LEGO heeft zojuist de LEGO 10294 Titanic aangekondigd. De set die gericht is op volwassenen, maakt het mogelijk om het schip op schaal na te bouwen inclusief standaard en naambord. De LEGO Titanic is ruim 135 centimeter lang, waardoor het de langste LEGO set tot op heden is. In dit artikel lees je alles over deze nieuwe LEGO set.


De RMS Titanic was het tweede Olympic-klasse luxeschip dat ter water werd gelaten (1912). Het was een stukje groter dan voorganger Olympic en kleiner dan de opvolger de Britannic (die is 1914 ter water werd gelaten). De RMS Titanic is in elk opzicht de meest bekende/beruchte van de drie. Het zou onzinkbaar zijn, maar niets bleek minder waar. Door een aanvaring met een ijsberg, diverse fouten tijdens de bouw en inschattingsfouten, bleek het onmogelijk toch mogelijk: het schip zonk. Met als gevolg dat veel passagiers en bemanningsleden om het leven kwamen.

LEGO 10294 Titanic

Er zijn in de loop der jaren diverse bouwpakketten van de Titanic verschenen, maar één van LEGO bleef uit. Tot nu. bijna 110 jaar na het ter water laten van de RMS Titanic kun jij een schaalmodel in LEGO vorm van het schip in huis halen. De LEGO Titanic is 135 cm lang en wordt opgebouwd uit 9090 onderdelen, waardoor de vele details en het exterieur nagebouwd worden. Het schip is op te delen in secties waarbij diverse slaapvertrekken, het trappenhuis en de machinekamer zichtbaar worden. Na de bouw van het schip kan het op de bijgeleverde standaarden worden geplaatst. Als finishing touch is er een naambord van het schip toegevoegd. De LEGO 10294 Titanic is vanaf 1 november te pre-orderen voor LEGO VIP-leden en is vanaf 8 november te koop. Voor wie deze uit 9090 bestaande LEGO Titanic in huis wil halen, moet er €629,99 voor neerleggen.

LEGO 10294 Titanic


Details & verkrijgbaarheid


LEGO 10294 Titanic
 • Thema: LEGO For Adults (18+)
 • Setnr: 10294
 • Naam: Titanic
 • Aantal onderdelen: 9090
 • Aantal Minifigures:
 • Verkoopadviesprijs: €629,99
 • Releasedatum: 8 november 2021 (01:00 uur)
 • Waar te koop: Tijdelijk exclusief verkrijgbaar via LEGO.com
 • Afmetingen: 44cm hoog, 16cm breed en 135cm lang
 • Bijzonderheden: LEGO VIP-leden kunnen de LEGO Titanic vanaf 1 november pre-orderen. De set is vanaf 8 november verkrijgbaar.

LEGO 10294 Titanic

Verkrijgbaarheid
 • Vanaf maandag 1 november zal de LEGO 10294 Titanic te koop zijn via LEGO voor LEGO VIP-leden
 • De verkoop start om 01:00 uur
 • De set is tijdelijk exclusief via LEGO.com en de LEGO Brand Retail Stores te koop
 • VIP-leden sparen 4725 VIP-punten bij aankoop van de set. Dit staat gelijk aan een opgebouwde korting van €31,50 voor een toekomstige aankoop

LEGO Titanic – Designer Video


Er is op dit moment geen Designer Video beschikbaar voor deze set. Zodra LEGO een video uitbrengt, zullen we die aan dit artikel toevoegen.


Officiële omschrijving


LEGO 10294 Titanic

Sinds de Titanic in 1912 de ankers lichtte en op haar noodlottige eerste reis vertrok, heeft het beroemde schip mensen over de hele wereld weten te boeien. Nu kan ook jij een eerbetoon brengen met dit kolossale LEGO® Titanic (10294) bouwproject.

Een authentiek schaalmodel
Dit getrouwe model van de Titanic (schaal 1:200) bestaat uit 3 secties. Via de doorsnede kun je de details aan de binnenkant goed bekijken, zoals de eetzaal voor de eerste klasse, de grote trap, een van de ketelhuizen en diverse cabines van verschillende passagiersklassen. Breng het verhaal achter de Titanic tot leven door allerlei details van het schip na te bouwen, zoals de brug, het promenadedek, de leeszaal, het zwembad en nog veel meer.

Meer dan 9000 onderdelen voor het ultieme bouwproject
Met een lengte van ca. 135 cm is dit een van de grootste LEGO modellen ooit. En dankzij de meer dan 9000 onderdelen geniet je van urenlang bouwplezier met als resultaat een indrukwekkende creatie die je vol trots zult neerzetten.

LEGO 10294 Titanic

 • Bouw een prachtige LEGO® modelversie van de beroemdste oceaanstomer ter wereld met deze LEGO Titanic 10294 modelset. Met meer dan 9000 onderdelen vormt deze set de ultieme bouwuitdaging.
 • Maak de historische Titanic nauwkeurig na met dit model met een schaal van 1:200. Het schip bevat talloze authentieke details, waaronder 300 patrijspoorten, de bekende brug, reddingsboten, bankjes, een vrachtkraan en nog veel meer.
 • Het schip kan in 3 delen worden gesplitst, waardoor je de gedetailleerde binnenkant goed kunt bekijken. Zet het in elkaar en bewonder de grote trap, de cabines, de eetzaal, de rokersruimte, de leeszaal en het zwembad.
 • Bouw en ontdek de realistische functies van een werkend schip. Draai aan de schroeven om de zuigermotoren binnenin te zien draaien. Haal het anker op en verstel de gespannen kabel tussen de masten.
 • Dit kolossale model van de Titanic is een historisch verzamelobject dat wordt geleverd met een standaard voor elke sectie. Plaats als finishing touch het naamplaatje op de boeg.
 • Deze set biedt volwassen LEGO® bouwers, geschiedenisliefhebbers en iedereen die is geïnteresseerd in het verhaal van de Titanic een boeiende bouwervaring. Het is ook een prachtig cadeau voor verzamelaars van historische objecten.
 • Een van de grootste en langste LEGO® modellen ooit: ca. 135 cm lang, 44 cm hoog en 16 cm breed.

Laat van je horen!

Wat vind jij van de LEGO 10294 Titanic set? Ben of ken jij een fan van de serie en zie je het wel zitten de set in huis te halen, of heb je niets met de serie en laat je de set waarschijnlijk aan je voorbij gaan? Laat het weten in een reactie.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?