Het was ondertussen geen geheim meer dat LEGO met alternatieve versies van bestaande sets ging experimenteren. Mondjesmaat verscheen er meer info over wat er ons te wachten zou staan. Inmiddels heeft LEGO de vijf alternatieve sets officieel aangekondigd en ze zijn beschikbaar via de LEGO webshop. Althans als een pilootproject enkel in het Verenigd Koningrijk. Er is gelukkig ook goed nieuws want de blauwkleurige LEGO Creator Expert 77942 Fiat 500 is te bestellen via Zavvi Nederland. 


Het heeft even op zich laten wachten, maar het was absoluut geen geheim meer. Nadat er via verschillende bronnen informatie opdook over mogelijke LEGO sets in een alternatieve kleur, is dit vandaag officieel door LEGO aangekondigd. Er worden vijf nieuwe sets uitgebracht die een variant zijn op een reeds bestaande LEGO set. Enkel knelt er een schoen m.b.t. de beschikbaarheid van deze sets. De LEGO Group organiseert namelijk een pilootproject in het Verenigd Koninkrijk, waardoor andere landen voorlopig buiten de boot vallen. De sets, waaronder de blauwe LEGO Fiat 500, zullen tot en met 30 november (of zolang de voorraad strekt) exclusief in het VK verkocht worden. Hieronder sommen we de alternatieve versies van deze sets voor je op.

  • LEGO Creator 77940 Mighty Dinosaurs (Brown version)
  • LEGO Creator 77941 Mighty Dinosaurs (Blue version)
  • LEGO Creator Expert 77942 Fiat 500 (baby blue)
  • LEGO City 77943 Fire Station Starter Set
  • LEGO City 77944 Fire Station Headquarters

De verschillende sets zijn te koop via de LEGO webshop en Retail Stores in het VK . Enkele van deze sets zullen ook te koop zijn via lokale winkelketens. Er is gelukkig ook een beetje goed nieuws voor wie graag een alternatieve versie van de LEGO Creator Expert 77942 Fiat 500 wil kopen. De set is momenteel ook te bestellen via Zavvi.nl en heeft een prijs van €79,99. Sla dus je slag zolang het nog kan! Er is geen garantie dat de set nadien nog in andere landen wordt uitgebracht.


Laat van je horen!

Wat vind jij van deze LEGO alternatieve Sets? Ben jij blij dat er eerst een pilootproject georganiseerd wordt om de populariteit te testen? Of had je liever meteen zelf een alternatie set willen bestellen? We lezen graag jouw mening in de reacties.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?