Bouwsteentjes is een erkende LEGO Fan Media. Dit houdt in het kort in dat we direct in contact staan met LEGO en feedback kunnen ontvangen en geven. Dit is belangrijk voor jou als LEGO fan en LEGO. Het brengt het bedrijf en de community dichter bij elkaar. Althans, dat is het idee. Deze manier van communicatie is niet de enige. LEGO kan namelijk ook zelf zaken naar buiten brengen die voor fans belangrijk zijn om te weten. Het zorgt in veel gevallen voor context en context draagt bij aan begrip. In deze Jouw Mening willen we van jou weten of LEGO beter moet communiceren.


Weet jij waarom de Botanical flower Bouquet, de Bonsai Tree en de Treehouse constant uitverkocht zijn? Wat de reden is dat bepaalde onderdelen zo van kleur kunnen verschillen? Waarom LEGO het niet toelaat om meerdere VIP items in één bestelling te laten verzenden? Of waarom bepaalde promoties snel uitverkocht en andere langere tijd beschikbaar zijn?

LEGO VIP Coins

Indien je een goede kijk hebt hoe LEGO werkt en welke processen erbij komt kijken, dan weet je het antwoord op die vragen. Toch zal de grote meerderheid van fans geen idee hebben van dergelijke zaken. Dat is logisch, want het is een groot bedrijf waar veel processen plaatsvinden. Het niet op de hoogte zijn kan voor (veel) irritatie zorgen. Je weet immers niet waar het aan ligt en het lijkt er misschien op dat LEGO de zaakjes niet goed voor elkaar heeft. Het is mij de laatste jaren opgevallen dat er vaker klachten zijn over de kwaliteit van onderdelen, het snel uitverkopen van promoties en LEGO sets, geen inzage in aankomende promoties of problemen met VIP Rewards. Om er maar een paar te noemen.

Wij zijn als Fan Media een tussenpersoon tussen jou en The LEGO Group, maar we kunnen niet alles opvangen en doorgeven. Daarnaast trekken ook wij geregeld aan het kortste eind. Ik heb de afgelopen jaren vaak vragen gesteld over zaken na feedback vanuit de community, maar ik krijg lang niet altijd een concreet antwoord. Nu is LEGO niets verplicht en er zullen beperkingen zijn in welke info verstrekt mag worden, maar ik wil wel mijn rol als LEGO ambassadeur goed uitoefenen. Natuurlijk is het niet alleen kommer en kwel. Er zijn voorbeelden waarbij de communicatie wel goed gaat. Denk hierbij aan het updaten van de LEGO 1989 Batmobile, het einde van de zwarte instructies of het erkennen van kwaliteitsproblemen van bepaalde LEGO onderdelen. Allemaal zeer belangrijke zaken die LEGO naar buiten moet brengen zodat fans op de hoogte zijn. Als ik naar de vele vragen vanuit de community kijk, blijven veel daarvan onbeantwoord en lijkt de communicatie niet altijd op orde.

LEGO moet beter communiceren!

De reden van het razendsnel uitverkopen van sets/promoties heeft te maken met ontwikkeling, planning, productie, vraag/aanbod en de corona pandemie. LEGO sets en promoties worden ruim 1,5 tot 2 jaar voordat ze uitkomen al gepland. De productie wordt afgestemd op een schatting (mede door cijfers) van vraag/aanbod op dat moment. Dankzij corona is de vraag naar de producten groter en heeft de fabriek in Mexico langere tijd haar deuren gesloten. Dit zorgt voor een enorme inspanning om producten zo goed mogelijk te verdelen over de werelddelen. Maar waar een fabriek sluit, zullen andere extra hard moeten draaien. Er is natuurlijk een maximum van wat mogelijk is en LEGO kan niet zomaar een nieuwe fabriek uit de grond stampen. De productieplanning omgooien is ook niet iets wat je als bedrijf zomaar even doet. Daar hangt veel te veel van af. Het gevolg is duidelijk: verhoogde vraag en verminderde aanbod. Met als bijgevolg irritatie en onbegrip bij fans.

Ditzelfde geldt voor de Botanical sets en de Treehouse. Ten eerste zijn het populaire sets en daarmee is bovenstaand probleem van toepassing. Daarnaast bestaat een groot deel van de onderdelen in die sets (de plant-onderdelen), met name uit plastic dat gemaakt wordt van plantaardige grondstoffen in plaats van olie. Het proces om deze onderdelen te produceren is anders dan “normale” LEGO steentjes. Omdat dit proces redelijk nieuw is, is er maar beperkte ruimte voor de productie van die onderdelen. Dit resulteert in het snel uitverkopen van die sets als ze weer op voorraad zijn.

LEGO heeft de twee bovenstaande voorbeelden nooit naar buiten gebracht. Nu zal een deel van de LEGO fans zich hier niet heel druk om maken, maar voor die het wel doen, kan het helpen de situatie te begrijpen. Maar hoe sta jij hier in? Denk je dat LEGO beter moet communiceren, vind je dat ze dat al uitstekend doen of heb je hier nooit over nagedacht. Vindt jij dat het bedrijf open genoeg is over dergelijke zaken of mag dit wat opener? En hoe zou jij het aanpakken als jij het voor het zeggen had binnen LEGO? Laat jouw mening weten in een reactie.


Jouw feedback is belangrijk!

We zullen de feedback die we vanuit de community ontvangen doorgeven aan LEGO. Dit biedt geen garantie dat LEGO aanpassingen gaat maken. Wel helpt het mee om ze op de hoogte te brengen hoe erover wordt gedacht in de Belgische/Nederlandse community. Laat daarom jouw stem horen, want hoe meer feedback, hoe beter het LEGO op de hoogte is.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?