2021 wordt het derde jaar dat LEGO speciale Chinees Nieuwjaar-sets uit gaat brengen. Tijdens de derde China International Import Exhibition, heeft het bedrijf een viertal sets onthuld, waarvan drie in het teken staan van het Chinees Nieuwjaar. Naast deze drie sets is ook de eerste van de zes LEGO Monkie Kid sets uit de doeken gedaan. 


Update: we hebben de Designer Video van de set toegevoegd. De video gaat in op de ontwikkeling, de Designers, het verhaal en een aantal easter eggs.

Inmiddels is de Designer Video van de LEGO 80106 Story of Nian en LEGO 80107 Spring Lantern Festival verschenen. Je maakt kennis met de twee Model Designers, Christopher Perron en Justin Ramsden. Ze hebben beiden aan deze set gewerkt en gaat dieper in op het ontwerpproces, het verhaal en details van deze set. Hieronder staan de sets met meer productinformatie en kan je ze verder bekijken.


De vier sets bestaan uit LEGO 80106 Story of Nian, LEGO 80107 Spring Lantern Festival, LEGO Monkie Kid 80023 Monkie Kid’s Team Quadcopter en de LEGO DUPLO Happy Childhood Moments. De eerste twee sets zijn een aanvulling op de al eerder verschenen Chinees Nieuwjaar-sets, het LEGO DUPLO setje leert de allerkleinsten alvast wat van de feestelijke tradities en met de Monkie Kid set kun je het avontuur van Monkie Kid voorzetten.

LEGO Chinese New Year sets 2021

De LEGO 80106 Story of Nian en LEGO 80107 Spring Lantern Festival zijn vanaf 1 januari te koop in China en vanaf 10 januari wereldwijd. De LEGO DUPLO Happy Childhood Moments is vanaf 1 januari wereldwijd te koop en de LEGO Monkie Kid 80023 Monkie Kid’s Team Quadcopter zal tezamen met nog zes Monkie Kid sets vanaf maart 2021 wereldwijd te koop zijn. Hieronder kun je de officiële visuals bekijken inclusief een beschrijving in het Nederlands, de prijzen en het aantal onderdelen.


LEGO 80106 Story of Nian

 • Prijs: €79,99
 • Onderdelen: 1067 onderdelen
 • Minifigures: 6
 • Afmetingen: 25 cm hoog, 36 cm breed en 17 cm diep
 • Te koop via: LEGO 80106 Story of Nian

Maak het vieren van Chinees Nieuwjaar nog leuker voor kinderen: laat ze het verhaal van Nian nabouwen en naspelen met deze kleurrijke LEGO® bouwset (80106). Het model bevat een Chinese woning van LEGO stenen met traditionele versieringen, waaronder bouwbaar vuurwerk, voetzoekers, hangende lantaarns en chunlian-banieren, plus 2 kool-elementen en stickers van bewakers om kwade geesten af te weren.

Leuk om neer te zetten en voor rollenspellen
Het besneeuwde tafereel wordt tot leven gebracht met een verstelbare figuur van een Nian, een sneeuwpopfiguur en 6 minifiguren, waaronder een opa, een oma, 3 kinderen en iemand in een ossenpak ter ere van het Jaar van de Os. Er zijn ook een heleboel accessoires voor de grote voorjaarsschoonmaak en voor het vertellen van de legende van Nian in LEGO stijl.

Vier de Chinese cultuur
LEGO bouwspeelgoed met als thema Chinese traditionele festivals is een prachtig, leerzaam cadeau voor kinderen en voor iedereen met een interesse voor de Chinese cultuur. De sets zijn niet alleen geweldig om alleen of samen met familie en vrienden mee te spelen, maar de modellen zijn ook schitterende blikvangers.

 • Leer kinderen het verhaal van Nian en geniet van de rituelen rondom het Chinese Nieuwjaar met deze traditionele woning van LEGO® stenen in Noord-Chinese stijl in een besneeuwd landschap en een verstelbaar speelgoedwezen van een Nian.
 • Inclusief 5 minifiguren van gezinsleden, een minifiguur in een ossenpak en een sneeuwpopfiguur, plus verschillende accessoires zoals een fakkel en hulpmiddelen voor de grote voorjaarsschoonmaak voor creatieve rollenspellen.
 • De woning beschikt over een heleboel traditionele versieringen, waaronder bouwbaar vuurwerk, voetzoekers, hangende lantaarns en feestelijke banieren, plus 2 kool-elementen en 2 stickers van bewakers.
 • Deze 1067-delige LEGO® set is een cool cadeau ter gelegenheid van Chinees Nieuwjaar voor kinderen vanaf 8 jaar en zal zeker de aandacht trekken. De set is geweldig om alleen te bouwen en mee te spelen, maar ook om samen met familie en vrienden van te genieten.
 • Het model is ca. 25 cm hoog, 36 cm breed en 17 cm diep. Een prachtige, feestelijke blikvanger die kinderen graag zullen fotograferen en met anderen delen.

LEGO 80107 Spring Lantern Festival

Beëindig de viering van Chinees Nieuwjaar in een speelse stijl met dit kleurrijke LEGO® Lente Lantaarnfestival bouwspeelgoed voor kinderen (80107). De set bestaat uit een Chinese tuin van LEGO stenen met maanpoorten, een paviljoen, een vijver met brug en een ossenlantaarn die wordt verlicht door een LEGO verlichtingssteen ter ere van het Jaar van de Os. De tuin is versierd met lantaarns en traditionele chunlian-banieren en is geweldig om alleen of samen met familie en vrienden te bouwen. Je kunt de set ook op een andere manier herbouwen.

Prachtige blikvanger, eindeloos speelplezier
Breng dit schitterende model tot leven met 7 minifiguren van burgers, plus accessoires zoals bouwbare bubbelthee en elementen waaronder een konijnenlantaarn, tangyuan rijstbal, mobiele telefoon en selfiestick, plus een lantaarn in de vorm van een minifiguur die bezoekers bij de ingang verwelkomt.

Bijzondere cadeaus
LEGO sets met als thema Chinese traditionele festivals zijn geweldige cadeaus voor kinderen en voor iedereen met een interesse in de Chinese cultuur. Ze bieden elke ontvanger een boeiende bouwuitdaging en urenlang creatief speelplezier.

 • Bouw de uitbundige versieringen van het Lente Lantaarnfestival na en vier Chinees Nieuwjaar met deze LEGO® speelgoedset voor kinderen (80107) met een prachtige traditionele tuin die ze zelf kunnen bouwen.
 • Inclusief 7 minifiguren van burgers, een lantaarn in de vorm van een minifiguur, accessoires zoals een konijnenlantaarn, een camera, een rijstbal, een kom, een lepel, een mobiele telefoon en een selfiestick, plus bubbelthee om zelf te bouwen.
 • De tuin beschikt over maanpoorten, een paviljoen, een brug, een vijver met kikker- en koikarperfiguren, bamboe, een ossenlantaarn met een LEGO® verlichtingssteen, bouwbare lantaarns en traditionele chunlian-banieren.
 • Deze 1793-delige LEGO® set is een geweldig cadeau ter gelegenheid van Chinees Nieuwjaar voor kinderen van 8 jaar en ouder. Ideaal om alleen te bouwen en te spelen of om het creatieve plezier met familie en vrienden te delen.
 • Het model is ca. 19 cm hoog, 38 cm breed en 25 cm diep. Dit unieke speelgoed is geïnspireerd opeen traditionele Zuid-Chinese tuin en vormt een opvallende, feestelijke blikvanger.
 • Het model van de tuin kan op een andere manier worden herbouwd en uitstekend worden gecombineerd met LEGO® Creator Expert Modulaire Gebouwen.

LEGO Monkie Kid 80023 Monkie Kid’s Team Quadcopter

 • €? | ? onderdelen | 8 Minifigures | 1 Bigfig

LEGO Monkie Kids’ Team Quadcopter, is a new set from the LEGO Monkie Kid theme. It presents the story of Monkie Kid’s team of heroes and their battle with Spider Queen and perfectly combines the modern hi-tech fantasy elements with the well-known Chinese story. The LEGO Monkie Kid theme was launched in May 2020 as the first LEGO theme inspired by a classic Chinese legend. The new set joins the range of 11 sets, which have already been released, to empower children to be brave, resilient and optimistic through creative play.


LEGO DUPLO 10943 Happy Childhood Moments

LEGO® DUPLO® Stad Gelukkige kindertijdmomenten (10943) laat kleuters kennismaken met 2 spannende gebeurtenissen – de viering van Chinees Nieuwjaar en de eerste dag in de kleuterklas. Dit leerzame speelgoed bevat 2 alternatieve bouwontwerpen en biedt peuters eindeloze leerzame speelmogelijkheden.

Bereidt kinderen voor en stelt ouders gerust
Ouders en kinderen beleven samen belangrijke mijlpalen in de ontwikkeling tijdens het ontdekken van de 2 verschillende taferelen in deze set. Kinderen spelen familietradities tijdens Chinees Nieuwjaar na – zoals het uitwisselen van rode enveloppen en het eten van dumplings – en oefenen de dagelijkse rituelen in de kleuterklas. Tijdens het naspelen van deze gebeurtenissen uit het echte leven doen kinderen belangrijke kennis op en ontwikkelen ze hun fijne motoriek, sociale vaardigheden en emotionele intelligentie. Hier hebben ze de rest van hun leven profijt van.

Creatief en leerzaam speelgoed voor peuters
LEGO DUPLO speelsets brengen onbegrensd speelplezier, zelfexpressie en spelenderwijs leren binnen handbereik van jonge kinderen.


Laat van je horen!

Wat vind jij van deze nieuwe LEGO Chinees Nieuwjaar-sets en ben je van plan om ze aan de verzameling toe te voegen of laat je ze aan je voorbij gaan? We zijn ook benieuwd of je vorige sets uit dit thema hebt? Laat het weten in een reactie onder dit artikel.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?