LEGO City probeert ieder jaar de onderwerpen in het thema af te wisselen. Van jungles tot Antarctica en van  brandweer tot politie. Dit jaar staan ruimtemissies centraal. Het thema brengt een breed scala aan sets. Een starterssetje mocht natuurlijk niet ontbreken. In deze review lees je alles over de LEGO City 60224 Satelite Service Mission. 

LEGO City 60224 Satelite Service Mission

[Review] LEGO City 60224 Satelite Service Mission

Prijs/kwaliteit van de set

[Review] LEGO City 60224 Satelite Service Mission

In de doos bevinden zich twee ongenummerde zakjes met LEGO steentjes, een instructieboekje en een stickervel met daarop vier stickers. Met een totaal aan 84 onderdelen en een verkoopadviesprijs van €9,99 ligt het gemiddelde op €0,12 per onderdeel. Vergeleken met andere starter setjes is deze prijs op zich niet hoger, maar wordt dit teniet gedaan door de aanwezigheid van maar één Minifiguur.

De Minifigures

[Review] LEGO City 60224 Satelite Service Mission

In tegenstelling tot andere starter setjes komt deze set met maar één enkele Minifigure. De astronaut is op de voor- en achterkant voorzien van prints voor zijn outfit. Hoewel de prints simpel zijn, zijn ze doeltreffend te noemen en zien ze er prima uit. Om te kunnen overleven in de ruimte is de astronaut gelukkig voorzien van een pak met helm en luchttanks. Als extra accessoire kan hij gebruik maken van een moersleutel.

[Review] LEGO City 60224 Satelite Service Mission

Bouw – Bouwplezier – Bouwtijd

[Review] LEGO City 60224 Satelite Service Mission

Het bouwen van deze set was niet echt spannend te noemen. Het in elkaar steken bestaat voornamelijk uit het op elkaar plaatsen van onderdelen zonder speciale bouwtechnieken. Voor een set van dit kaliber is dit anderzijds toepasselijk en krijg je een mooie indruk van het thema. De shuttle is voorzien van een strakke kleurencombinatie bestaande uit zwart en wit met oranje accenten. De cockpit kan geopend worden waar je het Minifiguur in kunt plaatsen. Een pluspunt is dat de helm en luchttanks hiervoor niet verwijderd hoeven te worden.

[Review] LEGO City 60224 Satelite Service Mission

De achterkant van de Shuttle bevat twee straalmotoren. De wingtips zijn naar keuze beweegbaar. Tijdens het bouwen van de set wordt een ruimte in de romp vrijgehouden om de satelliet in op te bergen. De satelliet is meteen herkenbaar, maar het is jammer dat voor de zonnepanelen gebruik gemaakt wordt van stickers in plaats van een print. De totale bouwtijd bedraagt ongeveer 10 minuten.

[Review] LEGO City 60224 Satelite Service Mission

Conclusie

[Review] LEGO City 60224 Satelite Service MissionDe LEGO City 60224 is een toepasselijk starterssetje. Het bestaat uit een klein bouwwerkje waardoor je het thema kunt proeven. Het bouwen van de set is niet spannend te noemen maar weet de toevoeging van de satelliet en de moersleutel wel speelplezier te bieden. Het is jammer dat de set met maar één enkele Minifiguur komt. Het toevoegen van een extra Minifiguur of bouwwerk had meer waarde aan de set kunnen geven. Nu krijg je helaas niet volledig waar voor je geld. Desalniettemin blijft het wel een leuke set om een indruk te krijgen van het thema of als cadeau te geven.

Disclaimer

Deze review is mede mogelijk gemaakt door LEGO die ons voorzien heeft van een review-exemplaar. Dit geeft geen garantie voor een goed cijfer of positief commentaar. LEGO, noch medewerkers van, hebben geen enkele invloed op de uitslag van de review en onze conclusie.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?