Naast alle kerstset reviews, Advent Calendars en feestavonden deze maand moet ik een even een normaal reviewtje plaatsen voor diegene die deze maand nu al beu zijn. En eerlijk gezegd ben ik er zelf ook wel een beetje aan toe dus heb ik een mooie set uitgekozen. Vandaag bekijken we het Research Institute die toebehoord aan de LEGO Ideas reeks. Zoals jullie weten zijn we pas een half jaartje bezig met bouwsteentjes.info en heb persoonlijk geen ervaring met LEGO Ideas sets. Echter sprak deze set mij bij de eerste kennismaking direct aan en maak dolgraag een review voor jullie over deze veelbelovende set.

\"LEGO
De dozen van LEGO Ideas sets zijn anders als we gewend zijn. De dozen zien er wat luxer uit en openen op een alternatieve manier. Ondanks dat de doos er mooier uitziet dan gebruikelijk zijn ze ook wat schade gevoeliger. Ja maakt sneller krassen op de doos en kunt ze niet eenvoudig klein maken om achter je kledingkast te verstoppen. En ja dat doe ik met al de dozen van mijn LEGO Sets omdat ik anders een garage kan huren om alleen de LEGO dozen op te slaan. De set heeft een aanbevolen leeftijd van 10 jaar en ouder en bevat 165 onderdelen. We bouwen 3 verschillende setjes en 3 minifiguren. We beginnen zo dadelijk met de bouw van een klein laboratorium. Vervolgens bouwen we het skelet van een dinosaurus na en tot slot bouwen we een sterrenkijker met een kaart van ons sterrenstelsel.

\"LEGO
\"LEGO
\"LEGO
In de doos vinden we 3 zakjes met onderdelen met de nummer 1 t/m 3 erop vermeld. Daarnaast vinden we een instructieboekje die een stuk uitgebreider is als de gebruikelijke instructieboekjes. Zo staat er in het boekje een stukje geschreven over Ellen Kooijman, de bedenker van deze LEGO Ideas set en word er aandacht besteed aan de 3 verschillende onderwerpen die aanbod komen.

\"LEGO
\"LEGO

Deel 1: Laboratorium met chemicus

Ik sorteer meestal alle onderdelen op kleur en doe dat ook bij deze set. Tijden het sorteren kom ik tot de conclusie dat het sorteren weinig nut heeft aangezien het weinig onderdelen zijn! Ik kijk een beetje geschrokken naar de doos van de set. Hierbij besef dat de 165 onderdelen die we vinden in deze set, met een beetje geluk binnen 10 minuten in elkaar kunnen zetten. En dat voor een bedrag van €19,99. LEGO is en blijft een dure hobby maar hoop nu wel dat ik een beetje plezier ga beleven bij de bouw van de set. Wel hebben we er in ieder geval een separator bij…

\"LEGO
We beginnen met de bouw van ons eerste minifiguur en maken kennis met een vrouwelijke chemicus. Onze vrouwelijke genie heeft zoals je op onderstaande afbeelding kunt zien 2 gezichten. Een serieus en intelligent gezicht maar ook een geschrokken gezicht waarbij haar bril schreef op haar kop staat. Wat een leuk detail! Ze heeft een dokters outfit aan met een hoop details op het bovenlichaam. Zo zien we een hoop borstvakjes, pennen en een naambordje om haar nek hangen. In haar handen heeft ze 2 flessen met chemicaliën. Als dat maar goed gaat.

\"LEGO

We beginnen met het laboratorium en plaatsen op de grijze grondplaat een ladekastje met 2 injectiespuiten er in. Wie precies als proefkonijnen zullen dienen van deze gruwelijke apparaten is nog een raadsel maar die staan er niet best op.

\"LEGO

In ons tweede kastje plaatsen we 2 drinkbekers die als back-up gebruikt kunnen worden als er iemand angstig is voor naalden. De set is eigenlijk vrij simpel en krijg de indruk dat ik er binnen 5 minuten mee klaar ben in plaats van de 10 minuten die ik eerder in heb geschat. Jammer omdat ik er zoveel van verwacht!

\"LEGO

Op de 2 kastjes plaatsen we een glad bureaublad met een kleine verhoging waar we doorzichtige flessen op plaatsen met verschillende doppen. Het is allemaal vrij simpel maar de kleine kleuraccenten geven wel een serieus sfeertje.

\"LEGO

Tot slot maken we een kleine standaard waar we nog een flesje met chemisch spul aan bevestigen. Het is allemaal niet heel spannend maar ik vind het wel knap hoe de bedenker van de set met zo weinig onderdelen de scene heeft uitgebeeld.

\"LEGO

\"LEGO

Gelukkig houden we van het laboratorium nog een aantal unieke onderdelen over die we als reserve kunnen bewaren.

\"LEGO

Deel 2: Skelet van dinosaurus en paleontoloog

We sorteren alle onderdelen uit ons 2e zakje netjes op kleur en zien gelukkig al een stuk meer onderdelen als bij het laboratorium. Het idee dat we er een uur mee kunnen vullen heb ik niet maar er is vooruitgang.

\"LEGO
We beginnen met het in elkaar zetten van onze paleontoloog. Waarschijnlijk was Ellen die de sets bedacht heeft gek op vrouwelijke minifiguren want we zien geen mannetjes voorbij komen in deze set. het minifiguurtje is iets minder spannend als ons eerste exemplaar. Ook hier kunnen we kiezen uit 2 gezichtsuitdrukkingen. Ze draagt een groot vergrootglas bij zich om de botten van de dinosaurus die we zo gaan bouwen goed te kunnen bestuderen. Om haar nek heeft ze een ketting hangen met een slakkenhuisje eraan. Wat daar de lol van is mag Joost weten.

\"LEGO

Om de botten goed te kunnen bestuderen bouwen we een grote microscoop voor onze paleontoloog. Wat jammer is aan dit kleine element is dat het botje die we onderzoeken los zit. Hierdoor is hij al 5 keer van de standaard afgevallen bij het verplaatsen.

\"LEGO
We starten met het bouwen van de standaard waar we dadelijk het geraamte van de dinosaurus op plaatsen.

\"LEGO

Vervolgens bevestigen we een stang aan de bodem waar straks het geraamte op zal rusten. Ook bouwen we de poten van de dinosaurus op de standaard.

\"LEGO

Het volgende gedeelte zit wat ingewikkelder in elkaar maar is goed bedacht. We bouwen het bovenlichaam van het geraamte en plaatsen deze op de poten en standaard. Eenvoudig maar spectaculair vormgegeven.

\"LEGO

Na het bovenlichaam beginnen we aan de kop. Deze is voor mijn gevoel iets te vierkant en iets te grof. Wellicht had ze hier iets meer gebruik kunnen maken van wat ronde vormen.

\"LEGO

We plaatsen de kop op het bovenlichaam van het geraamte en bevestigen de staart. De staart is 1 geheel en makkelijk te bevestigen. Het resultaat is indrukwekkend en voldoet aan verwachting.

\"LEGO

We zetten alle elementen uit het 2e zakje bij elkaar en zijn erg tevreden met het resultaat. Laten we snel verdergaan met ons laatste onderdeel.

\"LEGO

Deel 3: Astronoom en sterrenkijker

Ons laatste zakje met onderdelen bevat wellicht veel onderdelen maar dit zijn voornamelijk steentjes voor de vloer. De eerste vloer die wat gedetailleerd is. Dit hadden ze van mij ook bij de eerste 2 modellen mogen toevoegen. Ook zien we een bijzonder blokje waar sterrenstelsels op afgebeeld staat.

\"LEGO

Het derde en laatste minifiguurtje uit de set is wederom een vrouw. Ook zij heeft 2 gezichten waarvan een vrolijk en een wat ongemakkelijk gezicht. Dankzij het blonde kapsel is het weer een totaal verschillend figuurtje.

\"LEGO

Het vloertje van ons laatste onderdeel ziet er sjiek uit. Normaal zou dit zo in elkaar zitten maar ik probeer altijd de steentjes keurig recht te plaatsen. In ben haast instaat om een miniatuur waterpasje erbij te halen voor het perfecte resultaat.

\"LEGO

Op de ondergrond plaatsen we een standaard met de kaart van een paar sterrenstelsels erop. Of het nu echt om een kaart of een krijtbord gaat durf ik niet te zeggen. De witte onderkant wekt bij mij een beetje de indruk dat het om een schoolbord gaat.

\"LEGO

Vervolgens bouwen we de sterrenkijker. Het zit weer simpel in elkaar maar is geniaal vormgegeven. Ze heeft er wel werk van gemaakt die Ellen!

\"LEGO

We bouwen een standaard voor de sterrenkijker en bevestigen deze op de ondergrond. Opnieuw een leuk element maar iets te klein helaas waardoor het bouwplezier kort maar wel krachtig is.

\"LEGO

\"LEGO

Hierbij zijn we aan het einde gekomen van de 3 scenes uit het LEGO Research Institute. Een leukse set om te bouwen maar helaas iets aan de kleine kant. Als ze deze set wat uitgebreider hadden gemaakt denk ik dat er veel fans zijn die een hoop geld over zouden hebben voor de set.

\"LEGO

Wat vonden jullie van deze set? Laat het weten via een reactie… Graag tot de volgende review!

\"LEGO

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?