We hopen er niet op maar zelfs in LEGO City gebeurd het… Autopech! Gelukkig hebben we de LEGO 60056 Sleepwagen om ons te helpen. Met de krachtige kraanarm en werkende sleepkabels, hijsen we de grootste voertuigen op en slepen ze naar de plaats van bestemming. Zo kan het verkeer in jouw LEGO Stad blijven rijden en is iedereen op tijd thuis voor het eten.

Deze mooie set bestaat uit 223 onderdelen, bevat 1 minifiguur en is uitgebracht in 2014. Op de voorkant van de doos zien we de sleepwagen met minifiguur afgebeeld en de aanbevolen leeftijd van 5-12 jaar. Op de achterkant van de doos vinden we zoals gebruikelijk een samenvatting van de functies en overige modellen uit de LEGO City voertuigen serie. Afgelopen weekend heb ik de set gekocht voor een bedrag van € 19,95 en direct in elkaar gezet. Zoals gewoonlijk ontvang ik 2 dagen later, een reclamefolder in de bus waaruit blijkt dat de set blijvend in prijs is verlaagd naar € 14,95. Desondanks gaan we vandaag met veel enthousiasme een leuke review schrijven over deze set en die prijsverlaging snel vergeten.

In de doos vinden we 2 genummerde zakjes met onderdelen, 2 instructieboekjes en 1 stickervel waar ik o zo blij mee ben. We pakken de pincet er alvast bij om de stickers keurig op de aangegeven onderdelen te plakken. In zakje 1 vinden we de onderdelen voor boekje 1, het onderstel van de Sleepwagen en het minifiguur. Het zakje nummer 2 bevat de onderdelen voor de cabine en overige elementen van dit model.

Deel 1: Minifiguur en onderstel Sleepwagen

Maak kennis met Gijs Hijs! Ons enige minifiguur die we vinden bij deze set. Jammer dat LEGO er een standaard minifiguur bij levert die we regelmatig voorbij zien komen als werklui in LEGO City. Het bakkie koffie die ik een aantal dagen terug ook bij de LEGO vrachtwagen 60020 voorbij heb zien komen, is ook weer van de partij. Af en toe jammer dat ze dit niet vervangen voor iets origineels als een uhm… juist die! Een gereedschapskist met moersleutel. Hopelijk luistert LEGO naar me en proberen ze dit in de toekomst wat spannender te maken.

We gaan snel verder met de bouw van het onderstel van de Sleepwagen. Zoals eerder in reviews aangegeven, is dit niet mijn favoriete onderdeel bij voertuigen. Je ziet er uiteindelijk weinig van maar is nou eenmaal noodzakelijk. Wat ik nooit begrijp is dat we af en toe onderdelen moeten plaatsen bij modellen die we later nooit terugzien en totaal geen functie hebben. Ze zijn nutteloos en zonde om te plaatsen. Buiten het saaie bouwproces van dit onderstel om, ben ik wel te spreken over het kleurgebruik. Ze hebben de juiste kleurencombinatie gekozen en is perfect voor de Sleepwagen. En zo belanden we al snel op pagina 38 van het eerste boekje wat een einde maakt aan deel 1 van de bouw.

Deel 2: Cabine en opbouw Sleepwagen

Na het tweede zakje opengescheurd te hebben en al de daarbij op de grond gevallen onderdelen te hebben verzameld gaan we verder met de bouw. We plaatsen wat details als een moersleutel en een bezem op het onderstel. Vervolgens bouwen we de cabine in een paar eenvoudige stappen en komen aan bij de kraanarm die wat lastiger is. We klikken de soort van drukveren vast aan de kraanarm, plakken wat stickers met alarmnummer op de Sleepwagen en bouwen snel verder. We komen aan bij de sleepkabel waar ik de meest bizarre knoopjes in elkaar flans om de haak te bevestigen. Eenmaal vast bouwen we tot slot het dak van de cabine, trekhaak en voor gril.

De Sleepwagen is af en we proberen Gijs Hijs via de deur naar binnen te loodsen maar dat feest gaat niet door. Om ons minifiguur in de Sleepwagen te plaatsen moeten we het dak van de cabine verwijderen. De kraanarm gaat ook wat zwaar omhoog en omlaag naar mijn idee maar dat zal vast te maken hebben met alle zware voertuigen die hij moet slepen. Laten we dat gelijk even testen. We pakken er een Vrachtwagen, afvalkraker, IJsco wagen en een luxe bak van een ster uit LEGO City bij en testen de Sleepwagen… Met succes! Alle voertuigen zijn makkelijk te bevestigen op de trekhaak en dat betekend dat de Sleepwagen klaar is om LEGO City van dienst te zijn.

Disclaimer

Deze review stamt uit het begin van Bouwsteentjes.info. De review is verouderd en niet in lijn met de huidige standaard. De content blijven we natuurlijk aanbieden voor wie het graag wil lezen, maar ook om te laten zien waar we ooit zijn begonnen.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?