jaren zijn er diverse LEGO Creator Expert auto’s verschenen. Tevens bracht LEGO vorig jaar de eerste motor, de Harley Davidson Fat Boy, uit.
  • Bepaalde LEGO Technic modellen zijn voorzien van extra instructies die je gratis via lego.com/service/buildinginstructions kunt downloaden. Ideaal als je een LEGO Technic set op het oog hebt of al thuis hebt staan en je iets anders wilt bouwen.
4 1 stem
Vind jij dit artikel waardevol?