Aankomend weekend hopen ze in het Australische Melbourne de Formule 1 Grand Prix te houden. Ter ere van dit evenement heeft LEGO een levensgrote versie van de McLaren F1 wagen gebouwd. Het racemonster is gebaseerd op de LEGO Technic 42141 McLaren Formula 1 Race Car. Met bijna 300.000 onderdelen is de System-versie wel negen keer groter dan de Technic versie!
Veel mensen hebben hun ogen al uitgekeken op de LEGO Technic 42141 McLaren Formula 1™ Race Car. Maar LEGO gaat nog een stap verder. Ter gelegenheid van de net uitgebrachte LEGO set, kunnen Formule 1 fans in Melbourne zich vergapen aan een levensgrote LEGO McLaren F1 wagen. Het bouwwerk meet bijna zes meter in lengte en is twee en half meter breed.
Een team van 27 mensen hebben de afgelopen tijd hun best gedaan om precies 288.315 LEGO steentjes op elkaar te stapelen en zo deze blauw-oranje auto te realiseren. De wagen is uit vijf losse delen opgebouwd: vier wielen, de carrosserie, de ophanging, de halo en voorspoiler. Net als in de echte McLaren F1 kan ook iemand in de LEGO versie plaatsnemen. Dit is bereikt doordat de halo en het stuur verwijderd kunnen worden.
Daniel Ricciardo heeft de LEGO auto al in kunnen wijden door er met een ietwat gespannen gezicht in plaats te nemen. Naast dat er dus echt iemand in kan zitten, bevat de LEGO bolide een heel scala aan details. De Technic onderdelen zijn nagemaakt met System. Voor de logo’s zijn ook LEGO onderdelen gebruikt. In totaal kostte het de bouwers bijna 1900 uur om dit allemaal voor elkaar te krijgen.
Hieronder kun je een time-lapse video vinden van de bouw van de wagen. In de galerij kan je nog meer foto’s bekijken van deze levensgrote McLaren F1 racewagen. Wil je zelf achter het stuur kruipen van een McLaren F1? Dat kan sinds kort met de LEGO Technic 42141 McLaren Formula 1™ Race Car. Binnenkort kan je in onze review meer over deze set lezen.
https://www.youtube.com/watch?v=c_HLwRuYbCkLaat van je horen!
Ben jij onder de indruk van deze levensgrote McLaren F1 racewagen nagebouwd met LEGO? Zou jij ook wel eens plaats willen achter het stuur voor een testrit of zeggen dat levensgrote bouwwerken je helemaal niets? Laat het weten in de reacties.