Het blijft toch een dingetje. Een pretpark gericht op kinderen vol met LEGO die, met alle moeite van dien, zich wilt vestigen in Nederland. Dat LEGOLAND naar Scheveningen komt is zeker, maar de Haagse welstandscommissie zet wel een streep door het voorgestelde design van het gebouw.

Streep door ontwerp LEGOLAND Discovery Centre Scheveningen

Laten we beginnen dat we het goed vinden dat er commissies zijn die kritisch naar bepaalde zaken kijken. Zo ook de Haagse welstandscommissie die zich uit heeft gesproken over het ontwerp van het dak van LEGOLAND Discovery Centre Scheveningen.

Het dak voldoet niet aan de eisen van een dak dat er uit moet zien als duinlandschap. Dit heeft niet alleen met vormgeving te maken, maar ook met de voorgestelde kleuren die men voor het dak in de planning had staan. Om er nog een schepje bovenop te doen heeft de Haagse welstandscommissie bezwaar gemaakt tegen het toevoegen van zonnepanelen.

Dan komen we op het punt terecht dat dit standaard procedé is en dat er binnen een voorgestelde periode bezwaar gemaakt kan worden. Veelal is dit maar een kleine kink in de kabel en zal het de start van de bouw niet in de weg zitten.

Hoewel wij ons kunnen voorstellen dat er commentaar is op het ontwerp, moeten we toch concluderen dat we het wat muggenziften vinden. Met name het feit dat het dak er uit moet zien als duinlandschap. Wie wel eens in Scheveningen is geweest zal beamen dat merendeels van de gebouwen niets met een duinlandschap te maken heeft. Dan nog de issue omtrent zonnepanelen. Dit is een investering in groene energiebronnen en draagt bij aan een betere toekomst toekomst voor de huidige generatie, en die na ons. Dit is even heel kort onze kijk op de punten die men heeft aangekaart.

Jouw mening telt!

Wat vind jij van het bezwaar dat de Haagse welstandscommissie heeft ingediend omtrent het ontwerp van LEGOLAND Discovery Centre Scheveningen? Ben je het er mee eens of juist niet? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel of via één van onze social media kanalen.


Wist je dat:

– We elke maand een polybag verloten onder alle reacties van die maand op de website?
– We een LEGO Winkelpagina hebben met LEGO winkels in de Benelux?
– We een LEGO aanbiedingenpagina hebben met de beste deals die er momenteel zijn?
– Je op deze pagina veel gave LEGO MOC\’s kan vinden?
– We een LEGO Woordenboek hebben met alle termen die jij moet weten als LEGO fan?

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?