Na het nieuws over de LEGO Classic 10714 Blue Building Plate en de LEGO Creator winter sets van 2018, is het tijd dat we de LEGO Friends winter sets van 2018 gaan behandelen.

LEGO Friends 2018 informatie en details

De eerste lichting van 2018 zal bestaan uit 12 LEGO Friends sets. De sets zijn verdeeld over diverse subthema\’s. De dozen van de sets hebben een update gekregen en de karakters op de dozen zijn in plaats van meisjes nu wat volwassener. We kunnen een groot gedeelte van de sets (gedeeltelijk) beschrijven. Je kan ze onder de onderstaande afbeelding vinden. Let er wel op dat we de sets omschrijven van gelekte afbeeldingen en dat LEGO nog het één en ander aan kan passen aan het uiteindelijke ontwerp.

\"LEGO

LEGO Friends 41327 Mia\’s Bedroom

Een klein setje met bonte kleuren en iets wat lijkt op een stapelbed. Mia is de enige Minidoll in de set.

LEGO Friends 41328 Stephanie\’s Bedroom

De set bestaat uit een slaapkamer met bed, een bureau en andere accessoires. De set is volledig open en vrij klein. Stephanie is de enige Minidoll in de set.

LEGO Friends 41330 Emma\’s Art Stand

Emma\’s Art Stand ziet er uit als een kar zoals je die voornamelijk ziet op foodtruck festivals. Het grote verschil zit hem in de open voor- en achterkant van de set. De set is voorzien van de paarse en roze LEGO Friends kleuren. De Art Stand heeft klapdeuren waaraan kunst hangt. Bij de set zit een klein boompje. In de set zit één Minidoll en een hondje.

LEGO Friends 41333 Olivia\’s Mission Vehicle

De foto is niet heel erg duidelijk maar we kunnen er de volgende elementen in herkennen. Het voertuig is grotendeels wit, met zowel aan de onder- en bovenkant een roze en paarse lijn langs de gehele auto. Het dak kan van de auto gehaald worden om bij het interieur te kunnen. Op het dak zijn wat accessoires bevestigd en het ziet er uit alsof er ook een luidspreker bevestigd is. Als accessoires zit er een bouwbare trap en een klein bouwbaar boompje in de set. De set bevat één Minidoll, een bouwbare speelgoedrobot en een hondje.

LEGO Friends 41335 Mia\’s Tree House

De boomhut is een redelijk grote build in zowel bonte kleuren, als natuurgetrouwe kleuren van de boom. In en rondom de boomhut zijn een aantal activiteiten die de Friends karakters kunnen beleven. Zo kunnen ze uit de boom slingeren en is er een vangnet/glijbaan waar ze van af kunnen glijden of op kunnen klimmen. De boomhut bevat naast een stam met speelmogelijkheden ook een boomhut die voorzien is van de nodige speelmogelijkheden en accessoires. Onder het dak is ruimte om spulletjes in op te bergen. De boomhut bevat ook een terras. De set bevat twee Minidolls en een hondje/konijntje.

LEGO Friends 41336 Emma’s Art Café

De lastigste set om te omschrijven. Het art café is een redelijk klein setje dat zich, zoals je waarschijnlijk al had verwacht, zich volledig richt op kunst. Dat met name in de vorm van kunst en voedsel. Het gebouw is voorzien van de felle kleuren die we gewend zijn uit het Friends thema. Het gebouw is voorzien van een take-away counter, een hoekingang, flink wat reclameborden voor de producten die er te koop zijn en een klein terras dat los staat van het hoofdgebouw. In de set zitten twee Minifigs in de vorm van Emma en Ethan (Ethan is een nieuw karakter in LEGO Friends).

LEGO Friends 41338 Stephanie’s Sports Arena

Wederom een lastige set om te omschrijven. Het idee achter de set is sport. De sporten die we zo op het eerste gezicht kunnen plaatsen zijn basketbal en tennis. Het ziet er echter wel naar uit dat er minimaal nog twee of drie sporten beoefend kunnen worden. Het gebouw zelf is vrij breed met daaraan enkel sportmogelijkheden gekoppeld. Het gebouw is één verdieping hoog en voorzien van stadionlampen. De kleuren van de sports arena zijn lime groen, wit, licht blauw en zwart. Her en der zijn de felle roze en paarse kleuren van het Friends thema toegepast om het thema te benadrukken. In de set zitten twee Minidolls, Vicky en Daphne.

LEGO Friends 41339 Mia’s Camper Van

De Camper Van heeft wat weg van die uit het LEGO Creator thema. Natuurlijk zit er een groot verschil in de kleuren van de set. In dit geval is de camper voornamelijk wit en groen, maar er zit ook flink wat blauw en oranje in de set verwerkt. De Camper Van is modulair als in, dat het dak er vanaf gehaald kan worden. In de Camper Van zijn twee compartimenten verwerkt. De set is ook van de voorkant te openen door scharnier-elementen die er in verwerkt zitten. Aan de voorkant van de camper, zit op het dak het slaapgedeelte verwerkt. Deze is lime groen, voorzien van een afbuigend raamelement, ramen aan de voorkant en zijkanten. Op het dak zit ook een oranje rubberboot (element 75977). Laatste leuke detail is dat de Camper Van aan de zijkant een zonnescherm heeft dat van stof is gemaakt. De kleuren van het scherm zijn blauw en lime groen. De kleuren zijn verticaal in strepen verwerkt.

Accessoires in de set zijn in de vorm van een picknicktafel en stoelen, een kleine boom op een veldje met wat accessoires, een zwart LEGO Friends paard en een bouwbare tent die deels van flexibel en stevig plastic is. De Minidolls in de set zijn Stephanie en Mia.

LEGO Friends 41340 Friendship House

De grootste set van de LEGO Friends winter sets. Het Friendship House telt drie verdiepingen en is voornamelijk lichtbruin met wat blauwe, paarse, witte en roze tinten. De set is voorzien van een garage met deur die deels trans-blue is, een katrol, een balkon, een groentetuintje, een glijbaan, een vlaggenstok waar een Minidoll van af kan glijden (element: 23421), en een schommel die als los bouwwerk naast het Friendship House staat. Als accessoires is de set voorzien van een lichtblauwe fiets, een kar met gereedschap om de fiets te repareren, een kat/hond, een brievenbus en een gitaar. Er zijn nog meer accessoires maar die kunnen we niet echt plaatsen op het moment. De Minidolls in de set zijn Emma, Olivia en Andrea.

LEGO sets winter 2018

We hebben ook een lijst met de LEGO sets van de 1e helft van 2018 (winter 2018) voor jullie opgesteld. De lijst is niet compleet en we voegen daar constant nieuwe informatie en/of foto\’s aan toe. Je kan de lijst hier vinden.

Dank aan Timm voor het verstrekken van details en de foto\’s!

Jouw mening telt!

Wat vind jij van de omschrijvingen van de sets en zit er zo in eerste instantie een set tussen die jouw interesse wekt? Laat het ons en je mede fans vooral weten in een reactie onder dit artikel of via social media.


Wist je dat:

– We elke maand een polybag verloten onder alle reacties van die maand op de website?
– We een LEGO Winkelpagina hebben met LEGO winkels in de Benelux?
– We een LEGO aanbiedingenpagina hebben met de beste deals die er momenteel zijn?
– Je op deze pagina veel gave LEGO MOC\’s kan vinden?
– We een LEGO Woordenboek hebben met alle termen die jij moet weten als LEGO fan?

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?