LEGO Masters komt naar Nederland en België. Het doel is LEGO bouwers uit Nederland en België te laten strijden om de titel “LEGO Master”, een enorme LEGO bokaal en een geldprijs. Wij zijn enthousiast dat dit format ook naar de Benelux komt, maar hebben wel nog een aantal vragen. Daarom hebben we eindredacteur Marieke Los een aantal vragen voorgelegd.

Interview met Marieke Los

– eindredacteur LEGO Masters –

Marieke, dank dat we jou mogen interviewen. Kun je ons wat over jezelf en jouw rol binnen de productie van LEGO Masters vertellen?
Graag gedaan Michiel. Ik ben Marieke Los, 52 jaar en van oorsprong journalist, maar ik werk inmiddels al 25 jaar als eindredacteur bij de televisie. Voor LEGO Masters zorg ik samen met mijn enthousiaste en ervaren team onder andere voor de selectie van de deelnemende teams, het begeleiden van de presentatoren en de jury en de line-ups van de afleveringen. We werken samen met LEGO die feedback geeft.

Je klinkt erg enthousiast. Heb jij in het bijzonder iets met LEGO als speelgoed?
LEGO als speelgoedmerk was ik bekend mee. De wereld van de AFOL was voor mij nog vrij onbekend. Toen ik afgelopen zomer levensgrote LEGO bouwwerken – verschillende auto’s op ware grootte – zag in het Ford-gebouw in Detroit, realiseerde ik me voor het eerst dat er op heel hoog niveau gebouwd kan worden met LEGO. Het zijn soms ware kunstwerken die mensen maken met LEGO.

LEGO Masters Nederland

Wat vind je leuk aan het werk als eindredacteur voor dit programma?
Een van de leukste aspecten van het werk is het contact met de potentiële deelnemers. In het bijzonder de verhalen en de passie van de mensen. Het is heel boeiend om met mensen te praten die zo gepassioneerd zijn en zoveel kunnen vertellen over in dit geval het bouwen met LEGO. Ik leer er weer veel van. En dat is ook nodig, ik en mijn collega’s hebben bijvoorbeeld een hoop nieuwe termen moeten leren.

Wordt LEGO Masters een sensatieprogramma of een programma met inhoud?
Het leuke aan dit programma is dat de deelnemende teams, hun creativiteit en hun bouwwerken centraal staan. Het wordt een show voor het hele gezin, dus veel plezier en spannende opdrachten. Het programma valt in hetzelfde genre als bijvoorbeeld Heel Holland Bakt en Masterchef.

LEGO Masters Nederland

Hoe verlopen de aanmeldingen?
We zoeken niet alleen teams die heel goed kunnen bouwen. We willen ook graag een gevarieerd deelnemersveld. We hebben al veel aanmeldingen van teams met verschillende achtergronden en leeftijden, van AFOL die bekend zijn in de wereld van de MOC’ers en van volwassen bouwers die minder bekend zijn met die wereld. We zijn al verschillende keren enorm verrast. Maar er kunnen nog best wat aanmeldingen bij. Lang niet alle mensen die zich aanmelden kunnen namelijk voldoende dagen vrij nemen om bij de opnames te kunnen zijn. Als je als team de finale haalt, dan ben je 5 weken onder de pannen. Zo lang en intensief zijn de opnames. Dat is niet niks, dat realiseren we ons. De teams die eerder afvallen zijn vanzelfsprekend ook eerder weer thuis, maar daar gaan we niet vanuit natuurlijk. Voor degenen die vrij of onbetaald verlof vragen, is een – bescheiden – financiële compensatie beschikbaar. Daarnaast wordt alles voor de deelnemers geregeld, hotel, eten en een onvergetelijke ervaring natuurlijk.

Hoe is het verloop van LEGO Masters?
Het programma zal bestaan uit acht afleveringen. De afleveringen bestaan uit eliminatierondes en de finale. Acht duo’s zullen het tegen elkaar opnemen en in bijna elke aflevering valt er 1 team af. De opdrachten zullen variëren en de bouwwerken worden beoordeeld door een zeer deskundige jury.

LEGO Masters Nederland

Momenteel kunnen LEGO fans zich nog inschrijven. Tot wanneer kan dit nog en wanneer vindt de casting plaats?
We zijn al bezig met de auditierondes, dus als mensen zich nog willen aanmelden, dan moeten ze snel zijn. Die auditierondes worden overigens niet gefilmd voor uitzending, ook daarin lijkt het programma veel op Heel Holland Bakt en Masterchef.

Wanneer beginnen de opnames voor LEGO Masters?
De opnames zullen in februari en maart plaatsvinden.

Wanneer mogen we LEGO Masters op tv verwachten?
De exacte datum kunnen we nog niet mededelen, maar het programma zal in het vroege voorjaar van 2020 te zien zijn.

Dank voor jouw tijd Marieke!
Insgelijks. Het was erg leuk om door Bouwsteentjes.info geïnterviewd te worden over LEGO Masters.

LEGO Masters Nederland


Aanmelden voor LEGO Masters kan via rtl.nl/legomasters. Mocht je naar aanleiding van dit interview of de oproep naar deelnemers nog vragen hebben, dan kun je direct contact opnemen met de redactie via legomasters@endemolshine.nl.

Laat van je horen!

We zijn benieuwd wat jij van dit interview vindt, of je nog vragen hebt, jezelf al hebt ingeschreven of gewoon heerlijk op de bank naar het programma gaat kijken. Laat het weten in een reactie onder dit artikel of via social media.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?