Gisteren vonden we in de LEGO City 60099 Advent Calendar het tweede minifiguurtje. Zullen we vandaag opnieuw een minifiguurtje krijgen of worden we verrast met een leuk setje? Laten we snel het achtste vakje openen zodat we weten wat er achter het deurtje zit.  

\"IMG_4150\"

We openen het deurtje en vinden een versierde lantaarnpaal. Niet helemaal wat ik voorspeld had maar dit is wel een aangename verassing. De lantaarnpaal is versierd met een kersttak. De kersttak is eigenlijk het eerste \”echte\” kerst element die we zien na het openen van 8 vakjes.

\"IMG_4151\"

Het zakje bevat 12 onderdelen waarvan 2 ronde 1×1 studs als reserve. Vandaag vinden we zo te zien wel een leuk setje maar geen bijzondere onderdelen.

\"IMG_4152\"

We zetten de lantaarnpaal in elkaar en raken een klein beetje teleurgesteld. De lantaarn is namelijk wat aan de kleine kant als je het mij vraagt. Het is dat we tot nu toe alleen kleine minifiguren voorbij hebben zien komen want een standaard minifiguur stoot waarschijnlijk zijn of haar hoofd tegen deze lantaarn. Dit is natuurlijk makkelijk op te lossen door er 2 extra ronde tonnetjes tussen te plaatsen maar dit had LEGO eigenlijk van huis uit al moeten leveren. Wat je eventueel wel kunt doen is de 2 extra studs gebruiken om de lantaarn te verhogen.

\"IMG_4153\"

\"IMG_4154\"

Ook de lantaarnpaal plaatsen we op de ondergrond van de LEGO City Advent Calendar. Benieuwd naar wat we morgen kunnen verwachten? Vergeet dan niet om onze website in de gaten te houden!

\"IMG_4155\"

Benieuwd naar de LEGO Star Wars Advent Calendar? Michiel neemt ook vandaag de Star Wars versie voor zijn rekening. Wat vinden jullie van de buit van vandaag? Laat het weten via een reactie onderaan de pagina of reageer via social media. Graag tot morgen 😉