Een tijdje geleden dook de eerste afbeelding van de LEGO 40450 Amelia Earheart Tribute op via een Zuid-Afrikaanse Certified LEGO Store. Omdat er betere visuals van de set zijn vrijgegeven, hebben we dit artikel van een update voorzien.


De LEGO 40450 Amelia Earhart Tribute is een eerbetoon aan Amelia Earhart, die in 1932 als eerste vrouw en tweede persoon ter wereld, een solovlucht maakte over de Atlantische Oceaan. Een aantal jaren later (1937) verdween ze tijdens een poging de langste vlucht ter wereld te maken. Tot op heden is het onbekend wat er exact is gebeurt.

Dit eerbetoon aan de eerste vrouw die een solovlucht maakte over de Atlantische Oceaan, komt theoretisch een jaar te vroeg. In 2022 is de vlucht 90 jaar geleden gemaakt, maar het kan heel goed zijn dat LEGO niet dit jubileum aangrijpt om deze set uit te brengen. Met de set bouw je de Lockheed Vega 5B na waarmee Amelia deze solovlucht heeft gemaakt. Het vliegtuig kan ter display gezet worden met de bijgevoegde bouwbare display. Uiteraard mag een Minifigure van Amelia niet ontbreken.

De promo zal vanaf 6 maart beschikbaar zijn via LEGO bij besteding van minimaal €100 aan LEGO sets. De promo loopt tot en met 14 maart of zolang de voorraad strekt. Hoeveel voorraad er is, is ons onduidelijk. De laatste tijd zijn de promo’s snel uitverkocht. We raden aan alvast een verlanglijstje te maken om zodat je snel kunt bestellen.


Laat van je horen!

Wat vind jij van deze LEGO 40450 Amelia Earhart Tribute set? Is het verzamelmateriaal, heb je nog niet echt een mening kunnen vormen of kun je bij voorbaat al zeggen dat je dit setje aan je voorbij laat gaan? Laat jouw mening weten in een reactie onder dit bericht.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?