De grootste LEGO set aller tijden (qua hoeveelheid onderdelen) was tot voor kort de LEGO Colosseum. Daar komt vanaf 1 juni verandering in. Het Colosseum kan namelijk het blokje overgeven aan de LEGO Art 31203 World Map. De set bestaat uit 11.695 onderdelen en is gericht op AFOL die graag iets anders willen bouwen van LEGO dan de standaard sets en volwassenen die van kunst houden en willen ontspannen. Alles over deze set lees je hieronder.


De LEGO Art World Map is de nieuwste set binnen het LEGO Art thema en drukt direct een stempel op het portfolio van LEGO. De set is met zijn 11.695 onderdelen namelijk de grootste LEGO set tot op heden. Maar ook qua afmetingen weet de set hoge ogen te gooien. De bouwbare wereldkaart is namelijk 65cm hoog en 104 cm breed. Een groot verschil met de voorgaande LEGO Art sets, is dat je in dit geval maar één model kunt bouwen. Wel is het mogelijk de oceanen naar eigen smaak vorm te geven.

LEGO Art 31203 World Map

Met de set bouw je de wereldkaart met oceanen en werelddelen na. De oceanen zijn een kleurrijke verschijning en stellen de Bathymetrie van de oceanen voor (diepte van de oceanen). De werelddelen zijn omrand met blauwe Tiles waardoor de landmassa’s duidelijk opvallen. De set bevat 40 LEGO Art Baseplates die je één voor één opbouwt en nadien kan koppelen. De kaart is omlijst met een wit kader en voorzien van twee LEGO Art muurbevestiging-onderdelen voor het ophangen.

LEGO Art 31203 World Map

Net als de vele andere LEGO Art sets is de World Map voorzien van een podcast die je kunt beluisteren. De LEGO Art 31203 World Map is gericht op de AFOL die graag wat anders wil bouwen dan de standaard sets en niet AFOL die LEGO weet (her)ontdekken). De set is vanaf 1 juni via LEGO te koop en heeft een prijskaartje van €249,99. Op dit moment wordt er had gewerkt aan de review van de set. De review zullen we de komende dagen publiceren.

Officiële omschrijving

Altijd al je eigen kaart willen maken? Grijp nu je kans met deze gigantische LEGO® Art Wereldkaart (31203). Dit is de grootste LEGO set tot nu toe en biedt je de keuze uit 1 van de 3 opvallende kaarten om te bouwen en een mooi plekje te geven.

Focus op creativiteit
Met deze verrassende versie van de klassieke wereldkaart kun je je creativiteit aan iedereen laten zien. Bouw de kaart aan de hand van het voorbeeld of pas de oceanen aan en geef je eigen draai aan de wereld. Verplaats de landgedeelten op 1 van de 3 manieren om de wereld opnieuw in te delen en markeer bijzondere plekken met kleurrijke pinnetjes.

LEGO sets die bij je passen
Ontsnap even aan de drukte en ga helemaal op in een creatieve bouwuitdaging met dit indrukwekkende kunstwerk. Dit model maakt deel uit van een collectie inspirerende LEGO sets voor volwassenen die zijn geïnteresseerd in kunst, design, architectuur en popcultuur. Een prachtig cadeau voor jezelf of een hobbyist in je leven die klaar is voor een nieuw project.

  • Bouw de wereld op jouw manier met deze prachtige LEGO® Art Wereldkaart (31203). Kies 1 van de 3 verschillende unieke indelingen van de wereldkaart en geniet van een volledig vrije, uitdagende bouwervaring.
  • Maak je hoofd leeg met deze LEGO® set met maar liefst 11695 onderdelen, waaronder 40 platen voor aan de muur, een omlijsting van LEGO stenen, 2 unieke ophangelementen en een tegelwipper voor eenvoudig herbouwen. In deze set komen je passie voor reizen en creatieve uitdagingen samen.
  • Zet tijdens het bouwen de soundtrack op en ga al luisterend op een audioreis rond de wereld. Kom helemaal tot rust en doe nieuwe energie op.
  • Bouw deze unieke, op de diepte van de oceanen geïnspireerde wereldkaart met levendige, opvallende kleuren als achtergrond en geef hem een prominent plekje.
  • Je kunt de kaart aanpassen aan jouw visie op de wereld voor nog meer bouwplezier. De kaart is ca. 65 cm hoog en 104 cm breed. Een uitdagende activiteit voor jezelf of een kaartenliefhebber in je omgeving die dol is op knutselprojecten.
  • Alleen het uitpakken van de doos is al een bijzondere ervaring. De fraai uitgevoerde instructies vormen een informatieve en stressverlichtende routekaart om dit indrukwekkende bouwwerk te maken.
  • De LEGO® Art sets zijn prachtige verzamelobjecten voor volwassenen om aan de muur te hangen of ergens neer te zetten. Ze bieden boeiende bouwervaringen waarmee je je passie voor reizen en zelfontwikkeling op nieuwe manieren kunt uiten.

Laat van je horen!

We zijn benieuwd wat jij van deze nieuwe LEGO Art 31203 World Map vindt. Ben je enthousiast en denk je dat je de set aan de verzameling toe gaat voegen? Twijfel je nog en wacht je liever op een aanbieding of kun je bij voorbaat al zeggen dat dit niets voor jou is? Laat jouw mening weten in een reactie.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?