Het ADAC – de Duitse wegenwacht – heeft een LEGO Technic Porsche in laten rijden op een LEGO Technic Bugatti. Dit levert natuurlijk bijzondere beelden op, maar de crashtest was niet zonder reden.

ADAC LEGO Crashtest

Het is ergens zonde dat de twee modellen worden ingezet voor een crashtest, met name omdat je weet dat er gerust een aantal onderdelen zullen sneuvelen of verbuigen. Uiteindelijk is dit niets anders dan met echte auto’s. De ADAC wilde met de crashtest niet perse een populaire video publiceren, maar had een duidelijk doel voor ogen. Ze waren benieuwd of een crash digitaal zo nauwkeurig mogelijk gesimuleerd kan worden. Dit zou uiteindelijk veel geld en materieel kunnen besparen.

ADAC LEGO Crashtest
Foto: ©ADAC

Alle onderdelen van de auto’s met hun kenmerken en de constructies van de twee modellen werden met een computerprogramma nagebootst. Vervolgens lieten ze de twee auto’s crashen om zo de uitkomst te bepalen. Om te weten of het digitale resultaat vergelijkbaar is met de echte crash, was het van belang om twee echte modellen te laten crashen. De uitslag was teleurstellend, want de digitale simulatie liet beduidend een minder grote impact zien dan de echte test. Test geslaagd, maar wel met een andere uitkomst dan gehoopt. Het levert uiteindelijk wel spectaculaire beelden op!

Laat jouw mening horen!

Wat vind jij van de crashtest en de beelden? Vind je het zonde of zie je het nut ervan in? Laat het weten in een reactie onder dit artikel of via social media.