Het LEGO City thema heeft naast de gewoonlijke brandweer- en politiesets meer te bieden dan sets op dergelijke subthema’s. Een bewijs hiervan is de LEGO City 60233 Donut Shop Opening. De set ziet er interessant uit en lijkt op het eerste zicht veel afwisseling te bieden. Of dit ook zo is kun je ontdekken in deze review.

LEGO City 60233 Donut Shop Opening

LEGO City 60233 Donut Shop Opening

De doos bevat acht genummerde zakjes met bouwsteentjes, een los zakje met grote onderdelen, een stickervel en zes instructieboekjes. Met een prijs van €84,99 en 790 onderdelen, komt het gemiddelde terecht op €0,11. Voor een set in het City thema is dit een standaard prijs. Echter, door aanwezigheid van tien Minifiguren voelt de prijs correct aan.

LEGO City 60233 Donut Shop OpeningLEGO City 60233 Donut Shop Opening

LEGO City 60233 Donut Shop Opening

De LEGO City 60233 Donut Shop Opening bestaat uit verschillende bouwwerken en bevat hierdoor de nodige Minifiguren. Het eerste duo is een koppeltje verslaggevers. Beide zijn voorzien van bijhorende prints op het lichaam en krijgen elk de nodige accessoires. Daarnaast heb je de politieagent Duke DeTain en een generieke boef. Het rijtje wordt afgesloten door de eigenaar van de speelgoedwinkel en een kind. Tot slot zijn er nog twee barista’s, een vrachtwagen- en een taxichauffeur toegevoegd. De barista’s zijn voorzien van de bekende The Coffee Chain-outfit. De Minifiguren zijn voorzien van prints op de voor- en achterkant van het lichaam. Duke DeTain is de enige Minifig die een dubbelzijdig gezicht heeft. De prints zijn allen simpel, maar netjes, afgewerkt.

LEGO City 60233 Donut Shop Opening

LEGO City 60233 Donut Shop Opening

LEGO City 60233 Donut Shop Opening

Het bouwen van deze set begint met enkele voertuigen. Zo krijgt de taxichauffeur zijn eigen taxi en de verslaggevers een satellietwagen. De bouw van de taxi is simpel. De gele typerende kleur maakt direct duidelijk wat voor voertuig dit is. De satellietwagen is interessanter en bevat, vergeleken met de taxi, meer details zoals apparatuur op het dak. Dit dak kan opengeklapt worden waardoor het interieur wordt onthuld. Hier zijn schermen en opnameapparatuur te vinden voor het maken van de nodige reportages.

LEGO City 60233 Donut Shop Opening

De volgende onderdelen van deze set zijn de speelgoedwinkel en de donut shop. De speelgoedwinkel is een kleurrijke verschijning in de straten van LEGO City. De opbouw van de winkel is simpel en bevat een aantal te kopen voorwerpen. In de vitrine zijn een gitaar, knuffelbeer, een helikopterpet en een speelgoedtrein te vinden. The Coffee Chain heeft in deze set plaatsgemaakt voor ‘City Coffee’.

De opbouw van de donut shop is een stuk interessanter dan de speelgoedwinkel. Met name de boog die boven het naambord gevormd wordt, is een leuke toevoeging tijdens het bouwproces. In de shop kun je dure koffie bestellen (TLM1 en TLM2) en zijn er allerhande gebakjes beschikbaar. Al deze lekkernijen kunnen in de shop verorberd worden.

LEGO City 60233 Donut Shop OpeningDe donut bovenop het dak is onderdeel van een speelfunctie en is voorzien van prints. Door op het hendeltje te duwen wordt de donut gelanceerd en rolt deze verder. Aan de zijkant van de donut shop is nog een geldautomaat te vinden. Het is te hopen dat er hier geen voorbijgangers staan als dit gevaarte naar benden komt.

LEGO City 60233 Donut Shop OpeningOm meer koffie en gebakjes aan de man te brengen, worden de grove middelen ingezet. Hiervoor heeft City Coffee een bezorgfiets ingezet waar gebak en koffie gekocht kan worden. De bouw is compact en bevat enkel leuke technieken. De agent krijgt nog zijn eigen motor en handboeien.

LEGO City 60233 Donut Shop Opening

Het laatste onderdeel van deze set dat gebouwd wordt, is een truck met kraan. De voorkant van de truck is een leuke afwisseling omdat deze een iets andere opbouw kent. De kraan is te bewegen en kan rond zijn as draaien. Door middel van een draaiknop kan de arm naar boven en beneden gebracht worden. Tevens kan de arm ook verder uitgeschoven worden. Dit is met name belangrijk om de donut – die eveneens op de trailer geplaatst kan worden – op het dak van de donut shop te plaatsen.

Conclusie

De LEGO City 60233 Donut Shop Opening is een set die op diverse vlakken veel te bieden heeft. Dit is over de gehele set te merken, doordat alles in verband staat met elkaar. Dit zet zich verder door met de aanwezigheid van maar liefst tien Minifiguren. Hoewel de prints simpel te noemen zijn, vormen ze allemaal een goede aanvulling. De prijs per onderdeel zegt in dit geval duidelijk niet alles. Deze is aan de hoge kant, maar je krijgt er deze keer veel voor terug. Met enkele aanpassingen zou deze set eveneens makkelijk geïntrigeerd kunnen worden in een stad layout. Deze set is door de verschillende aspecten zeker en vast een aanrader.

Disclaimer

Deze review is mede mogelijk gemaakt door LEGO die ons voorzien heeft van een review-exemplaar. Dit beïnvloed onze mening niet en geeft geen garantie voor een goed cijfer of positief commentaar.


N.B. vanaf heden tot ergens begin 2020 zullen wij onze reviews tijdelijk niet meer voorzien van een cijfer of plus- en/of minpunten. Alle reviews die we tot nu al hebben geschreven waarin wel een score wordt gegeven, zullen standaard een score bevatten. Dit heeft te maken met aanpassingen die we door gaan voeren bij het introduceren van Bouwsteentjes.info 3.0. De release van de nieuwe website staat gepland voor het eerste kwartaal van 2020.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?