Dankzij een video die Nintendo en LEGO hebben geplaatst, hebben we de eerste beelden van de LEGO Super Mario sets. Daarnaast hebben we beeldmateriaal ontvangen en een persbericht met iets meer info.

LEGO Super Mario sets

In de video is goed te zien dat de sets te combineren zijn en dat er interactieve mogelijkheden zijn. Diverse bouwbare karakters moeten door de level lopen, munten verzamelen en zullen onderweg de nodige hindernissen moeten overwinnen. Door de grote verscheidenheid aan mogelijkheden, zijn de levels geheel naar eigen smaak vorm te geven. De karakters hebben een scherm en reageren op de omgeving. LEGO en Nintendo geven aan dat het thema een real-life game is. Voor kinderen zeker een mooie manier om te spelen, bouwen en interactief bezig te zijn.

LEGO Super Mario sets

BILLUND, 12 maart, 2020: The LEGO Group kondigt een samenwerking aan met Nintendo die de manier waarop mensen omgaan met Super Mario en LEGO® zal veranderen.

Beide bedrijven delen een passie voor innovatie en spelen. De samenwerking heeft geleid tot een verrijking van de LEGO bouwervaring die een nieuwe manier van spelen mogelijk maakt geïnspireerd door het geliefde videogame-icoon, Super Mario.

LEGO® Super Mario™ is noch een videogame, noch een traditionele LEGO bouwset. Het is een nieuwe productlijn met een interactieve LEGO Mario figuur die munten verzamelt in fysieke levels gemaakt met LEGO bouwstenen. De nieuwe productlijn laat kinderen de speelse wereld van Super Mario ervaren als nooit tevoren. Super Mario wordt tot leven gebracht in de fysieke LEGO wereld. Nieuwe uitdagingsniveaus en speelstijlen zullen deel gaan uitmaken van de iconische LEGO ervaring.

“We zijn erg enthousiast om Mario naar de fysieke wereld te brengen in de vorm van een interactieve en sociale LEGO speelervaring”, zegt Julia Goldin, Chief Marketing Officer, EVP van The LEGO Group. “Met LEGO Super Mario bieden we miljoenen kinderen een geheel nieuwe manier om te spelen waarbij zij zelf bepalen wat ze creëren en hoe ze spelen met hun favoriete personage. Door naadloos de nieuwste digitale technologie te integreren, is LEGO Super Mario een zeer sociale, interactieve en collaboratieve ervaring voor kinderen.”

“Ik heb altijd van LEGO producten gehouden en de manier waarop ze kinderen helpen hun fantasie te gebruiken om te spelen”, zegt Takashi Tezuka, Executive Officer en Game Producer bij Nintendo Co., Ltd. “Het nieuwe product dat we samen met The LEGO Group hebben gecreëerd, probeert twee verschillende speelstijlen te combineren – één waarin je zelf vrij de wereld van Mario bouwt en één waarin je speelt met Mario in de door jou gecreëerde wereld.”

LEGO® Super Mario™ wordt later dit jaar gelanceerd en in de toekomst zal meer informatie beschikbaar gesteld worden.

LEGO Super Mario sets LEGO Super Mario sets

Laat van je horen!

Wat vind jij van deze LEGO Super Mario sets en ga je ze in huis halen? Laat het weten in een reactie onder dit artikel of social media.

5 1 stem
Vind jij dit artikel waardevol?