Kunst heb je in alle soorten en maten. Ditzelfde geldt ook voor de kunstenaars, die ieder op hun eigen manier een stempel achterlaten op de wereld. De kunst van Banksy is uniek en de werken bevatten altijd een statement. Het Girl With Balloon kunstwerk is wel de grootste stunt die Banksy heeft vertoond. Tijdens de veiling werd het kunstwerk door een ingebouwde shredder netjes versnipperd. T&C Bricks heeft dit kunstwerk inclusief versnipperfunctie nagebouwd.


Als groot fan van Banksy, werd het voor T&C Bricks tijd één van de kunstwerken na te bouwen met LEGO. De keuze is op het Girl with Balloons kunstwerk gevallen. Initieel was het plan enkel het frame en het werk na te bouwen, maar de versnipperfunctie mocht uiteindelijk niet ontbreken. Na een aantal dagen van trial en error, mag het resultaat er dan ook zijn. De MOC is opgebouwd uit zo’n 4000 onderdelen, weeg 4 kg en is inclusief frame 58 x 42 x 8 Studs groot. Voor de versnipperfunctie zijn er twee PF motoren, een PF batterijhouder en een PF infrarood ontvanger gebruikt.

LEGO Evolution of Art - T&C Bricks

LEGO Evolution of Art - T&C Bricks

Ben jij benieuwd naar meer creaties van T&C Bricks, bezoek dan vooral hun Flickr-pagina voor meer toffe MOC’s van zijn hand. Je kunt ook op onze MOC-pagina kijken voor meer inspiratie of uitgelichte LEGO Ideas bekijken die wel wat steun kunnen gebruiken. Wil je creatief leren bouwen, dan kun je terecht op onze LEGO Tutorials-pagina.

4.8 4 stemmen
Vind jij dit artikel waardevol?