Begin 2019 bracht LEGO twee sets op de markt die gebaseerd zijn op het Chinese Nieuwjaar. Een aantal maanden later kwam daar nog een derde set bij. LEGO zet deze traditie ook in 2020 voort met twee nieuwe sets die gebaseerd zijn op het Chinese Nieuwjaar. Deze sets zijn vanaf vandaag te koop.

LEGO 80104 Lion Dance

LEGO 80104 Lion Dance

De Leeuwendans biedt de mogelijkheid om het feest na te bouwen. Er zijn vijf bouwbare leeuwen toegevoegd. De leeuwen maken gebruik van Minifigure-beentjes als poten. Als extra zijn er een tempelpoort, en een podium voor de leeuwen en percussionisten toegevoegd. Inbegrepen zijn acht Minifigures met bijbehorende accessoires als een “krop sla”, vuurwerk en een kwast. Eén van de Minifigures draagt een masker van een rat vanwege het Jaar van de Rat (2020). Zover we kunnen zien zijn de Tiles voorzien van een print in plaats van stickers. De prijs van deze set is in Nederland en België €74,99. Het aantal onderdelen is 882.Vang alle kleuren, het plezier en de opwinding van een beroemde Chinese traditie met deze verbluffend gedetailleerde LEGO® Leeuwendans (80104) speelset – een ideaal Chinees nieuwjaarsgeschenk voor kinderen om hen te leren over deze symbolische dans voor geluk. Om te bekijken en eindeloos mee te spelen De 5 prachtig versierde kleine leeuwenfiguurtjes kunnen op een podium worden geplaatst om de dans na te spelen en er is een speciaal podium voor de slagwerkers met een coole drumfunctie. De tegels op de LEGO tempelpoort zijn versierd met opvallende, traditionele patronen. De set bevat ook 8 minifiguren om rollenspellen mee te spelen, waaronder leeuwendansers en een man in een rattenpak om het Jaar van de Rat te symboliseren. Accessoire-elementen zoals de rode papierstrook met ‘beste wensen’, rode bol, kool, kalligrafiekwast en raketvuurwerk zorgen voor urenlang speelplezier. Vier de Chinese tradities! LEGO sets met als thema Chinese traditionele festivals bieden boeiende bouwuitdagingen en rollenspelplezier voor iedereen die geïnteresseerd is in de Chinese cultuur. Ze zijn ook prachtig om ergens neer te zetten om te bewonderen.


LEGO 80105 Chinese New Year Temple Fair

LEGO 80105 Chinese New Year Temple Fair

De LEGO 80105 Chinese New Year Temple Fair set is een stuk uitgebreider dan de leeuwendans. Te bouwen zijn een aantal marktkraampjes en een tempel, alsook een aantal bomen. Er zijn 14 Minifigures toegevoegd met bijbehorende accessoires. De kraampjes bevatten tal van items die tijdens dit feest te vinden zijn. Denk hierbij aan vazen, vuurwerk, eten en drinken, snoep, een barbecue en Nanofigures die kleifiguren voor moeten stellen. Tezamen met de LEGO 80104 Lion Dance vormt het een groter geheel. De prijs van deze set is in Nederland en België €99,99. Het aantal onderdelen is 1664.Bouw de decoratieve pracht en feestelijke viering van een tempelmarkt voor Chinees nieuwjaar na met deze unieke LEGO® speelgoedbouwset (80105). Een prachtig Chinees nieuwjaarscadeau voor kinderen die ervan houden alleen of met familie of vrienden de modellen te bouwen en ermee te spelen. Spectaculair om te zien, voor onbeperkt speelplezier! Met een prachtig versierde Chinese tempel, kraampjes met een kleurrijk scala aan LEGO barbecuegerechten, snoep, speelgoed, vazen en deegfiguren, plus 14minifiguren zijn er meer dan genoeg ingrediënten aanwezig voor fantasierijk rollenspel. Met authentieke elementen zoals de ‘Fu’-versieringen, papierstroken met ‘beste wensen’, rode enveloppen en ‘papieren’ windmolens leren kinderen over tradities. En ze zullen het raketvuurwerkelement en het naspelen van een schaduwtheatervoorstelling geweldig vinden! Vier de Chinese cultuur! LEGO speelgoedmodellen met als thema traditionele Chinese festivals zijn geweldig om te verzamelen en neer te zetten. Ze bieden boeiende bouwuitdagingen en volop creatief speelplezier voor iedereen die geïnteresseerd is in Chinese tradities.

Laat van je horen!

Wat vind jij van LEGO 80104 Lion Dance en de LEGO 80105 Chinese New Year Temple Fair? Ben jij van plan ze te gaan verzamelen? Mocht je er niet enthousiast van worden, dan lezen we dat ook graag. Laat jouw mening weten in een reactie onder dit artikel.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?