Gisteren kon je hier de officiële aankondiging van de LEGO Creator Expert 10254 Winter Holiday Train lezen. Zoals vaak het geval is is de set ook op Shop@home toegevoegd en daardoor weten we direct wat de prijs in Nederland en België zal zijn. 

En deze zal je vies tegenvallen als je hem vergelijkt met onze ooster buren. We gaan daar ook kort op in omdat we van mening zijn dat het langzamerhand de spuigaten uitloopt.

De prijs in Nederland en België zal namelijk €104,99 zijn en dit is net als de LEGO Creator Expert 10252 Volkswagen Beetle een verhoging van een set in het Creator Expert thema. Dat in een tijd van deflatie en een overschot aan olie toch wel een erg raar fenomeen. De Duitsers daarintegen, kunnen de set voor €89,99 al in huis halen en dat is dik 15,- verschil.

\"\"

Het verhogen van de prijs is iets wat we steeds meer zien met LEGO sets. Zo heeft Star Wars een fikse verhoging gekregen en andere thema\’s blijven helaas niet achter. Soms zit het niet perse in de prijs maar meer in de hoeveelheid onderdelen, welke soms te weinig zijn voor de RRP die men er aan hangt. In enkele gevallen werkt het zelf twee kanten op, product wordt duurder en bevat minder onderdelen. Als voorbeeld de LEGO Creator T1 in vergelijking met de LEGO Creator Volkswagen Beetle, duurder en minder onderdelen.

Waarom de prijs nu massaal verhoogd wordt of onderdelen aantal verlaagd is ons een raadsel. Natuurlijk kunnen we het aan de EU wijten of belasting technische aspecten maar het verschil zou onderling wel behoorlijk omlaag mogen, al dan niet gelijk worden gesteld want de verschillen worden met het jaar meer. Kopen in het buitenland loont steeds meer en de motivatie om knock-off of andere LEGO compatible merken te kopen vanwege de hoge prijs van LEGO wordt zo wel gemakkelijker.

We horen graag jouw mening over de prijsverschillen en de wat jij denkt dat reden(en) van deze verschillen is/zijn. Reageren kan via een reactie onder dit artikel of via social media.

Wist je dat:

– We elke maand een polybag verloten onder alle reacties op de website. Je elke maand opnieuw kans maakt ongeacht je al een keer hebt gewonnen!

– Je gemakkelijk een account aan kan maken om te reageren en te discussiëren.

Schrijf je hier in als je van elk nieuw artikel op Bouwsteentjes.info een email wilt ontvangen.

 

Over ons

Alles over LEGO! Voor LEGO nieuws, reviews, MOC’s, acties, evenementen en nog veel meer.

LEGO® is een gedeponeerd handelsmerk van de LEGO Groep. Sommige afbeeldingen van LEGO, de LEGO handelsmerken en sommige van de teksten over de LEGO artikelen zijn intellectueel eigendom van de LEGO Groep.

Op onze teksten en foto’s berust een copyright. Het is niet toegestaan deze te dupliceren!

Bouwsteentjes is onafhankelijk en wordt niet gesponsord door de LEGO Groep, die Bouwsteentjes niet officieel autoriseert.

Recognized LEGO® Fan Media

Bouwsteentjes.info Recognized LEGO Fan Media