Het is in april 40 jaar geleden dat de eerste Space Shuttle werd gelanceerd en op 24 april precies 31 jaar geleden dat de STS-31 missie werd uitgevoerd door NASA. De 31e missie is extra bijzonder omdat het de Hubble Space Telescope in een baan om de aarde bracht. De telescoop heeft voor vele bijzondere ontdekkingen en foto’s gezorgd. LEGO viert deze mijlpaal met de LEGO 10283 NASA Space Shuttle Discovery set die een eerbetoon is aan de STS-31 missie. De set is vanaf 1 april 01:00 uur verkrijgbaar. Hieronder lees je alles wat er over de set te ontdekken valt.


Het blijft bijzonder dat de mens door samen te werken, bijzondere dingen heeft bereikt. Het lanceren van voertuigen (LEGO NASA Apollo 11), het bouwen van een ruimtestation (LEGO ISS) en de maanlanding (LEGO Lunar Lander). Van deze mijlpalen heeft LEGO al sets uitgebracht. Een set die de STS-31 missie viert zit er nu ook aan te komen met deze LEGO 10283 NASA Space Shuttle Discovery. De set bevat een bouwbare Space Shuttle Discovery en een Hubble Space Telescope. Beide bouwwerken zijn voorzien van een bijpassend display met informatieplaque. De Hubble Space Telescope kan in het ruim van de Discovery opgeborgen worden zodat deze veilig in een baan om de aarde gebracht kan worden.

De Space Shuttle Discovery en Hubble Space Telescope inclusief de displays worden opgebouwd met 2354 onderdelen. De Discovery is voorzien van een functionerend landingsgestel, te openen hangardeuren, laadruimte voor de Hubble Space Telescoop, een Ku-band antenna, een RMS arm voor de Hubble Space Telescope, de drie motoren, beweegbare elevons en roer, en een af te nemen cockpitraam voor een kijkje in de cockpit. De Hubble Space Telescope kan opgevouwen worden zodat hij in de laadruimte van de Discovery past. Tevens is de telescoop voorzien van een klep ter bescherming van de lens en aan weerszijden zonnepanelen. De Space Shuttle Discovery is 21,78cm hoog, 34,60cm breed en 55,46cm lang. De LEGO 10283 NASA Space Shuttle Discovery set is vanaf 1 april te koop via LEGO heeft een prijs van €179,99.


Details & verkrijgbaarheid


LEGO 10283 NASA Space Shuttle Discovery
 • Thema: LEGO Creator Expert (18+)
 • Setnr: 10283
 • Naam: NASA Space Shuttle Discovery
 • Aantal onderdelen: 2354
 • Aantal Minifigures: n.v.t.
 • Verkoopadviesprijs: €179,99
 • Releasedatum: 1 april 2021
 • Waar te koop: Tijdelijk exclusief via LEGO.com
 • Afmetingen: 21,78cm hoog, 34,60cm breed en 55,46cm lang (Space Shuttle)
 • Bijzonderheden: Exclusieve LEGO Ulysses Space Probe bij inlevering van 1800 VIP-punten. Deze promo is gelimiteerd en enkel beschikbaar voor LEGO VIP-leden!

LEGO Ulysses Space Probe VIP reward

Verkrijgbaarheid
 • Vanaf donderdag 1 april zal de LEGO NASA Space Shuttle Discovery exclusief via LEGO te koop
 • De verkoop start om 01:00 uur
 • De set is tijdelijk exclusief via LEGO.com en de LEGO Brand Retail Stores te koop
 • VIP-leden sparen 1350 VIP-punten bij aankoop van de set. Dit staat gelijk aan een opgebouwde korting van €9,00 voor een toekomstige aankoop.


LEGO NASA Space Shuttle Discovery – Designer Video


De lead designer van de Space Shuttle Discovery is Milan Madge. Hij vertelt in de onderstaande Designer Video meer over de set, de ontwikkeling ervan en de (speel)functies. Ook LEGO Designers Nico Vas en Mani Zamani hebben aan deze set gewerkt en laten onder andere zien welke nieuwe onderdelen je mag verwachten.


Officiële omschrijving


Breng een ode aan de ruimte met deze LEGO® NASA Ruimtevaart raket (10283) modelbouwset voor volwassenen. Met 2354 onderdelen vormt dit een boeiende bouwuitdaging van de spaceshuttle Discovery, plus de ruimtetelescoop Hubble die in 1990 tijdens NASA-missie STS-31 werd gelanceerd.

Blik vanuit de ruimte
Dit model zit boordevol functies en kenmerken. Open het vrachtruim om de telescoop Hubble op zijn ontdekkingsreis te sturen. Stel de hoogte-rolroeren in, klap het landingsgestel uit en beweeg de robotarm. In de cockpit vind je het vluchtdek en middendek met stoelen voor 5 bemanningsleden. De telescoop heeft beweegbare zonnepanelen en een afsluitbare diafragmaopening. Met verschillende displaystandaarden om de spaceshuttle en de telescoop apart of samen neer te zetten.

Een bouwproject speciaal voor jou
De LEGO NASA Ruimtevaart raket (10283) maakt deel uit van een serie prachtige bouwmodellen voor volwassenen. Ideaal om even te ontsnappen aan de beslommeringen van het dagelijks leven.

 • Ga op ontdekkingsreis met deze LEGO® NASA Ruimtevaart raket (10283) modelbouwset voor volwassenen.
 • Geniet urenlang van een boeiend bouwproject en bouw zowel de spaceshuttle Discovery als de ruimtetelescoop Hubble van de NASA-missie STS-31 uit 1990 na.
 • Bekijk alle authentieke kenmerken, waaronder het openende vrachtruim, het inklapbare landingsgestel, de cockpit die open kan, de beweegbare hoogte-rolroeren en de ruimtearm, plus 5 stoelen voor de bemanning.
 • Het LEGO® model van de ruimtetelescoop Hubble beschikt over beweegbare zonnepanelen en een luik, net als de echte versie.
 • Ben je op zoek naar een mooi cadeau voor een volwassene die graag creatieve projecten onderneemt? Dit spaceshuttlemodel valt zeker in de smaak bij ruimteliefhebbers en bij iedereen die van een boeiende bouwuitdaging houdt.
 • De set bevat rijk geïllustreerde instructies met inspirerende ontwerpdetails. Dankzij de verschillende standaarden is dit spaceshuttlemodel een opvallende blikvanger voor thuis of op kantoor.
 • Het spaceshuttlemodel is ca. 21 cm hoog, 54 cm lang en 34 cm breed – de ideale afmetingen om op een mooi plekje neer te zetten.


Laat van je horen!

We zijn benieuw wat jij van deze LEGO Space Shuttle Discovery set vindt? Vind je de set geslaagd, had je liever iets anders gezien of moet je de set eerst in het echt zien voordat je een besluit kunt nemen? We lezen graag jouw mening in een reactie.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?