Eerder dit jaar verschenen er geruchten over een LEGO RMS Titanic set op het Eurobricks Forum. Het is even stil geweest omtrent de mogelijke set. Tot gisteren. Er is namelijk een nieuw gerucht opgedoken over het aantal onderdelen en de verwachte prijs en releasedatum van de Titanic. Zo zou de set meer dan 12.000 onderdelen bevatten. Hieronder alles op een rijtje.


De Titanic was een luxeschip van de rederij White Star Line die in de nacht van 14 op 15 april 1912, tegen een ijsberg is gevaren. Het is één van de bekendste scheepsrampen uit de geschiedenis, waarbij tal van mensen om het leven kwamen. Het lijkt – wegens de tragische gebeurtenis – een bijzondere keuze van LEGO om hiervan een set uit te brengen.

Dankzij nieuwe geruchten – neem ze met de nodige korrels zout – zal de Titanic opgebouwd zijn uit meer dan 12.000 onderdelen. Als dit inderdaad het geval is, dan zal dit de grootste LEGO sets tot nu toe gaan worden. Daarmee stoot het de LEGO Art World Map na een paar maanden al van de troon. Volgens dezelfde geruchten zijn er geen Minifigures toegevoegd. De Titanic zal rond de €629,99 moeten kosten en al vanaf oktober of november te koop moeten zijn. Zodra we meer informatie hebben, voorzien we dit bericht van een update.

LEGO RMS Titanic
LEGO TITANIC MOC – Iyan Ha
Disclaimer

Dit gerucht is niet bevestigd door LEGO. We raden aan de info hierboven met een korrel zout te nemen om teleurstellingen te voorkomen. 


Laat van je horen!

Wat vind jij van de geruchten over een mogelijke LEGO RMS Titanic set? Lijkt het jou mogelijk dat LEGO hier – ondanks de tragische gebeurtenis – een set van zou uitbrengen? Of vind je dit eerder ongepast? Zou er enige waarheid kunnen achter zitten of is het allemaal nog te vaag? Laat het weten in een reactie onder dit artikel.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?