Heb je de hele bibliotheek van Netflix en Disney+ achter de kiezen en ben je op zoek naar andere manieren om de tijd door te komen? We hebben voor jou vijf LEGO Games geselecteerd waar je even zoet mee bent. We hebben ook nog een aantal bonusvermeldingen toegevoegd.

5 LEGO games waar je even zoet mee bent

1. LEGO City Undercover

LEGO City Undercover

LEGO City Undercover wordt gezien als één van de beste LEGO Games die er is. De reden daarvoor is simpel. De gameplay zit goed in elkaar, de game is groot, er zit een leuk verhaal in en er is van alles te doen. Je kunt het zien als een GTA variant in LEGO-stijl, maar dan kindvriendelijk. LEGO City Undercover staat garant voor heel wat uurtjes speelplezier. Na het voltooien van het verhaal, zijn er nog heel wat randactiviteiten waar jij jezelf mee bezig kunt houden.

LEGO City Undercover

Ga op in LEGO City Undercover op dievenjacht met Chase! Ga undercover en verken een enorme LEGO stad vol actie en pret. Verzamel voertuigen en zorg dat Rex Fury voorgoed achter de tralies verdwijnt. Speel als legendarische politie-agent Chase McCain. Om het spoor van de ontsnapte crimineel Rex Fury te volgen moet je undercover gaan. Door te wisselen tussen verschillende kostuums, kun je allerlei speciale vaardigheden gebruiken die goed van pas komen bij het opsporen van de meesterschurk! LEGO City is een open wereld in prachtige HD beelden, waar je kleurrijke personages zal tegen komen. Kun jij LEGO City redden van Rex Fury?

• Verzamel meer dan 100 voertuigen en pas ze naar wens aan.
• Wordt een meester in vermommingen met unieke vaardigheden en talenten.
• Speel samen met een vriend in split-screen.
• Zowel Nederlands gesproken als met Nederlandse ondertiteling!

Platforms: PC, PS4, Nintendo Switch Xbox

Waar te koop:

Amazon.de
Amazon.nl
Bol.com


2. LEGO Harry Potter Collection

LEGO Harry Potter Collection

Na een aantal jaar van afwezigheid, is het LEGO Harry Potter thema weer terug van weggeweest. In de loop der jaren zijn er diverse LEGO Harry Potter games verschenen. De LEGO Harry Potter Collection bundelt deze games samen. Daarnaast zijn de games geoptimaliseerd voor de hedendaagse generatie consoles. Heb je het verhaal uitgespeeld, dan kun je je nog bezighouden met het verzamelen van de vele karakters.

LEGO Harry Potter Collection

LEGO Harry Potter combineert de kenmerkende humor van LEGO®-games samen met het universum van de Wizarding World voor een spannend verhaal vol spreuken, toverdranken en puzzels. Spelers beleven het volledige avontuur van LEGO® Harry Potter™, met inhoud uit de acht films, verbeterde graphics, omgevingen, verlichting en visuele effecten. Deze collectie bundelt de twee eerder LEGO Harry Potter Jaren games bij elkaar. Het bevat dus twee complete games, namelijk LEGO Harry Potter Jaren 1-4 en LEGO Harry Potter Jaren 5-7. Speel meer dan 200 favoriete personage’s vrij, verken Zweinstein en gebruik toverspreuken met een vriend in coop.

In LEGO Harry Potter 1-4 speel verbind je de Lego steentjes van de Ligusterlaan tot het Toverschool Toernooi en beleef je magische Harry Potter avonturen in LEGO stijl! Speel als Harry, Ron, Hermelien of een van je andere favoriete figuren. Ontdek het kasteel van Zweinstein, de wegisweg en het Verboden Bos. Het spel heeft vier episodes met meerdere levels die vooral gebaseerd zijn op de eerste vier boeken en films.

LEGO Harry Potter 5-7 gaat over de laatste jaren van Harry Potter en zijn vrienden op Zweinstein. Het verhaal volgt de laatste vier films (Orde van de Feniks, Halfbloed Prins en Relieken van de Dood deel 1 en deel 2). In het spel moet de speler diverse toverdrankjes maken om verder te komen. Ook kan de speler gouden stenen sparen. Het spel bevat in totaal 24 levels en 16 lessen.

Platforms: PC, PS4, Nintendo Switch Xbox

Waar te koop:

Amazon.de
Amazon.nl
Bol.com


3. LEGO Worlds

LEGO Worlds

Minecraft is gebaseerd op de mogelijkheden van LEGO. Je kunt bouwen wat je wit, waar je maar wilt. LEGO heeft het concept van Minecraft toen weer ondergebracht in een eigen game, LEGO Worlds. Met LEGO Worlds kun je ook bouwen wat je maar wilt, maar dan met LEGO in plaats van enkel blokken. De game is zeer uitgebreid en heeft de nodige nieuwe content gekregen. Hoewel de game niet meer ondersteund wordt, is het nog steeds speelbaar.

LEGO Worlds

In LEGO Worlds heeft een open omgeving waarin alles mogelijk is en vele verrassingen te ontdekken zijn.

LEGO Worlds is een open omgeving met procedureel gegenereerde werelden die volledig van LEGO-stenen zijn gemaakt en die je vrij kunt aanpassen en dynamisch kunt vullen met LEGO-modellen. Maak alles wat je kunt bedenken met een steen tegelijk of gebruik de landschaptools om bergmassieven en tropische eilanden te creeren. Plaats kant-en-klare constructies om je wereld op te bouwen en aan te passen zoals jij wilt. Gebruik helikopters, draken, motorfietsen en zelfs gorilla’s om schatten te ontdekken die je speelplezier zullen vergroten. Bekijk hoe je creaties tot leven komen via personages en wezens die met jou en elkaar op onverwachte manieren communiceren. In LEGO Worlds is alles mogelijk.

Onderzoek en ontdek de verrassingen in LEGO Worlds:

• Zoek verborgen schatten in verschillende omgevingen, van leuk tot fantasierijk.
• Laat je werelden tot leven komen met aanpasbare personages, zowel vriendelijke als beangstigende.
• Race, stijg op, schiet omhoog en rij met verschillende voertuigen en wezens, van gravers en helikopters tot paarden en draken.

Creeer en pas je eigen LEGO-wereld aan:

• Bouw elke wereld die je kunt bedenken door de steen-voor-steen tool en de kant-en-klare LEGO gebouwen te gebruiken.
• Pas terreinen snel en gemakkelijk aan met de multi-tool.
• Pas je personages aan met een brede keuze aan outfits en opties.
• Speel met een beperkt aantal levensechte LEGO-sets, gebaseerd op de klassieke en huidige LEGO thema’s.
• Exporteer je creaties en sla ze op om ze opnieuw te kunnen gebruiken.
• Online co-op/multiplayer: 2 spelers. Let op: Playstation Plus of Xbox Live vereist voor online multiplayer.

Platforms: PC, PS4, Nintendo Switch Xbox

Waar te koop:

Amazon.de
Amazon.nl
Bol.com


4. LEGO Jurassic World

LEGO Jurassic World

LEGO Jurassic World is gebaseerd op de drie Jurassic Park en de eerste Jurassic World film. De game volgt de verhaallijnen uit de films met een breed scala aan missies. Je kunt de controle nemen over diverse karakters, maar ook dino’s. Je kunt de dino’s tevens zelf samenstellen en er is free play mogelijk.

LEGO Jurassic World

Na de epische verhaallijnen van Jurassic Park, The Lost World: Jurassic Park en Jurassic Park III en de langverwachte Jurassic World is LEGO, Jurassic World de eerste videogame waar spelers alle vier Jurassic films kunnen herbeleven en ervaren. Het spannende avontuur, compleet in LEGO vorm en verteld met de typische klassieke LEGO humor van TT Games, recreeert onvergetelijke scenes en acties uit de films. Fans kunnen sleutelmomenten uit het spel herbeleven en krijgen de mogelijkheid om de uitgestrekte werelden van Isla Nublar en Isla Sorna volledig te ontdekken.

Kenmerken:

• Herleef de sleutelmomenten uit alle vier Jurassic films: Een avontuur dat al 65 miljoen jaar in de maak is- nu in de klassieke LEGO blokjes fun.
• Richt schade aan als LEGO dinosaurussen: Kies uit 20 dinosaurussen, waaronder de vriendelijke Triceratops, de dodelijke Raptor, de kwaadaardige Compy en de ontzagwekkende T-Rex. Herleef de sleutelmomenten uit alle vier Jurassic films: Een avontuur dat al 65 miljoen jaar in de maak is- nu in de klassieke LEGO blokjes fun.
• Stel jouw eigen dinosauruscollectie samen: Verzamel LEGO amber en experimenteer met DNA om volledig originele dinosaurussen te maken, zoals de Dilophosaurus Rex.
• Bevolk en onderzoek Isla Nublar en Isla Sorna. Stop jouw unieke dinosauruscreaties in een omheining om jouw speciale Free Play missies te voltooien.
• Speel met familie en vrienden met eenvoudige en toegankelijke drop-in, drop-out gameplay optie. (Alleen verkrijgbaar op console).
• Aantal spelers: 1-2.
• Nederlands ondertiteld, Engels gesproken.

Platforms: PC, PS4, Nintendo Switch Xbox

Waar te koop:

Amazon.de
Amazon.nl
Bol.com


5. LEGO Star Wars: The Force Awakens

De LEGO Star Wars The Skywalker Saga zal later dit jaar verschijnen. Tot het zover is kun je Star Wars: The Force Awakens dunnetjes  beleven in LEGO-vorm. De game focust zich op de gebeurtenissen uit de nieuwe trilogie. In de HUB-wereld kun je missies selecteren en zoeken naar geheime karakters. Er zijn ook wat extra missies verschenen die – nadat je de game uit hebt gespeeld – zorgen voor nog meer speelplezier.

LEGO Star Wars: The Force Awakens

De nummer één LEGO videogame franchise keer terug met een grappig avontuur vol plezier door het nieuwe Star Wars avontuur – en meer! Ga een spannende strijd met blaster kanonnen. Beleef supersnelle luchtgevechten door op te stijgen in X-Wings en andere gevechtsvliegtuigen. Mag gebruik van het multi-bouwsysteem door meerdere unieke manieren te gebruiken om puzzels op te lossen.

LEGO Star Wars: The Force Awakens markeert de triomfantelijke terugkeer van de nummer één LEGO videogame franchise en dompelt fans onder in het nieuwe Star Wars avontuur als nooit tevoren. Spelers beleven de epische actie van de blockbuster opnieuw op een manier die alleen een LEGO game kan bieden. De game bevat alle verhaallijnen uit Star Wars: The Force Awakens, verteld met een slimme, grappige LEGO-twist. Daarnaast introduceert de game nieuwe verhaalcontent, die de spelers meeneemt op avonturen tussen Star Wars: Return of the Jedi en Star Wars: The Force Awakens en geeft extra inzicht in de nieuwe film en personages.

Platforms: PC, PS4, Xbox

Waar te koop:

Amazon.de
Amazon.nl
Bol.com


Bonusvermeldingen

  • LEGO Dimensions is een zeer uitgebreide game die in twee jaar tijd heel wat extra content heeft gekregen. Door de NFC-tags kun je nieuwe karakters in het spel laden en extra missies verkrijgen. De game wordt al een tijdje niet meer ondersteund, maar wie goed zoekt kan nog de nodige uitbreidingen vinden. Heb je de game nog liggen? Dan is het hoog tijd deze af te stoffen en aan te sluiten.
  • LEGO Legacy is een gratis game voor Android en Apple smartphones. Het is een RPG met een flinke saus nostalgie. Het idee is dat jij Minifigures verzamelt en deze sterker maakt door tegen de computer of andere spelers te laten vechten. Er is genoeg te doen en je zult er heel wat uurtjes zoet mee zijn.
  • LEGO Marvel en LEGO DC Comics Games mogen natuurlijk niet missen op dit lijstje. Er zijn er genoeg verschenen en ieder staat garant voor heel wat uren speelplezier. Er zijn originele verhalen en verhalen gebaseerd op de films in de games verwerkt. Naast dit kunnen meerdere spelers met elkaar samenwerken.
  • LEGO Incredibles is gebaseerd op beide The Incredibles films. Er is een centrale HUB van waaruit je diverse missie kunt spelen alsook de boel kunt verkennen. De helden kunnen met hun superkrachten LEGO bouwwerken maken en het kwaad bestrijden.
  • LEGO Tower is eveneens een gratis game voor Android en Apple smartphones. Bouw een toren en zorg voor een goedlopende economie. Hierdoor verdien je meer geld en speel je meer karakters en accessoires vrij.
  • LEGO Movie Games. De twee LEGO Movies en de LEGO Ninjago Movie hebben ieder hun eigen game. Ideaal als je de films wilt herbeleven. Een groot scala aan missies, Minifigures, verzamelbare items en grappen en grollen, zorgen voor heel wat uurtjes speelplezier.

Heb jij nog een leuke toevoeging aan dit lijstje, vind je dit een handig lijstje of vermaak jij je op andere manieren tijdens deze crisis? We zijn benieuwd naar jouw mening en lezen deze met plezier onder dit artikel.

5 1 stem
Vind jij dit artikel waardevol?