Welkom in het LEGO Dwaas paleis 70803. In het vrolijkste Dwaas land waar alles positief is maken we pret met Unikitty. Hier schijnt altijd de zon, zie je de mooiste bloemen en de kleurrijkste creaties. Helaas is Emmet makkelijk te volgen door een zender die aan zijn been hangt. De Executron van Lord Business heeft hem via deze zender gevonden en staat op het punt Emmet in de handboeien te slaan. Help Emmet en Wyldstyle te ontsnappen en haal hem neer met de bloemenkatapult!

Met de doos in mijn hand en kijkend naar de illustraties word ik erg vrolijk. De boos bevat 197 onderdelen en heeft een aanbevolen leeftijd van 7-14 jaar.  Op de voorkant van de doos zien we een afbeelding van het Dwaas paleis, 3 minifiguren en 2 figuren. Op de achterkant vinden we een soortgelijke afbeelding. Ondanks de felle kleuren en vrolijke uitstraling van de set, kan ik me voorstellen dat de doos bij sommige mensen pijn in de ogen doet. Vooral als je de LEGO Movie niet heb gezien lijkt het meer een set voor meisjes uit het LEGO Friends thema. Het overige publiek zal moeite hebben deze goedkope set niet te kopen. Als leuke bijkomstigheid is de set ook nog eens voorzien van de hoofdrolspelers Emmet en Wyldstyle uit de LEGO Movie.

Bij het openen van de doos vinden we het instructieboekje en een aantal zakjes met felgekleurde onderdelen. Omdat het een kleine set is zien we hier geen verschillende boekjes of genummerde zakjes. Mocht je dit lastig vinden is het handig om de onderdelen op kleur te sorteren… Dat kost even tijd maar de bouw gaan een stuk vlotter! Persoonlijk vind ik het zoeken naar onderdelen uit een grote stapel nog altijd het leukst om te doen. Bij sets die voorzien zijn van meer dan 2000 onderdelen, is het handig een moeder, vriend of vriendin in te schakelen!

Minifiguren, slak en Unikitty

 Bij deze set krijgen we de hoofdrolspeler uit de LEGO Movie die we kennen als Emmet de Meesterbouwer. Als minifiguur zien we hem in meerdere sets maar dit is een goedkope set waar je zowel Emmet als Wyldslyle krijgt. Emmet beschikt over 2 verschillende gezichten die je doormiddel van de kop te draaien naar eigen wens kans bepalen. Zo hebben we een blij gezicht en een angstig gezicht. Als je deze gezichten vergelijkt met die uit andere sets zien we dat ze bij het Dwaas Paleis anders zijn. Hij kijkt een stuk vrolijker en bij het angstige gezicht zien we ook een nieuwe variant. Op de rug van Emmet vinden we het Verzetselement die we kennen uit de film en hij draagt een zender aan zijn been.

Wyldstyle heeft net als Emmet 2 gezichten. Wat mij betreft is dit een beetje overbodig omdat er niet veel verschil in zit. Ze kijkt op beide varianten saggerijnig en had graag een vrolijke variant gezien bij deze vrolijke set. Verder is eigenlijk alles aan Wyldstyle AWESOME!  Ze draagt bij deze set geen capuchon op haar hoofd waardoor we haar kapsel goed kunnen bekijken. Wat is ze stoer!

Als derde minifiguur zien we de zakelijk georiënteerde robot Executron die door Lord Business op pad is gestuurd om Emmet in de handboeien te slaan. Hij ziet er uit als een politieagent uit de robot wereld en ziet er niet al te intelligent uit. Stel dat Emmet zijn zender verliest…  Zou Executron dan nog in staat zijn hem op te sporen en te arresteren?

De slak… Ja vertel daar maar eens wat over. Wat een grappig figuurtje en leuke aanvulling op de set als je het mij vraagt. De groen gele ADO Den Haag LEGO slak heeft zijn ogen op zijn lichaam zitten i.p.v. zijn op de sprieten waar ze normaal zitten. Helemaal gezond is de slak dus niet maar het spelen met de ogen is erg vermakelijk. Zo kun je hem alle kanten op laten kijken door zijn ogen te draaien.

Tot slot maken we kennis met de vrolijke Unikitty die we vinden in deze set. Deze vrolijke variant van Unikitty is half eenhoorn en half animé poes. De Unikitty varianten die we in andere sets tegenkomen zijn o.a. zakelijke Kitty, ruimte Kitty, zieke Kitty, boze Kitty en een Superboze Kitty. Wellicht gaan we deze verschillende versies later bespreken.

Bloemenkatapult

Naast het hoofdgebouw van het Dwaas paleis bouwen we een katapult waarmee we bloemen kunnen schieten. Een vrij simpele constructie die er wel erg kleurig uitziet. De katapult is voorzien van 2 bloemen die we af kunnen vuren. Eentje om onze vriend Executron het leven uit te schieten en eentje om in de stofzuiger te belanden. Op zich een leuke toevoeging maar na 2 keer schieten heb je het wel gezien.

Dwaas paleis

Tot slot bouwen we het Dwaas paleis. Wat een vrolijke kleuren zien we voorbij komen. Het bouwen is erg leuk omdat we veel unieke onderdelen voorbij zien komen. De set zit wel vrij snel in elkaar maar dat is logisch met 197 onderdelen en daar is de prijs ook naar. Mocht je de film niet gezien hebben kan ik me voorstellen dat deze set wat minder in de smaak valt omdat het een raar model is met weinig functies. Het enige wat we kunnen doen met de set is het schieten van de bloemen via de katapult en wat elementen draaien. Echt veel speelplezier zal je niet hebben met het Dwaas paleis maar in plaats daarvan is het bouwen wel erg vermakelijk.

Disclaimer

Deze review stamt uit het begin van Bouwsteentjes.info. De review is verouderd en niet in lijn met de huidige standaard. De content blijven we natuurlijk aanbieden voor wie het graag wil lezen, maar ook om te laten zien waar we ooit zijn begonnen.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?