Een einde aan een tijdperk. Zo kan je het stopzetten van het LEGO Digital Designer (LDD) programma noemen. Met LDD en Bricklink Studio kan je virtueel je eigen LEGO modellen ontwikkelen. Na de overname van Bricklink door LEGO, was dit één van de onvermijdelijke vragen. Welke software blijft behouden? Wordt het LDD van LEGO of Studio van Bricklink of iets compleet nieuws? Twee jaar na de overname kunnen we hier eindelijk een antwoord op geven. 


Vandaag heeft LEGO het officieel aangekondigd. Op 31 januari van dit jaar zal de stekker uit LDD getrokken worden. In 2004 lanceerde de LEGO Group het LEGO Digital Designer programma, software waarmee je vanachter je computer met LEGO kan bouwen. Het programma werd al enkele jaren niet meer door LEGO ondersteund en nu na 18 jaar komt er een definitief einde aan LDD.

Bricklink Studio vervangt LEGO Digital Designer

Met Studio van Bricklink en LDD van LEGO, was er al langere tijd keuze uit twee verschillende softwareprogramma’s om met LEGO te bouwen. Na de overname kwam de vraag welke van de twee programma aan het langste eind ging trekken of dat er iets compleet nieuws ontwikkeld zou worden. Met dit persbericht hebben we twee jaar na de overname antwoord gekregen op deze prangende vraag. Studio zal officieel LDD vervangen als LEGO bouwprogramma. Hoewel LDD al langer niet meer ondersteund werd – en als bijgevolg geen updates kreeg met nieuwe onderdelen of kleuren – wordt het programma nog veel gebruikt door fans.

Een klein lichtpuntje voor fans van LDD. Vanaf 31 januari zal het dan niet meer mogelijk zijn om LDD te downloaden, maar blijft het wel mogelijk om een reeds gedownloade versie te blijven gebruiken. Wel word je door LEGO aangemoedigd om Bricklink Studio te downloaden en te gebruiken. Er is op Bricklink een FAQ te vinden met informatie voor het gebruik van Bricklink Studio en het omzetten van LDD bouwwerken naar LEGO Studio. We raden aan om daar zeker een kijkje te nemen als je nog met LDD werkt en de overstap wil maken.

Bricklink Studio vervangt LEGO Digital Designer


Laat van je horen!

Wat vind jij ervan dat LEGO Digital Designer vervangen wordt door Bricklink Studio. Ken je deze virtuele bouwprogramma’s of is dit de eerste keer dat je hiervan hoort? Welk programma heeft jouw voorkeur om te gebruiken en ga je indien nodig omwisselen? Zijn er functies binnen LDD die Bricklink Studio niet heeft en je graag gebruikt zou zien worden? Laat je mening achter in de reacties.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?