Welkom bij de Elfen werkplaats! Hier worden diverse soorten speelgoed gemaakt die vervolgens ingepakt en verzonden kunnen worden. Een tijdelijke GRATIS set die te krijgen was d.m.v. een bestelling boven de EUR 55,- te plaatsen op LEGO.com. Die periode in Nederland was helaas erg kort en is inmiddels alweer voorbij. Gelukkig hebben wij in die periode de LEGO Winter werkplaats van de kerstman 10245 aangeschaft en gaan we allebei de sets beoordelen.

Het zal geen hele uitgebreide review worden omdat het simpelweg geen grote set is. De GRATIS set bevat 107 onderdelen en heeft een aanbevolen leeftijd van 7+. Voor degene die bekend zijn met GRATIS wintersetje(s) zullen direct het label op de doos herkennen. Dit label zagen we vorig jaar ook op de doosjes van de sets 40083 en 40082 die we wellicht later ook gaan bespreken in een review. Beide ook erg leuke sets die te combineren zijn als een kerstboomverkoop bedrijfje. Op de voorkant van de doos zien we 2 Elfen aan het werk voor de werkplaats. Op de achterkant van de doos vinden we een soortgelijke afbeelding met een plaatje erbij van de LEGO Creator Winter werkplaats van de kerstman 10245 die we er toevallig naast hebben liggen.

We maken de doos open en vinden een aantal zakjes met onderdelen en een vrij groot instructieboekje. Zowel door het doosje als het instructieboekje raak je vanzelf helemaal in de winterstemming. Ik ben instaat om er een kerstmuziekje bij op te zetten maar dat lijkt me wat vroeg op 4 november. Op de eerste pagina zien we de bekende afbeelding van het minifiguur die de onderdelen op kleur sorteert. Nu lijkt dit me wat overbodig bij 107 onderdelen dus dit gedeelte slaan we vandaag maar over.

Maak kennis met de eerste 2 Elfen die ik zie dit jaar. We hebben een mannelijk en een vrouwelijk elfje. Blijkbaar is het vrouwtje ziek aangezien ze een paar lijkwitte handen heeft en een dikke sjaal om haar nek. Het mannetje ziet er wat beter uit. Het zijn grappige minifiguurtjes en ik zie graag een groot Elfen leger voor me! Gelukkig hebben we gezien dat we bij het volgende project ook verwend worden met een aantal Elfen. Na het bouwen van de Elfen bouwen we het speelgoed. Wat ik altijd knap vind is dat ze met zo weinig materiaal toch snel duidelijk maken om wat voor een voorwerp het gaat. Zo bouwen we een simpele bulldozer, trein en een soort van soldaatje. Als klap op de vuurpijl krijgen we er ook nog 2 losse pakjes bij.

De werkplaats tot slot bestaat uit een werkblad met bankschroef, gereedschap, en een lampje. De ene kant van de werkplaats is open zodat je makkelijk een kijkje kan nemen in de werkomgeving. Erg leuk gedaan met een paar kleine details. Zodra we het model omdraaien zien we eigenlijk de buitenkant van het huisje. Hier mis ik helaas een paar kleine details aangezien ik deze kant in mijn LEGO kerstdorp wou plaatsen. Een schoorsteentje, een ijspegel of buitenlampje had hier bijvoorbeeld al voldoende geweest maar desondanks een geslaagd setje… Bedankt LEGO!

Disclaimer

Deze review stamt uit het begin van Bouwsteentjes.info. De review is verouderd en niet in lijn met de huidige standaard. De content blijven we natuurlijk aanbieden voor wie het graag wil lezen, maar ook om te laten zien waar we ooit zijn begonnen.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?