Fabulous! LEGO heeft de LEGO 10291 Queer Eye – The Fab 5 Loft officieel onthuld. De set is gebaseerd op de gelijknamige tv serie op Netflix en bestaat uit de loft van het vijftal. Hieronder kun je alles over de set lezen en de foto’s in detail bekijken.


De LEGO 10291 Queer Eye – The Fab 5 Loft set is gebaseerd op de gelijknamige serie op Netflix. Te bouwen is een deel van de loft van de hoofdrolspelers met daarin verwijzingen naar de verschillende afleveringen en hilarische gebeurtenissen. De set wordt opgebouwd met 974 onderdelen en bevat 7 Minifigures en de Franse buldog Bruley. Jonathan, Karana en Antoni zijn voorzien van extra torso’s waardoor je ze “om kan kleden”. Kathi Dooley is tweemaal als Minifig aan de set toegevoegd, één van voor haar transformatie en één van daarna. De releasedatum van de set is 1 oktober. De prijs van de set is €109,99.

LEGO 10291 Queer Eye - The Fab 5 Loft

Wat is de Queer Eye serie precies? De serie kent sinds 2018 een reboot en is te zien is op Netflix. In de hoofdrollen staan de Fabulous Five (Fab Five) die deel uitmaken van de LGBTQ+ community. In Queer Eye hervormen de Fab Five het leven van verschillende mensen. De Fab Five bestaat uit vijf experts waaronder Antoni Porowski (voeding), Tan France (mode), Karamo Brown (maatschappelijk werker), Bobby Berk (design) en Jonathan Van Ness (verzorging). Er vindt dus niet alleen een uiterlijke make-over plaats, maar ook op gebied van eten, verzorging en cultuur. De serie streeft er eveneens naar om in te zetten op inclusiviteit, maar behandelt ook onderwerpen zoals racisme en homofobie. De serie kent een heel positieve vibe, waarbij wordt ingezet om het leven van mensen te verbeteren.

LEGO 10291 Queer Eye - The Fab 5 Loft


Details & verkrijgbaarheid


EGO 10291 Queer Eye – The Fab 5 Loft
 • Thema: LEGO (18+)
 • Setnr: 10291
 • Naam: Queer Eye – The Fab 5 Loft
 • Aantal onderdelen: 974
 • Aantal Minifigures: 7
 • Verkoopadviesprijs: €109,99
 • Releasedatum: 1 oktober 2021 (01:00 uur)
 • Waar te koop: Tijdelijk exclusief verkrijgbaar via LEGO.com
 • Afmetingen: 9cm hoog, 35cm breed en 21cm lang
 • Bijzonderheden:

LEGO 10291 Queer Eye - The Fab 5 Loft

Verkrijgbaarheid
 • Vanaf vrijdag 1 oktober zal de LEGO Queer Eye – The Fab 5 Loft te koop zijn via LEGO
 • De verkoop start om 01:00 uur
 • De set is tijdelijk exclusief via LEGO.com en de LEGO Brand Retail Stores te koop
 • VIP-leden sparen 750 VIP-punten bij aankoop van de set. Dit staat gelijk aan een opgebouwde korting van €5,00 voor een toekomstige aankoop

LEGO Queer Eye – The Fab 5 Loft – Designer Video


Met de LEGO 10291 Queer Eye- The Fab 5 loft leren we meer over deze net uitgebrachte set. In de video zien we EGO Vice President of Design Matthew Ashton en LEGO Senior Graphic Designer Diego Sancho  aan het woord. Ze vertellen meer over het ontwikkeling van de set en het design proces hiervan. Je leer meer over de Minifigures maar ook over de verschillende ruimtes van de set. Er zijn ook enkele easter eggs verborgen, die door de Designers onthuld worden.


Officiële omschrijving


LEGO 10291 Queer Eye - The Fab 5 Loft

Aan alle fans van de tv-serie Queer Eye op Netflix! Wees niet bang om jezelf te zijn en begin samen met de Fab 5 aan een boeiend bouwproject met deze LEGO® Queer Eye – De Fab 5 loft (10291) set. Tijdens het bouwen van alle details in de originele loft van de Fab 5 in Atlanta ontdek je een heleboel kenmerken uit de tv-serie die verwijzen naar hun speciale talenten. Zo is er een keukeneiland voor Antoni, een kledingrek voor Tan, Jonathans draaifauteuil en Karamo’s bank en plakboek. En de ruimte kan op de goedkeuring van Bobby rekenen, aangezien hij heeft meegewerkt aan het ontwerp van dit bijzondere LEGO interieur.

Aandacht voor jezelf
Een aflevering van Queer Eye is natuurlijk niet compleet zonder een make-over. Naast minifiguren van elk lid van de Fab 5 (plus Bruley de hond) bevat dit bouwbare model 2 minifiguren van Kathi Dooley (een heel bijzondere gast uit een heel bijzondere aflevering!). Er is ook een transformatiekamer waarmee je Kathi’s ontroerende make-over kunt naspelen.

 • Het is tijd om wat aandacht aan jezelf te besteden tijdens het bouwen van een displaymodel van de Fab 5 loft uit de bekroonde tv-serie Queer Eye op Netflix.
 • Ontdek een heleboel prachtige, authentieke details uit de tv-serie in deze LEGO® Queer Eye – De Fab 5 loft (10291) set, zoals de grote tv, de keuken, de woonkamer en de beautyhoek.
 • Pure perfectie! Deze set bevat minifiguren van elk lid van de Fab 5, plus een figuur van Bruley. Er zijn ook 2 minifiguren van Kathi Dooley: eentje van voor en eentje van na haar make-over.
 • Deze set is een superleuk cadeau voor fans van de tv-serie Queer Eye en voor iedereen die graag spulletjes over tv-series verzamelt. Natuurlijk verdien je het ook om jezelf deze set cadeau te geven.
 • Afmetingen: ca. 9 cm hoog, 35 cm breed en 21 cm diep.
 • Ontdek talloze details die de talenten van de Fab 5 weerspiegelen, zoals een keukeneiland voor Antoni, een kledingrek voor Tan, Jonathans kappersstoel, Karamo’s bank en Bobby’s interieurontwerp.

Laat van je horen!

Wat vind jij van de LEGO 10291 Queer Eye Apartment set? Ben of ken jij een fan van de serie en zie je het wel zitten de set in huis te halen, of heb je niets met de serie en laat je de set waarschijnlijk aan je voorbij gaan? Laat het weten in een reactie.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?