Zondag begint één van de belangrijkste klimaatconferenties tot op heden, de COP26 in Glasgow. In aanloop naar de conferentie heeft LEGO namens duizenden kinderen Building Instructions for a Better World gemaakt. Deze bouwinstructies moeten het belang van het tegengaan van klimaatsverandering onderstrepen en de wereldleiders eraan herinneren dat de wereld beschermt moet worden voor toekomstige generaties.


Building Instructions for a Better World

De Building Instructions for a Better World zullen in Glasgow overhandigd worden aan de aanwezige wereldleiders om ze te herinneren dat klimaatsverandering nu aangepakt moet worden. De bouwinstructies zijn samengesteld om op een simpele en toegankelijke manier, namens duizenden kinderen, te vragen om maatregelen en het beschermen van het klimaat. De tien bouwinstructies zijn tot stand gekomen dankzij onderzoeken en workshops waar meer dan 6000 kinderen tussen de 8-18 jaar aan deel hebben genomen. Uit de onderzoeken en workshops blijkt dat 48% van de kinderen elke week aan het milieu denkt en de opwarming van de aarde één van de grootste kopzorgen van deze kinderen is.

Wil je meer weten over dit onderzoek, dan kun je er op het LEGO Newsroom-portaal meer over lezen. Voor wie liever aan het bouwen gaat en op die manier de aandacht voor dit probleem wil vragen of uit wil leggen aan kinderen, kan aan de slag met onderstaande instructies.

Building Instructions for a Better World


Laat van je horen!

Wat vind jij van dit initiatief? Denk je dat het een goede zet is van LEGO om namens de duizenden kinderen aandacht te vragen voor actie tegen klimaatsverandering of denk je dat het weinig nu heeft? Laat het weten in een reactie.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?