Hoewel het internet een mooie plek is om kennis te vergaren en te communiceren met anderen, kan datzelfde stukje techniek ook een zure nasmaak geven. Er zijn genoeg gevaren waar je scherp op moet zijn. Onder het motto ‘vroeg geleerd is oud gedaan’ lanceerde LEGO de Build and Talk campagne. De focus van de campagne ligt op de online veiligheid van kinderen.


Volgens een onderzoek van Kaspersky, spenderen volwassenen gemiddeld maar 46 minuten gedurende de kinderjaren van een kind aan het praten over online veiligheid. Dit is volgens het onderzoek te weinig. De verklaring is dat volwassenen niet goed weten hoe ze zo’n gesprek moeten beginnen. Daarnaast is het lastig om op de hoogte te blijven van wat het kind online doet. Om hierin te ondersteunen, heeft LEGO de Build and Talk campagne gelanceerd. Door samen met het kind aan tafel te gaan zitten en het tegelijkertijd te laten bouwen, kunnen belangrijke zaken op een relaxte en makkelijke besproken worden. Tevens zorgt het voor wat ontspanning en speelplezier.

LEGO Build and Talk

De campagne is volledig in het Engels. Dit kan een nadeel zijn voor ouders die de taal niet kundig zijn. Voor wie dat wel is, kan een aantal activiteitenpakketten downloaden, ze bestuderen en vervolgens met het kind doornemen. De activiteiten behandelen onder andere het gevaar van phishing, pestgedrag, oplichters, vreemde mensen en privacy. Aan de hand van de activiteiten leert een kind het gevaar te herkennen, er adequaat op te handelen en eventueel zelf het gedrag aanpassen zodat ze een ander niet tot last zijn. De activiteitenpakketten zijn volledig gratis te downloaden via: https://www.lego.com/nl-nl/aboutus/buildandtalk.

LEGO Build and Talk

4.7 3 stemmen
Vind jij dit artikel waardevol?