Zodra LEGO een set heeft uitgebracht, zou je verwachten dat er niets meer aan het model veranderd wordt. Dit is in 99% van de gevallen zo, maar waar nodig zal LEGO het model van een update voorzien. De LEGO 1989 Batmobile is een voorbeeld van zo’n revisie. Ze hebben namelijk een deel van het dak van de cockpit aangepast, waardoor het een beter geheel is dan voorheen.


Het dak van de Batmobile werd voorheen afgedekt met een 6×6 Plate. Dit onderdeel doet precies wat het moet doen, maar de matte afwerking en afdruk van de mal, gooien qua visuele aantrekkelijkheid wat roet in het eten. LEGO heeft de 6×6 Plate vervangen voor drie 2×6 Tiles. Het matte dak is daarmee verleden tijd. De update is inmiddels doorgevoerd bij LEGO (sinds week 47) en de dozen waarbij dit van toepassing is, zullen spoedig in de handel verschijnen. Dit houdt in dat het kan zijn dat je bij aankoop van de set op korte termijn nog de “oude” versie te pakken hebt.

LEGO 1989 Batmobile geüpdatet

Voor wie de set heeft gekocht waarbij de 6×6 Plate wordt gebruikt en hem graag wil vervangen voor de drie 2×6 Tiles, kan hiervoor een verzoek indienen bij LEGO. Ze zullen namelijk de drie onderdelen kosteloos naar jou opsturen. De 6×6 Plate mag je houden en hoef je niet terug te sturen. Een verzoek voor de vervangende onderdelen kan ingediend worden bij de LEGO Klantenservice.


Laat van je horen!

Heb jij de 1989 Batmobile staan en vind jij de 6×6 Plate storend of valt het jou mee? Uiteraard lezen we ook graag of jij van plan bent de drie 2×6 Tiles aan te vragen ter vervanging van of dat je er vrede mee hebt en het model laat zoals ie nu is.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?