Net als vorig jaar hebben we ook nu een top 10 samengesteld met de leukste LEGO Back to School items. De vakantie is ten einde en de scholen kunnen weer weer beginnen. Het is dan ook logisch dat er nieuwe benodigdheden aangeschaft moeten worden. Hieronder onze top 10 met items die handig kunnen zijn.

LEGO Back to School items 2019

Deze top 10 is enkel bedoeld ter inspiratie. De meeste artikelen hieronder zijn te vinden via LEGO, maar er zijn meer Back to School items te vinden bij andere retailers. Voor het gemak hebben we een aantal linkjes naar de producten toegevoegd.


1. LEGO Rugtas

LEGO 5005924 Minifiguurtienerrugzak

Je kunt allerlei schoolspullen aanschaffen. Maar hoe je het ook wendt of keert, ze dienen toch ergens in opgeborgen te worden. Daarom is een LEGO rugtas geen overbodige luxe. Er zijn diverse varianten te vinden, maar LEGO heeft sinds kort een aantal nieuwe modellen. Als voorbeeld deze Minifigure rugzak. De rugzak heeft een inhoud van 25 liter en bevat glow-in-the-dark afbeeldingen van LEGO minifiguren. Er is ruimte voor een laptop, notitieboekjes, pennen, een mobiele telefoon en andere dagelijkse spullen.


2. LEGO liniaal

LEGO liniaal

Een liniaal kan handig zijn voor het trekken van lijnen en het opmeten. Nadeel is dat ze vaak wat saai zijn en ze zijn vanwege hun lengte lastig in een etui op te bergen. De bouwbare liniaal van LEGO is zeker niet saai en kan ook nog eens makkelijk opgeborgen worden. Afhankelijk van de ruimte die je hebt kan de lengte 15 cm of 30 cm zijn. Daarnaast zijn de plates voorzien van prints in centimeters en inches.


3. LEGO Schrijfwaren

LEGO Schrijfwaren

Schrijfwaren vind je in alle soorten en maten. LEGO biedt potloden, pennen, gummen en puntenslijpers aan. Stuk voor stuk handig om te tekenen of te schrijven.


4. LEGO Etui’s

LEGO Etui's

Pennen, potloden, gummen en puntslijpers mik je niet los in de tas. Etui’s of pennendoosjes bieden een oplossing. Je houdt de tas netjes en vindt makkelijk alles terug. Via LEGO zijn drie etui’s te vinden en een pennendoosje. Hoewel het doosje handig kan zijn, zijn de etui’s toch een stuk stoerder.


4. LEGO Notitieboekjes

LEGO Notitieboekjes

Een schriftje is zo ouderwets. Waar er vroeger schriftjes gebruikt werden om notities en doodles kwijt te kunnen, is het tegenwoordig veel handiger om dit in een boekje te doen. Als je LEGO fan bent dan is het natuurlijk het leukst een LEGO notitieboekje te gebruiken. LEGO heeft een aantal standaard boekjes, maar ook een creatieve schrijfset die een aantal LEGO elementen bevat zodat je ook nog wat kunt personaliseren.


5. LEGO Sleutelhangers

LEGO Sleutelhangers

Om de huis- of fietssleutels minder makkelijk kwijt te raken kun je een LEGO sleutelhanger aan het bosje bevestigen. Er is van alles te vinden. Van Minecraft tot Star Wars, en van LEGO Friends tot aan LEGO City. Wil je liever een sleutelhanger van een LEGO steentje, dan is dat ook mogelijk. Extra leuk is om dan een LEGO sleutelhanger rekje in huis te hebben waaraan je makkelijk de sleutelbossen op kunt hangen.


6. LEGO Broodtrommels

LEGO Broodtrommels

Van leren krijg je honger. Gezond voedsel eten is daarom geen overbodige luxe. Plastic boterhamzakjes zijn niet meer van deze tijd en zien er ook nog eens goedkoop uit. De oplossing is een broodtrommel. Extra leuk als die van LEGO zijn natuurlijk.


7. LEGO Drinkbekers

LEGO Drinkbekers

Droge mond gekregen van al dat geklets met klasgenoten? Een slokje water doet wonderen. Belangrijkste bij het drinken van water is dat dit in stijl gebeurd. In LEGO stijl natuurlijk. Deze LEGO drinkbekers zijn voorzien van een intern rietje en een klepje om hem af te sluiten. Naast de drinkbekers zijn er ook waterflessen te koop via LEGO.


8. LEGO Horloges

LEGO Horloges

Kloklezen is een belangrijke vaardigheid in het leven. Zo kom je nooit meer te laat en weet je precies of jij je moet haasten of dat je nog even kunt relaxen. De horloges van LEGO zijn simpel in opzet. Ze bevatten cijfers en twee wijzers. Daarnaast hebben ze de mogelijkheid om makkelijk de schakels te wisselen en zijn ze waterdicht.


9. LEGO Wekkers

LEGO Wekkers

Wakker worden is lastig als je naar school moet. Het bed ligt immers veel te lekker. Dat begrijpt iedereen, maar present zijn is toch de realiteit. Wakker worden in stijl is geen overbodige luxe. De jonge LEGO fans zullen een LEGO wekker daarom vast een leuke handigheid vinden.


10. LEGO Muurhangers

LEGO muurhangers

De LEGO muurhangers zijn niet alleen leuk voor schoolgaande kinderen, maar ook voor de volwassen LEGO fans. De hangers komen in een set van drie en dienen opgehangen te worden aan schroeven. Dit wordt makkelijk gemaakt met de universele bevestigingshaak. Bij LEGO is enkel de set in rood, blauw en geel te koop, maar er is ook set verkrijgbaar met roze tinten en een set waarvan de hangers grijs, zwart en wit zijn. Kijk hiervoor op bijv. Amazon.

Jouw mening telt!

Heb jij een schoolgaand kind, ben je zelf nog studerend of zit je op kantoor en vind jij deze items handig en leuk om mee te geven/nemen? Dan lezen we graag jouw mening in een reactie onder dit artikel of via social media.

Handige pagina’s op Bouwsteentjes.info:

– Alles over het LEGO VIP programma lees je hier!
– Alle LEGO winkels van NL/BE vind je op onze LEGO Winkelpagina!

Dit artikel bevat affiliate/gesponsorde links

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?