In de LEGO Education 9348 Community Minifigure Set review nemen we deze LEGO Education Set uit 2011 vol Minifigures en accessoires onder de loep. Of de set het waard is om te kopen lees je hieronder.

LEGO Education 9348 Community Minifigure Set review

De LEGO Education lijn is er voor bedoeld om kinderen spelenderwijs kennis te laten maken met hedendaagse onderwerpen, technologie, wetenschap, rekenkunde en bouwkunde. Nu is de set die we hier reviewen min of meer een Minifigure set zoals we die uit het LEGO City thema kennen en we behandelen de set dan ook als een reguliere set.

Box-art en inhoud

LEGO Education 9348 Community Minifigure Set review

De LEGO Education 9348 Community Minifigure Set is aan de voorkant voorzien van alle Minfigures en bouwwerken die je met de set kunt maken. Naast de inhoud van de set is het aantal onderdelen te zien, aanbevolen bouwleeftijd, het LEGO Education logo en een waarschuwing met betrekking tot verstikkingsgevaar. Qua visuale kenmerken verschilt de set niet veel van reguliere LEGO sets.

LEGO Education 9348 Community Minifigure Set review

Op de achterkant van de doos zijn wederom alle beschikbare te bouwen Minfigures en bouwwerken te zien. Naast dit pronkt het LEGO Education logo links bovenin de hoek. Rechts bovenin is een Minifig met bureau en computer afgebeeld op de schaal van 1:1. Normaal gesproken vinden we een dergelijke afbeelding op één van de zij- of bovenkanten van LEGO dozen. De afgebeelde Minifig en bouwwerk zijn ook gewoon onderdeel van deze set.

In de doos zitten vijf zakjes met LEGO steentjes en Minifigure onderdelen. Er is geen stickervel aanwezig en ook een bouwinstructie mist. Hoewel dit raar lijkt, is dit vrij normaal bij LEGO Education sets daar kinderen moeten leren om zelf situaties uit te beelden met LEGO Education sets. In totaal bevat de set 256 onderdelen en heeft een verkoopadviesprijs van rond de €50. Als we hierop de prijs per onderdeel gaan berekenen komen we uit op zo’n €0,19 per onderdeel. Dit is een stevige prijs voor een set als dit, maar gezien de set niet regulier te verkrijgen is en een grote diversiteit aan onderdelen heeft, zijn we van mening dat de prijs goed is voor wat je krijgt. Uiteindelijk bevat de set maar liefst 22 Minifigures!

LEGO Education 9348 Community Minifigure Set review

Minifigures en bouwwerken

LEGO Education 9348 Community Minifigure Set review

Het bouwen van de Minifigures, de accessoires en bouwwerkjes is vanwege het missen van een instructie ietsjes uitdagender dan normaal. We moeten het doen met de achterkant van de doos en dan is best verfrissend.

LEGO Education 9348 Community Minifigure Set review

Zoals gezegd is de set in feite een grote Minifigure en accessoires set zoals we die kennen uit het LEGO City thema. Door het grote aanbod aan variatie aan Minifigures en bijbehorende accessoires is dit een set die goed te gebruiken is in een MOC of een LEGO City lay-out. De hoofdjes van de Minifigures bestaan uit een mannelijke en vrouwelijke variant waarvan de vrouwelijke dubbelzijdig bedrukt is. Dat LEGO dit heeft gedaan is goed te begrijpen omdat kinderen zo leren dat ze kunnen worden wat ze willen worden. Stereotiepe worden aan de kant gegooid.

De bouwwerken die je kunt maken met de set zijn kinderlijk eenvoudig en zijn meer bedoeld om een situatie te creëren bij bepaalde beroepen of gebeurtenissen. Voor een verzamelaar kunnen de onderdelen prima gebruikt worden voor in een MOC. Voor kinderen is dit een ideale manier om met weinig onderdelen een situatie of verhaal te creëren.

LEGO Education 9348 Community Minifigure Set review

In de doos vind je een selectie aan Minifigures die je in jouw LEGO City lay-out/MOC kunt gebruiken. Zo bevat de set een mannelijke en vrouwelijke variant van een boer, een vrouwelijke wegenbouwer, een mannelijke en vrouwelijke verpleegkundige, een dief en agent, postbode, secretaresse, mannelijke en vrouwelijke piloot, en een selectie aan kinderen. De bouwwerken in de set lopen uiteen van een bouwbare oven, werkbank, podium, schans, brievenbus en een bureau.

De grote variatie aan Minifigures zorgt ook voor een grote variatie aan accessoires die gebruikt kunnen worden bij de Minifigures. Denk hierbij aan diverse soorten voedsel, gereedschap, petjes, helmen, een hond en een kat, kratten, een brancard , ski’s, flipper en bouwbare accessoires zoals een deegroller en brandblusser.

LEGO Education 9348 Community Minifigure Set review

Op de foto hierboven en de foto hieronder een overzicht van de Minifigures die in de set zitten. Niet van elk soort beroep zijn een mannelijke en vrouwelijke variant aanwezig, maar de set geeft jou de mogelijkheid de verschillende opties te exploreren.

LEGO Education 9348 Community Minifigure Set review

Conclusie

LEGO Education 9348 Community Minifigure Set review

De LEGO Education 9348 Community Minifigure Set is een toffe set die veel meerwaarde heeft voor je verzameling aan LEGO Minifigures en accessoires. Voor de LEGO fans die graag MOC’s bouwen en meer diversiteit nodig hebben aan Minifigures is dit een prima set om in huis te halen. Bij kinderen zal creativiteit geprikkeld worden en ze maken kennis met een selectie aan vele beroepen die ze kunnen beoefenen als ze ouder zijn.


Handige pagina’s op Bouwsteentjes.info:

– Alles over het LEGO VIP programma lees je hier!
– Alle LEGO winkels van NL/BE vind je op onze LEGO Winkelpagina!
– Alles over de geschiedenis van het LEGO logo!
– Dit LEGO Woordenboek maakt van jou binnen no time een LEGO expert!
– Op deze pagina vind je handige links naar andere websites!

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?