Via LEGO zijn vier exclusievere LEGO BrickHeadz sets te krijgen. De BrickHeadz zijn exclusief vanwege een speciaal bedrukt steentje en vanwege de karakters die exclusief bij LEGO verkrijgbaar zijn. We hebben het over de LEGO Ninjago Lloyd en Master Wu BrickHeadz, en de LEGO Star Wars Finn en Captain Phasma BrickHeadz. In deze review nemen we kort de BrickHeadz van Lloyd en Master Wu onder de loep.

Visuals en inhoud

\"LEGO

De visuals van de doosjes BrickHeadz zijn zoals we die gewend zijn en hebben de nodige kenmerken die jij bij het LEGO Ninjago en BrickHeadz thema aantreft. Op de voorkanten zijn de BrickHeadz in kwestie duidelijk afgebeeld en rechtsonder is te lezen om welk karakter het gaat, wat het nummer van de BrickHeadz is (voor de verzamelaars) en dat het een exclusief setje is. Op de zijkanten is een afbeelding te zien van de karakters in Minifig vorm. De achterkant van de doosjes laat tevens zien om welk karakter het gaat en dat er van de BrickHeadz twee exclusives uit het LEGO Ninjago Thema te verzamelen zijn.

\"LEGO

In beide doosjes zitten twee zakjes LEGO en een instructieboekje. Bij Lloyd treffen we nog een 6×6 plate aan en bij Master Wu een 8×8 inverted Dish element. Lloyd bestaat uit 102 LEGO steentjes en met een prijs van €9,99 komt dat neer op €0,10 per onderdeel. Voor Master Wu, met zijn 89 onderdelen, ligt de prijs hoger op €0,11 per onderdeel. De prijs is daarmee aan de hoge kant en de enige redenen die we kunnen bedenken zijn de zogenaamde \”exclusive\” en de LEGO Ninjago Movie stempel.

\"LEGO

De set en conclusie

Het bouwen van beide sets gaat zoals dat altijd gaat met de BrickHeadz. Het bouwen begint met het frame die voornamelijk bestaat uit SNOT technieken. Zodra dit afgerond is bouw je de modules die voor de uiterlijke kenmerken zorgen. Als laatste komen de standaards aan bod die het geheel afmaken. Beide BrickHeadz hebben uniek beprinte onderdelen, een accessoire in de vorm van een zwaard of staf, en zijn goed herkenbaar zodra ze gebouwd zijn. De totale individuele bouwtijd van de BrickHeadz ligt op zo\’n 10 minuten.

Beide BrickHeadz zijn mooi vormgegeven en het is goed te zien welke karakters ze voor moeten stellen. Voor verzamelaars van BrickHeadz en fans van het LEGO Ninjago (Movie) thema, zijn het leuke sets om in de verzameling te hebben. Qua bouw zijn de sets niet uitdagend, maar fungeren wel goed als tussendoortje of als een klein presentje. De prijs is aan de hoge kant en dit komt mede door de LEGO Ninjago Movie licentie en de \”exclusive\” stempel die beide set krijgen. Hierdoor zullen de set enkel voor de echte liefhebbers aantrekkelijk zijn om te kopen.

\"LEGO

Mocht je na het lezen van de review enthousiast zijn geworden, dan kun je de sets op Shop@Home vinden via de onderstaande links:


 

Handige pagina\’s op Bouwsteentjes.info:

– Alles over het LEGO VIP programma lees je hier!
– Alle LEGO winkels van NL/BE vind je op onze LEGO Winkelpagina!
– Alles over de geschiedenis van het LEGO logo!
– Dit LEGO Woordenboek maakt van jou binnen no time een LEGO expert!
– Op deze pagina vind je handige links naar andere websites!

Dit artikel bevat affiliate/gesponsorde links

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?