Voetbalfanaten en fans van grote LEGO sets kunnen scoren met de LEGO 10284 FC Barcelona Camp Nou set. Dit nieuwe voetbalstadion van LEGO is in samenwerking met FC Barcelona gemaakt voor fans van de voetbalclub en voetbalfans in het algemeen. De set is vergelijkbaar met de al eerder verschenen LEGO 10272 Old Trafford – Manchester United set, maar kent natuurlijk de nodige verschillen. Hieronder alle info over deze nieuwe LEGO set.


Met 5509 onderdelen is de LEGO Camp Nou set een flinke zit. De kans is groot dat je de set niet gebouwd krijgt in dezelfde tijd dat een voetbalwedstrijd gemiddeld in beslag neemt. De set is ontworpen door Rok Zgalin Kobe, die veel ervaring heeft met de LEGO Architecture lijn. Mocht jij het Colosseum hebben gebouwd, dan weet je wat je zoal kunt verwachten. Met de set bouw je uiteraard het stadion met de nodige details zoals de ingang, spelersbus, het veld, spelerstunnel, lampen en het scorebord. Het scorebord beeld de 5-0 uit tegen Real Madrid in 2010. Het stadion is op te delen in vijf delen, waardoor bepaalde details makkelijker te bekijken zijn.

LEGO 10284 FC Barcelona Camp Nou

Met 5509 in Camp Nou een flinke set die garant staat voor de nodige uurtjes bouwplezier. Het voetbalstadion is vanaf vandaag exclusief te koop via LEGO Shop@Home en de LEGO Stores. De set is 20cm hoog, 46cm breed en 49cm lang. De LEGO FC Barcelona Camp Nou heeft een verkoopadviesprijs van €329,99 en is vanaf nu te bestellen via LEGO Shop@Home. De set gaat gepaard met de LEGO 40485 FC Barcelona Celebration set die vanaf nu exclusief te krijgen is voor VIP-leden bij aankoop van deze set.

LEGO 10284 FC Barcelona Camp Nou


Details & verkrijgbaarheid


LEGO FC Barcelona Camp Nou
 • Thema: LEGO Creator Expert (18+)
 • Setnr: 10284
 • Naam: FC Barcelona Camp Nou
 • Aantal onderdelen: 5509
 • Aantal Minifigures:
 • Verkoopadviesprijs: €329,99
 • Releasedatum: 1 september
 • Waar te koop: Tijdelijk exclusief via LEGO.com
 • Afmetingen: 20cm hoog, 49cm breed en 46cm lang
 • Bijzonderheden: Geen LEGO VIP voorverkoop

LEGO 10284 FC Barcelona Camp Nou

Verkrijgbaarheid
 • Vanaf woensdag 1september zal de LEGO FC Barcelona Camp Nou via LEGO te koop zijn
 • De verkoop start vanaf 09:00 uur
 • De set is tijdelijk exclusief via LEGO.com en de LEGO Brand Retail Stores te koop
 • VIP-leden sparen 2475 VIP-punten bij aankoop van de set. Dit staat gelijk aan een opgebouwde korting van €16,50 voor een toekomstige aankoop.

LEGO Camp Nou – Designer Video


LEGO Designer Rok Zgalin Kobe trapt de release van de FC Barcelona Camp Nou af met een video waarin hij je de ins en outs vertelt over deze nieuwe set. Benieuwd? Check de video hieronder.


Officiële omschrijving


LEGO 10284 FC Barcelona Camp Nou

FC Barcelona fans zullen het geweldig vinden om de passie voor hun club te tonen met dit boeiende bouwproject. Bouw alle details van het indrukwekkende stadion Camp Nou na, zoals de zijtribune met de slogan ‘Més Que Un Club’ en de overdekte Tribuna inclusief perstribune, plus het veld zelf. Het model kan worden gesplitst in 5 delen, zodat je overal gemakkelijk bij kunt.

Boordevol details
Fans van FC Barcelona weten wel hoe ze hun loyaliteit aan hun club moeten tonen! Gebruik de LEGO® onderdelen en het stickervel om jouw Camp Nou stadionmodel nog realistischer te maken – zoals de Barça logo’s, Catalaanse vlag en scoreborden. Met een spelerstunnel, vipingang en spelersbus zijn er heel wat details te ontdekken.

Breng je passie tot leven
Deze set maakt deel uit van een collectie LEGO bouwmodellen voor volwassenen die van fraaie ontwerpen houden. Het is een superleuk cadeau voor FC Barcelona fans of verzamelaars van voetbalspullen die hiermee een boeiend project in handen krijgen.

LEGO 10284 FC Barcelona Camp Nou

 • Deze spectaculaire set biedt volwassen FC Barcelona fans een boeiend bouwproject. Elke voetbalfan zal het geweldig vinden om een getrouw LEGO® verzamelmodel van FC Barcelona’s beroemde Camp Nou stadion te bouwen.
 • Bekijk de getrouwe interpretatie van het veld, de tribunes en de ingang van deze LEGO® Camp Nou – FC Barcelona 10284 bouwset. Je kunt het model splitsen in 5 delen, zodat je overal gemakkelijk bij kunt.
 • De extra details brengen de spanning van een wedstrijddag pas echt tot leven. Bewonder de perstribune, spelerstunnel en spelersbus, plus spandoeken en vlaggen in de clubkleuren van FC Barcelona.
 • Deze LEGO® bouwset van het FC Barcelona stadion voor volwassenen is een superleuk cadeau voor iedereen die van voetbalspullen, FC Barcelona merchandise en verzamelobjecten houdt.
 • Afmetingen: ca. 20 cm hoog, 49 cm breed en 46 cm diep: echt een opvallend displaymodel.
 • Voetbalfans zullen de authentieke details weten te waarderen, zoals de bekende slogan ‘Més Que Un Club’ (Meer dan een club) op de tribune.
 • Deze set bevat rijk geïllustreerde bouwinstructies om je op weg te helpen en te inspireren. Ontdek de geschiedenis van de club en het stadion en lees een interview met de LEGO® ontwerper die het model heeft gecreëerd.

Laat van je horen!

We zijn benieuw wat jij van deze LEGO FC Barcelona Camp Nou set vindt? Vind je de set geslaagd, ben je niet overtuigd of moet je de set eerst in het echt zien voordat je een besluit kunt nemen? We lezen graag jouw mening in een reactie.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?