Daniël Ponsen is werkzaam als leerkracht van groep 7 op OBS de Peppelaer in Haarlem. Daniël is een enorme LEGO fan, vindt het leuk om websites te maken en houdt van geschiedenis. Door al deze passies te kunnen combineren heeft Daniël de website geschiedenisinminifiguren.nl in het leven geroepen om kinderen op een speelse en zeer educatieve manier kennis te laten maken met de belangrijkste figuren uit de geschiedenis van de mens.

Hoe het begon!

geschiedenisinminifiguren

Toen Daniël in 2013 startte met zijn studie aan de PABO en zijn eerste LEGO Collectible Minifigure aan zijn collectie toevoegde, ontstond het idee om zijn passies te combineren. Hij begon les te geven over dit figuurtje, de Romeinse legionair. Nadien trachtte Daniel meer historische figuren te verzamelen en daar waar nodig wat aanpassingen te maken zodat de gelijkenis zo exact mogelijk is. Bij elk historisch figuurtje dat hij verzamelde bedacht hij een verhaal om zo de geschiedenis van het figuurtje in kwestie op een speelse manier uit te leggen aan zijn leerlingen. Nu een aantal jaren later heeft hij een heuse tijdlijn gemaakt met veel van de belangrijke figuren in de geschiedenis van de mens en de geschiedenis van Nederland. Deze tijdlijn gebruikt hij nu in de klas om zijn leerlingen op de hoogte te brengen van de geschiedenis.

Voor elk kind en leraar toegankelijk

geschiedenisinminifiguren
©geschiedenisinminifiguren.nl

Kennis is een gemeenschappelijk goed en Daniël heeft daarom de keuze gemaakt de website www.geschiedenisinminifiguren.nl in het leven te roepen zodat deze kennis door kinderen en leraren toegankelijk wordt en gebruikt kan worden al lesmateriaal. De website bevat een tijdlijn, lesmateriaal, puzzels, quizzen en meer. Leren is nog nooit zo leuk geweest.

70 miljoen jaar v. Chr. tot nu!

geschiedenisinminifiguren
©geschiedenisinminifiguren.nl

Van T-Rex tot Neanderthaler, van Toetanchamon tot Edward Teach en van Robin Hood tot Adolf Hitler. De tijdlijn is enorm en er is voor elk historisch figuur een mooie samenvatting geschreven die ondersteund wordt door een filmpje over het betreffende figuur en een kaart waar deze personen vandaan kwamen. Alles is op een eenvoudige, maar zeer educatieve manier beschreven en ook omstreden figuren worden voorzien van de nodige aandacht. Het is immers belangrijk te weten waarom een persoon in de geschiedenisboeken is belandt en daar lering uit te trekken.

geschiedenisinminifiguren
©geschiedenisinminifiguren.nl

We kunnen nog veel schrijven over www.geschiedenisinminifiguren.nl, maar het is veel leuker de website zelf te bezoeken zodat je een goed beeld hebt van wat je kunt verwachten. De website is zeer uitgebreid en Daniël is inmiddels al bezig met een nieuw project. Mocht je een spreekbeurt willen houden of zijn lesmateriaal willen gebruiken, vergeet dan niet om hem dit te laten weten 😉

Geschiedenisinminifiguren

Omdat we dit initiatief van Daniël erg tof vinden zal Geschiedenisinminifiguren.nl naast dit artikel op meerdere plekken op Bouwsteentjes.info te vinden zijn. Binnenkort hebben we nog een leuke winactie omtrent geschiedenisinminifiguren.nl, houdt daarvoor onze website in de gaten 🙂

We willen Daniël bedanken voor dit initiatief en we hopen dat zijn manier van geschiedenis vertellen door meer leerkrachten wordt ingezet.

geschiedenisinminifiguren
©geschiedenisinminifiguren.nl

Jouw mening telt!

Wat vind jij van geschiedenisinminifiguren.nl en denk jij dat je er gebruik van gaat maken voor je eigen kinderen of eventueel leerlingen? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel of via social media.

Handige pagina’s op Bouwsteentjes.info:

– Alles over het LEGO VIP programma lees je hier!
– Alle LEGO winkels van NL/BE vind je op onze LEGO Winkelpagina!
– Alles over de geschiedenis van het LEGO logo!
– Dit LEGO Woordenboek maakt van jou binnen no time een LEGO expert!
– Op deze pagina vind je handige links naar andere websites!

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?