De nieuwe LEGO Catalogus voor de eerste helft van 2022 is vanaf nu te downloaden via LEGO en zal (binnenkort) ook verkrijgbaar zijn in de LEGO Stores en diverse speelgoedwinkels. In de LEGO Catalogus zijn sets te bekijken die sinds januari uitgebracht zijn, in maart verschijnen of al eerder uitgebracht zijn.


De sets die in de catalogus te zien zijn bestaan uit City, Classic, Creator, DOTS, Friends, Harry Potter, Ninjago en Technic sets. Een groot deel zijn vanaf januari en maart te koop. LEGO lijkt de releases van deze thema’s (net als vorig jaar) wat te willen verspreiden. Zodoende is er de komende tijd genoeg om naar uit te kijken.

Je kan de LEGO Catalogus 1HY 2022 hier downloaden. Benieuwd naar de overige LEGO sets van 2022? Bekijk ons LEGO winter 2022 sets overzicht die we de komende tijd blijven bijwerken.

De LEGO Catalogi bevatten standaard niet de grote D2C sets, maar zijn gericht op het aanbod zoals je die vaak vindt bij retailers. Dit wil dus niet zeggen dat er geen andere sets uitgebracht gaan worden.

LEGO Catalogus 1HY 2022


LEGO City 2022

In maart wordt het LEGO City thema uitgebreid met meer ruimtesets. De sets bestaan uit een maanrover met twee astronauten en een chauffeur van de rover. De set is voorzien van een luik die je kan koppelen aan de buis van de maanbasis die in januari te koop is. De tweede sets is een maan ruimtestation. Het is niet duidelijk of ook deze set gekoppeld kan worden aan de maanbasis, maar de kans is groot dat dit mogelijk is. De set bevat drie 5 Minifigures: twee astronauten in ruimtepak, twee astronauten in het ruimtestation en een astronaut die een ruimtevaartuig bestuurd. Bekijk alle LEGO City winter 2022 sets hier.

LEGO Catalogus 1HY 2022


LEGO Classic 2022

LEGO Classic is zoals LEGO bedoeld is. Bouw en herbouw wat je wilt en waar je wilt. In maart verschijnen er drie nieuwe sets met een focus op alles in en op het water, monsters en bouw met functies.

LEGO Catalogus 1HY 2022


LEGO Creator 2022

Na een rustige start in januari, verschijnen er in maart zes nieuwe LEGO Creator 3-in-1 sets. Hiervan zijn er vier waarbij voertuigen de boventoon hebben en twee met een dierenthema. Uiteraard zijn de sets om te bouwen naar andere modellen. Bekijk alle LEGO Creator winter 2022 sets hier.

LEGO Catalogus 1HY 2022LEGO Catalogus 1HY 2022


LEGO Friends 2022

Vanaf maart is er meer (dieren-) plezier te vinden in Heartlake City. De vrienden krijgen er heel wat dieren gerelateerde sets bij met honden, katten en andere huisdieren. De enige set die afwijkt is de Cottage on the Beach. Deze set lijkt net als de Friends  Main Street Building deels modulair te zijn. Bekijk alle LEGO Friends winter 2022 sets hier.

LEGO Catalogus 1HY 2022LEGO Catalogus 1HY 2022LEGO Catalogus 1HY 2022


LEGO Harry Potter 2022

De LEGO Harry Potter Hogwarts Magical Trunk is niet de enige set in dit thema die fans vanaf maart kunnen kopen. Er staan namelijk nog drie op de planning. Twee van de sets zijn Hogwarts Moments in de vorm van de Divination Class en de Defense Class. Beide sets zijn vergelijkbaar met de eerder verschenen Hogwarts Moments eerder dit jaar. De derde is een uitbreiding op de Hogwarts sets van dit jaar, namelijk de Hogwarts Hospital Wing.

LEGO Catalogus 1HY 2022LEGO Catalogus 1HY 2022


LEGO Ninjago 2022

Ze zijn terug van weggeweest, de Ninjago Spinjitzu spinners. Mocht je al langer van van het thema zijn, dan is de kans groot dat je al enkele spinners hebt. Ben je nog niet heel lang fan, dan is dit de uitgelezen kans om ermee aan de slag te gaan. Neem daarnaast de drie unieke Minifigure van Jay, Kai en Lloyd, en je hebt een reden om ze te kopen. Voor wie liever wil bouwen, kan aan de slag met de Ninja Training Centre. Dit setje is te koppelen aan de Ninjag Dojo Temple en bevat drie Minifigures en een Zane spinner. Bekijk alle LEGO Ninjago winter 2022 sets hier.

LEGO Catalogus 1HY 2022LEGO Catalogus 1HY 2022


LEGO Technic 2022

Ook fans van LEGO Technic kunnen in maart aan de slag met nieuwe sets. Er verschijnt een Telescopic Handler voor de jonge bouwers, een All-Terrain Vehicle met kettingzaag voor de moeilijk begaanbare gebieden en een met de app bestuurbaar voertuig dat kan “transformeren”. Dit is niet veel anders dan dat het op de kop kan rijden, waardoor het lijkt alsof het een ander voertuig is geworden. Bekijk alle LEGO Technic winter 2022 sets hier.

LEGO Catalogus 1HY 2022LEGO Catalogus 1HY 2022LEGO Catalogus 1HY 2022


Laat van je horen!

We zijn benieuwd wat jij van deze nieuwe LEGO sets vindt en waar jij het meest enthousiast van wordt. Gaat jouw voorkeur uit naar LEGO City, Friends, Creator, Technic of een ander thema? Laat het weten in een reactie.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?